Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Universitatea Craiova își pune în joc invincibilitatea în fața Stelei CSM Eximbank

Eduard Popa

Eduard Popa
23.10.2015

steaua-u-craiova 

Universitatea Craiova va primi vizita celor de la Steaua CSM Eximbank București în etapa a IV-a a LNBM. Ambele echipe sunt pe cai mari: oltenii își pun la bătaie parcursul fără înfrângere în LNBM iar steliștii vin după o victorie de senzație în Eurocup, în compania turcilor de la Trabzonspor.

Universitatea Craiova va înfrunta Steaua din postura de echipă fără înfrângere după trei etape în LNBM, singura formație care mai are acest palmares fiind CSM-U Oradea. Oltenii au învins până acum în deplasările de la Pitești (scor 64-58) și BC Timișoara (scor 74-63) și pe teren propriu cu CS Energia Târgu-Jiu, scor 78-77. 

Cel mai bun marcator al craiovenilor este Djordje Micic cu 16,7 puncte pe partidă. Bogdan Popescu a strâns până acum 8 recuperări pe meci, iar Aaron Westley Johnson este cel mai bun pasator al echipei, cu 6,3 pase decisive. 

De partea cealaltă Steaua CSM Eximbank vine după o victorie frumoasă în Eurocup, în compania turcilor de la Trabzonspor, scor 76-71. De asemenea, steliștii au câștigat și ultimele două partide din LNBM, în deplasare cu CSU Atlassib Sibiu, scor 76-60 și pe teren propriu cu Phoenix Galați, scor 86-81. În prima etapă din acest campionat steliștii au pierdut pe teren propriu, scor 72-68, împotriva celor del a CSM-U Oradea. Cel mai bun marcator al Stelei în campionat este americanul Bill Amis cu 13,3 puncte pe meci.

Partida din etapa a patra a LNBM reprezintă o reeditare a primului meci din noul sezon pentru ambele echipe, jucat în primul tur al Cupei României. Atunci Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu, scor 79-71 în fața Stelei, pentru ca în returul disputat în capitală meciul să se termine indecis, scor 81-81. 

În istoricul confruntărilor dintre cele două echipe steliștii conduc detașat, cu 8 victorii din 10 întâlniri. Singura victorie a oltenilor a venit în returul sezonului 2013-2014, pe care l-au reușit să îl câștige, în deplasare, cu scorul de 69-59. 

Partida dintre Universitatea Craiova și Steaua CSM Eximbank București va avea loc sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19:55, în Sala Polivalentă din Craiova. Partida va fi arbitrată de o brigadă compusă din Ciprian Stoica, Alin Faur și Marius Epure.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!