Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vasile Gîlcă: „Avem deja în minte pregatirea sezonului viitor”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
18.01.2019

Vasile Gîlcă a oferit un interviu mai amplu înainte de startul Grupei Galbene. Managerul a vorbit pe pagina oficială a clubului despre progresul echipei, așteptările sale și obiectivele proiectului Dinamo Știința.

Care sunt în continuare obiectivele proiectului pe termen mediu și lung?

Obiectivele acestui proiect nu se schimbă, "continuitate" este un cuvânt ce ar trebui să caracterizeze orice proiect de succes. Formarea tinerilor jucători români rămâne obiectivul principal în acest sezon, fapt asumat deja de către noi de la formarea lotului de jucători români, unde media de vârstă este puțin peste 19 ani! La nivel de performanță sportivă, avem în prim plan calificarea echipei în play-off, în premieră pentru Știința București și după o pauză mult prea lungă, de doi ani, pentru Dinamo București. Bineînțeles că ne dorim ca în trei ani acest parteneriat să aducă echipa în bătălia pentru titlul de campioană a României.

Cum vedeți asocierea cu un brand de renume ca Dinamo?

Așa cum am mai spus, este o provocare. Brandul Dinamo reprezintă performanța de cel mai înalt nivel în sportul românesc, însă, nu trebuie să uităm faptul că la Baschet, ultimul titlul a fost câștigat în anul 2003. De aceea, consider că, odată cu acest nou parteneriat, având susținerea factorilor implicați în toate aspectele care definesc o echipă de succes, la acest nivel, vom "deschide" din nou drumul spre marea performanță.

Sunteți mulțumit de evoluția echipei de până acum?

Legat de evoluția noastră din acest sezon, vă spun că linia de clasament nu reprezintă potențialul real al acestei echipe. Pentru a construi ceva solid trebuie să avem răbdare, continuitate, dar și puțină şansă (sau măcar să ne ocolească ghinionul), iar rezultatele vor veni cu siguranță. Dacă privesc lucrurile în mod obiectiv și mă detașez de poziția pe care o am în conducerea echipei, cu siguranță vă spun că jucătorii tineri și cu potențial mare, precum Daniel Ioniță, Marcu Badiu, Andrei Calenic, Anton Diaconescu, sau Mihnea Andrei, au avut evoluții bune, de multe ori chiar încântătoare, beneficiind cu toții de încrederea și suportul staff-ului tehnic. Evident, mă bucură aceste lucruri. Vreau, de asemenea, să îl remarc și pe mezinul echipei noastre, Ștefan Grasu (15 ani), poate cel mai de perspectivă jucător român sub 18 ani, acesta debutând, în premieră pentru România, în prima Grupă Valorică a Superligii Naționale, în cadrul proiectului nostru. Acesta vine, bineînțeles, de la Știința București. Am aceeași încredere și în ceilalți juniori U16 ai noștri, care au fost atent selecționați și care muncesc din greu în fiecare zi, fie ea și de vacanță. Sunt absolut sigur că mulți dintre ei vor face pasul spre marea performanță și vor îmbrăca în viitorul apropiat tricoul echipei Dinamo Știința București.

Ce așteptări aveți de la a doua parte a campionatului?

Chiar dacă echipele pe care le vom întâlni în această a doua fază sunt valoroase și s-au și întărit în ultima perioadă, consider că experiența acumulată de noi, în prima parte a competiției, este cea care ne va da puterea necesară pentru a performa la potențial maxim și pentru a accede, la final, în play-off. Acesta este obiectivul pe termen scurt. Avem însă deja în minte pregatirea sezonului viitor, unde obiectivele vor deveni și mai ambițioase. În încheiere aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au venit la meciurile noastre, să ne susțină sau doar să urmărească partidele, care cred că au fost spectaculoase, dar și de un bun nivel baschetbalistic. Le mulțumim și celor care ne-au urmărit din fața televizoarelor, computerelor, smartphone-urilor sau tabletelor, pentru că știm că și aceia sunt mulți și îi încurajăm pe toți, s-o facă în continuare, mai ales din tribunele cochetei săli din Ștefan cel Mare.

Pentru CS Dinamo Știința urmează prima etapă din Grupa Galbenă, contra ABC Athletic Constanta. Partida se joacă sâmbătă, 19 ianuarie începând cu ora 17, în sala Sporturilor Constanta.

 

*foto: Sabin Malisevschi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!