Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vasil Kyosev: „Hristo Nikolov mi-a explicat ce rampă de lansare a reprezentat România în cariera sa”

Paul Olar

Paul Olar
17.10.2014

Universitatea Cluj-Napoca caută întâiul succes stagional sâmbătă, 18 octombrie. Ardelenii dau piept cu Steaua CSM EximBank, într-un duel în care antrenorul Carmin Popa nu va putea conta pe o serie de baschetbaliști.

Intervievat de către Total Baschet, Vasil Kyosev recunoaște că indisponibilitățile vor juca un rol important mâine seară. Bulgarul speră,  totuși, ca formația „studenților” să obțină un rezultat promițător ce să confere încredere.

Cum te simți în Cluj-Napoca?

Îmi place orașul și oamenii, așa că mă simt bine aici.

Ce părere ai despre baschetul românesc?

Am văzut cinci echipe până la ora actuală și ceea pot spune este că mă aflu într-o ligă unde se joacă la un nivel ridicat. Văd o oportunitate bună de progres atât pentru mine, cât și pentru colegii mei. Suntem un grup tânăr și ne prinde bine să evoluăm împotriva celor mai buni, deoarece vom crește.

Te-ai sfătuit cu vreun baschetbalist bulgar înainte să ajungi aici?

Da, chiar am vorbit în această vară cu Hristo Nikolov. El mi-a explicat ce rampă de lansare a reprezentat România în cariera sa, lăudând campionatul. De asemenea, am ținut legătura cu Sasho Gruev, cel care m-a încurajat să semnez și să joc aici.

Veniți după un eșec cu CSU Atlassib Sibiu...

Ne-am ținut aproape de ei în prima repriză, dar accidentările și-au spus cuvântul în partea a doua. Drept urmare, ei ne-au dominat sub coș.

Două înfrângeri în tot atâtea partide. Ce trebuie să se schimbe în jocul Universității?

Suntem la început, bugetul nostru nu este foarte ridicat, iar lotul nu s-a conturat. Încercăm să ne acomodăm unul cu celălalt în fiecare zi, tragem tare la antrenamente și vedem aspectele pozitive sau negative din jocul nostru. Cred că vom deveni o echipă mai bună.

Cum  vezi încleștarea cu Steaua CSM EximBank?

Nu putem beneficia la maxim de aportul pivoților noștri. Drept urmare, ne va fi mai greu fără ei, dar vom vom da totul pe teren și vom respecta indicațiile antrenorului.

*Foto: Silviu Cristea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!