Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

V. Stănescu: ”U-Asesoft este un duel de care baschetul românesc are nevoie!”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.10.2012

virgil stanescu csu ploiestiVirgil Stănescu va fi duminică, pentru prima dată în cariera sa, parte a duelului dintre CSU Ploiești și U Mobitelco Cluj Napoca.

Centrul ploieștenilor consideră întâlnirea dintre ultimele două campioane ale României drept un duel al orgoliilor, dar unul care este benefic pentru baschetul românesc.

Este un duel al orgoliilor, un duel care s-a născut acum câțiva ani și a tot continuat, ca să zic așa. Este un lucru de care este nevoie în orice campionat și pentru orice spectator, a declarat ViSta pentru totalbaschet.ro

Stănescu nu se așteaptă la un meci ușor, mai ales că partida se joacă la Cluj Napoca iar presiunea sălii poate fi decisivă.

Mă aștept la un meci foarte greu pentru că U este o echipă pusă bine în teren, cu jucători care își cunosc bine rolurile și joacă un baschet de calitate și, nu în ultimul rând, jucăm la ei acasă unde mai este un jucător, în tribune.

Baschetbalistul Asesoftului vede Clujul ca pe o echipă foarte bine pregătită din punct de vedere tactic căreia nu îi poate găsi decât un singur punct slab, lipsa rezervelor de valoare.

Pe lângă aspectul tehnico tactic în care sunt foarte versatili, au jucători de o reală valoare individual. Toți își cunosc locul și știu ce trebuie să facă. Nimeni nu iese din planul de joc, din strategia trasată de antrenor, iar acesta este un mare lucru. Din păcate pentru ei și din fericire pentru noi nu au o rotație destul de mare, singurul om de pe bancă și care prinde minute este Baciu.

Pentru Stănescu meciul de duminică va mai consemna o premieră: va fi adversary lui Niksa Bavcevic, antrenorul pe care l-a avut pe când evolua la Steaua Turabo.

[Bavcevic] mă știe, îmi știe jocul, dar nu este un duel între el și mine, ci între el și echipa noastră. Este o întâlnire pe care o aștept pentru că îmi face plăcere și știu ce poate el să facă, a spus jucătorul referitor la întâlnirea cu tehnicianul croat.

Meciul dintre U Mobitelco și CSU Ploiești va avea loc duminică, 28 octombrie, de la ora 19:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!