Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Susținuți de peste 80 de fani, U-BT Cluj-Napoca pierde la limită în Venezia

Susținuți de peste 80 de fani, U-BT Cluj-Napoca pierde la limită în Venezia

Astăzi, 24 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca s-a duelat cu Umana Reyer Venezia în etapa a 12-a a 7DAYS EuroCup. Înaintea acestui joc, românii aveau patru victorii și șapte înfrângeri, în timp ce italienii aveau șase succese și cinci eșecuri.

Umana Reyer Venezia: Marco Spissu, Mitchell Watt, Jayson Granger, Derek Willis, Amedeo Tessitori

U-BT Cluj-Napoca: Kasey Shepherd, Patrick Richard, Leonardo Meindl, Jalen Jones, Andrija Stipanovic

Alb-negrii au început jocul cu emoții, în timp ce vișiniii au părut să fie mai concentrați și mai energici. Datorită unei apărări excelente, venețienii s-au distanțat rapid la 11-2, iar Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să ceară time-out. Indicațiile sale au dat roade și clujenii au reușit șase puncte consecutive, însă gazdele au răspuns cu două triple. Intrați de pe bancă, Emi Cățe și Stefan Bircevic și-au făcut imediat remarcată prezența, dar oaspeții nu au găsit soluții în defensivă. De asemenea, U-Banca Transilvania a ratat câteva aruncări ușoare astfel că, la finalul primului sfert, era condusă cu 25 la 17.

Elevii lui Walter de Raffaele au continuat să domine întâlnirea și au marcat excelent atât din interiorul semicercului, cât și de la distanță. La celălat panou, „studenții” nu au avut deloc precizie la aruncările de trei puncte și nu au finalizat oportunitățile din proximitatea coșului. Drept urmare, Umana Reyer Venezia s-a distanțat la 16 puncte: 35-19. În a doua jumătate a actului secund, elevii lui Silvășan au reușit să ajungă mai des la linia de libere și de-acolo au marcat Richard, Stipanovic, Gordic și Shepherd. În același timp, italienii au avut 7 coșuri de trei puncte din 11 aruncări astfel că, la pauză, conduceau cu 49 la 38.

Repriza a doua a început prost pentru U-Banca Transilvania, care a permis imediat un coș de trei puncte. Richard a răspuns la celălalt panou și apoi clujenii au jucat mai bine, reușind să se apropie la șapte puncte, după coșurile lui Stipanovic și Shepherd: 54-47. Gazdele au făcut din ce în ce mai multe greșeli, fie că a fost vorba de abateri de teren, pași, out sau mingi pierdute. Campionii României au profitat de ele și au revenit în meci, iar Meindl a egalat la 67, după ce Cățe reușise un slam-dunk la o fază anterioară. În cele din urmă, înaintea actului decisiv, Umana Reyer Venezia avea un avantaj de doar două puncte: 69-67.

Elevii lui De Raffaele s-au distanțat din nou la două posesii, 71-67, însă adversarii au răspuns cu un parțial de 5-0 și U-Banca Transilvania a preluat pentru prima oară conducerea. Venețienii au răspuns cu un run de 7-0, cinci puncte fiind înscrise de la linia de libere, iar Silvășan a cerut imediat un timp de odihnă. Umana Reyer Venezia a dus scorul la 80-72, dar Richard și Shepherd au înjumătățit imediat diferența. Ardelenii au reușit încă trei acțiuni defensive excelente și au egalat la 80, provocându-l pe De Raffaele să solicite time-out. Willis a răspuns cu o triplă și apoi Granger a marcat șase libere, ducând scorul la 86-80. Meindl a marcat un coș după o pasă de la Stipanovic, apoi Venezia a răspuns cu o triplă și părea că italienii vor avea un final liniștit. Au urmat două coșuri de la distanță ale lui Bircevic și Gordic și, cu 22 de secunde rămase, gazdele conduceau cu 93-88. Silvășan a cerut întreruperea jocului, iar Richard a marcat rapid, ducând scorul la 93-90. Clujenii au făcut capcană și apoi Jones a fost sancționat cu greșeală antisportivă la faultul comis asupra lui Granger, iar Umana Reyer Venezia s-a impus cu 95-90.

Liderii gazdelor au fost Derek Willis (19 puncte), Mitchell Watt (16 puncte), Marco Spissu (15 puncte) și Jayson Granger (12 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Andrija Stipanovic (15 puncte), Leo Meindl (15 puncte), Kasey Shepherd (13 puncte), Stefan Bircevic (13 puncte), Patrick Richard (12 puncte) și Emi Cățe (10 puncte).

În urma acestei partide, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 4-8 în EuroCup. În schimb, adversarii au șapte victorii și cinci înfrângeri.

În următoarea rundă, campioana României va primi vizita lui Lietkabelis, în timp ce Umana Reyer Venezia se va deplasa pe terenul Cedevitei Olimpija Ljubljana.

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Eurocup
    Pana la urma ne-am cam găsit locul în Eurocup.
    Echipele din campionatele puternice sunt greu de bătut, ele având pe lângă lotul de străini clar mai valoros ca și al nostru și un contingent de 3-4 autohtoni de o valoare cam egala cu a străinilor.
    Dacă prindem o zi buna cu un pic de noroc putem chiar castiga la fel de bine putem pierde și la 20-25 de puncte, chiar și aseară dacă continuam jocul slabuț din prima repriza.
    Cu echipele mai slăbuțe ne batem pentru o calificare de pe locul 8, eu zic un obiectiv realist pentru primul sezon de eurocup.
    În campionat teoretic ar trebui sa nu avem emoții pana în finala unde tot teoretic întâlnim o Oradea în forma dar care mi se pare totuși de bătut într-o serie de 5

    cu 1 an în urmă (25.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      finala lnbm se joaca dupa sistemul 4 din7, iar sferturile si semifinalele 3 din 5.

      cu 1 an în urmă (25.01.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Cluj in Eurocup
    Chiar ma bucur ca participam in aceasta competitie si ne luptam, fara sa ne facem de rusine, cu echipe bune din campionate de top. Parca anul trecut in BCL am avut noroc in multe meciuri, anul acesta parca soarta si-a mai intors si in defavoarea noastra. La multe meciuri din acest sezon am avut impresia ca ne-a lipsit si acel dram de noroc, de care competitorii nostri au avut mai mare parte.
    Dar pana la urma, ti-l mai faci si cu mana ta, si cateva decizii neinspirate (ex. faultul lui Gordici din ultimul sfert, pe lovitura de 3 si tehnicul incasat de Meindl) te pot scoate din joc la nivelul asta. Si din pacate la Gordic pare ca se cam repeta decizile astea neinspirate.
    Pana una alta, cred ca o sa fim echipa cu media cea mai mare medie de fani in deplasari. Si la Cluj incet, incet se construieste o comunitate faina de iubitori de baschet. Si sunt convinsa ca si media de spectatori o sa fie un factor important de decizie cu privire la faptul daca o sa continuam la anul in aceasta competitie.

    cu 1 an în urmă (25.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca CarlosCaribas:

      Apropo de media de spectatori
      Am urmarit numarul de spectatori al echipelor din Eurocup si concluzia mea e ca noi si Bursa avem de departe cei mai multi spectatori acasa, in medie ~6000. La alte echipe am vazut chiar si 500… Ar trebui sa cantareasca si asta in balanta ptr sezonul urmator.

      cu 1 an în urmă (25.01.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sincer,
    am revăzut meciul ( cu comentariul în engleză) și cred că am asistat la cea mai frumoasă înfrîngere. A fost un meci frumos, spectaculos și a avut ceva suspans în sfertul 4. Nu mai spun de sfertul 3 care de obicei îl jucăm prost, de data asta a fost excelent pentru U. Băieții au luptat, au vrut, dar deocamdată atît putem în rotație de 9 ( cu 2 jucători încă neadaptați total ). Pentru anul acesta competițional în EuroCup, eu mai sper în 3 victorii și cred într-o participare mai bună în sezonul viitor. Tot cu abonament pentru minim 9 meciuri ! HAIDE U!

    cu 1 an în urmă (25.01.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Asta e ...
    Da, locul lui U in Eurocup este, realist vorbind, acolo la pozitiile 7-9, mai degraba 8-9, in conditiile ghinionului cu absenta lui Guzman. Daca Stipe e principalul nostru marcator, nu poti sa astepti mai mult. Ramane cu adevarat obiectivul campionatului, unde suntem, cel putin teoretic, principali favoriti.

    cu 1 an în urmă (25.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!