Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vești proaste pentru U-BT: schimbări în Regulamentul Specific al LNBM

Vești proaste pentru U-BT: schimbări în Regulamentul Specific al LNBM

În această seară, U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari se întâlnesc în SuperCupa României, meciul care deschide sezonul 2021-2022 în baschetul românesc. Însă, deja au apărut primele semne de întrebare: pe site-ul Federației Române de Baschet nu există un regulament specific al SuperCupei, așa că nu știm dacă duelul de la Târgu Jiu se joacă după regulile din campionat sau după cele din Cupă.

Acest lucru are efect direct asupra formațiilor pe care cei doi antrenori le folosesc. În campionat, este necesar ca un singur jucător român să se afle pe teren pe întreaga durată a meciului, în timp ce în Cupă trebuie să fie, în permanență, doi autohtoni pe teren.

În plus, în ședința Consiliului Director organizată ieri în Brașov s-a votat schimbarea Regulamentului Specific al LNBM. Mai exact, dacă până acum era voie să joci cu mai mulți jucători naturalizați, din noul sezon acest lucru nu va mai fi posibil. Fiecare formație are dreptul la un singur baschetbalist naturalizat.

Această decizie o încurcă pe U-Banca Transilvania, care îi are în lot pe Patrick Richard și pe Giordan Watson, ambii naturalizați. Formația ardeleană l-a adus în această vară pe Watson de la Oradea, acolo unde a jucat din postura de român.

De altfel, în urmă cu două sezoane, CSM Oradea i-a avut în lot și pe Watson, și pe Kris Richard, ambii fiind considerați baschetbaliști români. Și atunci s-a încercat modificarea regulamentului însă, după ce jucătorii lui Cristian Achim au făcut apel la CNCD, s-a revenit la regula inițială. Așadar, cei doi au putut să evolueze ca autohtoni.

Știre în curs de actualizare.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

37 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Iar o luam de la capat cu schimbarea regulilor din mers? Chiar daca nu a inceput inca oficial LNBM, loturile au fost gandite in functie de niste reguli. Eu sunt sigur ca daca ar fi existat regula cu un singur roman naturalizat, "U" nu l-ar fi adus niciodata pe Watson care a plecat cum a plecat si mai ales a revenit gata accidentat.

    Daca vor schimba totusi regula, nu ar fi exclus ca "U" sa renunte la Watson si sa incerce sa obtina semnatura lui Katic. Sau asa mi s-ar parea mie logic.

    cu 2 ani în urmă (22.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Mulțumiri comitetului...
    ...pentru șutul în fund primit. Sper să confirmăm sezonul ăsta zicala cu șutul și pasul înainte.

    cu 2 ani în urmă (22.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Paradoxal
    dar eu văd titlul articolului exact pe dos. Vestea este bună pentru U, pentru că e mai ușoară hotărîrea în privința lui Katic. In articol nu se specifică dacă ai voie să ai în lot mai mulți naturalizați. Probabil că da, dar pe foaie doar unul.
    Imi vine în cap o altă întrebare : Să-i fi păcălit cei de la Oradea pe cei de la U și l-au plasat repede ( și accidentat ) pe Watson ? Asta ar însemna că cineva de la Oradea știa ( sau intuia , pe surse of course ) de rezultatul alegerilor de la FRB și mai ales de hotărîrea cu pricina.
    Eu nu știu de ce se mai fac reguli dacă tot se schimbă cînd vrea mușchiulețul boss-ului ?!

    cu 2 ani în urmă (22.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Era să uit
      să mai zică cineva că FRB-ul avantajează Clujul. Mi se pare din contră . Acum nu știu ce să zic de Oradea, dar prea a fost la fix cînd cu regula cu doi naturalizați și pică mănușă acum cînd au scăpat de Watson și a rămas Richard.

      cu 2 ani în urmă (22.09.2021)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Oradea
    Imediat apar "scenariile". Dupa alegeri, Oradea era cea dezavantajata pt ca era in echipa care a pierdut. Totusi a reusit sa scape de Watson stiind ca noua conducere va vota prevederea cu un singur naturalizat. Nu vi se pare putin exagerat? Si anul trecut federatia a luat aceeasi decizie dar Oradea a atacat la CNCD. Ce împiedică Clujul sa faca la fel?

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Muschii oradenilor !
    Cand ei au avut 2 naturalizati, nici o problema . Acum stiau ca se va schimba regula la unul singur, si ni l-au pasat pe Watson, pe deasupra si accidentat . Sa recunoastem, de-a lungul anilor, Oradea ne-a batut clar la transferuri reciproce, nici nu merita enumerate exemplele stiute de toti .

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      regula
      imi place de voi. Oradea le stie pe toate voi sinteti cazuti din luna aici. ia vedeti dintre sere si cristescu care e mai aproape de foc

      cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    U
    Nu cred că Oradea are un amestec.....doar federația ăsta de doi bani, federație care ar trebui deportată in delta la cules stuf

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    • pipzn:

      Re
      Nici eu nu stiu daca are un amestec dar, ca principala contracandidata la titlu pare cea mai avantajata.

      Altfel, nu stiu sistemul si componenta votului respectiv dar ma gandesc ca TOATE celelalte echipe au fost de acord cu asta pentru ca le mareste sansele (mai ales in Cupa Romaniei) de a pune probleme serioase campioanei in exercitiu

      cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    O decizie normală, dar luată într-un moment foarte prost, după ce echipele au fost construite.
    Un semn de întrebare pentru mine este absența lui Mircea Cristescu de la ședința Consiliului Director în care s-a luat această decizie.

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    • pipzn:

      Re
      Da, poate fi o decizie normala care sa ajute competitia prin anularea unui potential avantaj decisiv pentru una sau alta din echipe (in acest caz "U" dar ar fi trebuit luata imediat dupa terminarea sezonului trecut sau inainte de formarea loturilor pentru sezonul actual.

      Dincolo de orice "teorie a conspiratie" nu poti sa nu constati ce bine se potrivesc lucrurile pentru Oradea

      cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    • uplifter:

      @gyke
      Perfect de acord, decizia este absolut corecta, timpii însă defectuosi. La modul serios vorbind, ma așteptăm să avem mai multa influenta la Federație.
      Cât despre dl Cristescu, importanta și "greutatea" persoanei sale s-a dus de râpă după îndepărtarea dansului de la conducerea echipei odată cu înscăunarea marelui și experimentatul manager Cuic.

      cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Daca e
    sa fim total obiectivi, normal ar fi cum e in competitiile europene, adica nici un naturalizat ! Se rezolva o naturalizare, ok , bravo celui in cauza, dar numai pentru lotul national . Daca se poate unul, de ce nu doi sau zece ? Oradea a luat titlu cu doi naturalizati, acum dupa ce s-au facut loturile, chiar dupa perioada de pregatire ( la noi si inceperea sezonului international ), se anunta ca numai unul . Eu nu zic ca Oradea face si desface, dar in mod cert au informatii de la sursa, stiu ce trebuie sa faca . Daca nu stiau, renuntau asa usor la Watson, pe care cu dibacie l-au suflat Clujului ?! Sa fie clar, eu nu-i condamn, sunt mai tari , ba mult-mult mai tari ca noi ca si management si asta se vede an de an !

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @vass...
      Oradea nu a luat nici un titlu cu 2 naturalizati. Richard a devenit cetatean roman in noiembrie 2019 si in vara lui 2020 a plecat in Polonia. Oradea are un titlu in 2019, dar Richard nu avea inca cetatenie.
      Clujul are un titlu cu 2 straini care au jucat cu statut de jucator roman, dar acolo e putin diferit.
      Din cate stiu eu Watson a fost cel care nu a mai vrut sa continue la Oradea, suparat ca sezonul trecut i s-a redus salariul.

      cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    Raspunde
  • YMCA fanb :

    Adevărații câștigători
    Sa rememoram:



    In sedinta din august(e pe site frb) se votează asa, citez:
    "Aproba Regulamentul Specific LNBM pentru sezonul 2021-2022. Acesta ramane neschimbat in mare parte fata de RSLNBM din sezonul precedent, cu amendamentele:
    .....

    "Se pastreaza regula jucatorilor straini aplicata in sezonul precedent, cu maxim 6 straini pe foaia de joc".
    ATAT

    Acum aflam ca federația a încălcat decizia de mai sus si scrie altceva in regulament:
    Ai voie cu un naturalizat.
    Deci Clujul trebuie să aleagă care e ăla..
    Ai voie cu doar 6 străini în lotul lărgit. Sezonul trecut era voie cu 7 străini în lotul lărgit, dar numai 6 pe foaia de 12.



    Dar, ținând cont de cele enumerate plus:

    In sezonul trecut, când nu a jucat în cupele europene, Voluntari a avut 7 străini.

    Acum, când joacă în cupele europene, are doar 6 străini. In plus l-a adăugat pe Torok, care in contextul cu doar 6 străini în lotul lărgit, devine foarte important ca jucător român.
    Când te gândești la treburile astea prima concluzie e că evident Oradea lucrează în culise.
    Totuși Oradea transferă al 7-lea jucător de multe sezoane, deci regula ii dezavantajeaza.

    Dar interesant cum a știut Voluntari sa legitimeze doar 6 străini când joaca cupe europene.

    Așteptăm....

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    @fanb
    Dacă e așa cum zici referitor la regula cu cei 6 străni în loc de 7 în lotul lărgit... schimbată azi când sezonul începe mâine... pe lângă treaba cu naturalizații... e crimă la adresa UBT.

    Practic ar trebui să renunțe la un contract... să dea afară un jucător... asta după ce timp de 2 luni s-a construit o strategie și niște bugete și s-au făcut transferuri pe baza a ceea ce se știa că va fi valabil.

    Dacă nici asta nu e cu adresă, dacă nici astea nu-s bețe în roate puse special lui U atunci nimic nu e. Pur și simplu e o chestie CRIMINALĂ.

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mă îndoiesc
      Nu e posibil, în BCL ai voie cu 7 străini, nu ar avea nici un sens.

      cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Am zis dacă...
      dacă e așa cum zice @fanb. Dincolo de ironii și alte alea, tu chiar știai chestii din stânga și dreapta... interesează-te.

      Dar, repet, dacă au schimbat aia cu 7 în lotul lărgit e chiar criminal...

      cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      straini
      Poate nu am inteles eu bine, dar in toate comunicatele publicate de voi scrie de maxim 6 straini pe foaia de joc, nu de maxim 6 straini in lot. Nu e acelasi lucru. Am inteles eu gresit?

      cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @jordan23
      Ai înțeles bine dar n-ai înțeles tot... Explic.

      Deciziile publicate ieri, 22 Septembrie, au fost luate de fapt în 17 August (într-o ședință care a avut loc atunci... deci se publică după o lună ce s-a discutat). Așadar atunci, în 17 August, s-a spus că e ok

      - cu naturalizații rămâne în 2021-2022 ca în sezonul precedent, pentru următorii 4 ani se hotărăște în noiembrie ce/cum se schimbă
      - e voie cu 6 străini pe foaia de joc, 7 în lotul lărgit

      A venit @fanb și a ”dat pe surse” că la o ședință din 21 Septembrie (adică de alatăieri) s-au schimbat cele două chestii de mai sus... anume:

      - cu naturalizații se schimbă de fapt de acum și maxim unul se consideră român
      - e voie cu 6 străini per total (pe foaia de joc și în lotul lărgit)

      Ambele decizii lovesc puternic doar în Cluj, în acest moment. Nicio altă echipă nu este afectată de aceste decizii.

      Am clarificat suficient?!

      P.S. Mi se pare de-a dreptul pervers să publici pe site niște chestii (deciziile din august) la o zi după ce tu oricum le-ai modificat și alea nu mai sunt valabile...

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Bine-nțeles
      că ai înțeles corect. Poți avea 39 de străini dacă te țin buzunarele dar numai 6 pe foaie. La fel poți avea cîți naturalizați vrei dar numai unul pe foaia de joc. S-a consumat atîta energie și s-au făcut atîția nervi degeaba. Nimeni nu e mai avantajat decît celălalt. Ca să nu fie confuzie cu 2 naturalizați pe foaie dar numai unul în teren s-a hotărît numai unul pe foaie.
      De fapt comisia aia sau comitetul ăla din FRB a avut nevoie de un pretext ca să servească un șpriț în Poiana Brașov. Mulți au fost la Sf. Gheorghe și în drum spre Tg. Jiu au pus-o de o chermeză. Că doar nu era să o facă la Sebeș sau Hațeg. ” Peisagiul e mai pitagoresc ” la Poiană ! Și noi am pus botul ca fraierii după un titlu de articol. Aici merită felicitări David Istrate. Sau poate uni consideră au contraire !

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Sau
      după cum observ, ședința a avut loc la o altă dată decît șprițuil !

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @TitiAcs
      Ce scrii tu acolo cu hotărâri de 6 pe foaie și nu 2 pe teren, etc, nu are nicio legătură cu ce s-a discutat până acuma aici. Nicio legătură cu ce am adus eu în discuție, e complet altceva.

      Eu zic să mai citești o dată ce s-a scris aici de către @fanb, că la aia am pus eu ”botul ca fraierul”.
      Și dacă nu înțelegi sensul și efectul, ți le desenez cu plăcere.

      Desenul arată așa:

      Conform regulilor din urma ședinței din 17 August aveam așa:

      Petrică - RO
      Watson - RO

      Stipanovic - străin 1
      Bircevic - străin 2
      Stewart - străin 3
      Hogue - străin 4
      Brown - străin 5
      Guzman - străin 6

      6 străini pe foaia de joc, 7 străini per total în lot, totul ok;

      ---------------------------

      Conform regulilor din urma ședinței din 21 Septembrie, avem așa:

      Petrică - Român

      Stipanovic - străin 1
      Bircevic - străin 2
      Stewart - străin 3
      Hogue - străin 4
      Brown - străin 5
      Guzman - străin 6

      + Watson - străin 7

      Ai voie cu doar 6 străini ÎN LOT PER TOTAL.

      Pe cine dai afară / pe cine plătești degeaba, că nu are voie să fie nici măcar în lot (adică nu-l poți băga niciodată pe foaie de joc / în meci)?

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Văd că
      după traducerea din română în română, acum te-ai apucat de desenat. Nu e cazul, dar eu chiar nu încerc să-ți traduc ce am vrut să transmit. Nu te-ai prins, asta e, nicio pagubă. In schimb observ că te-ai aprins foarte tare după cum singuri recunoști la observația lui ”gyke”, la o PRESUPUNERE a lui ”fanb”.
      De fapt care e problema ? In afara faptului că se schimbă modificările în timpul jocului, după cum arată și titlul articolului.

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Ok...
      ...de la faza cu abonamentele am sesizat niște chestii, care acuma se confirmă... pe lângă niște alte chestii printre care evidenta lipsă de coerență, incapacitatea de-a pricepe un lucru pe care am pretenția că l-am explicat cât se poate de bine și simplu mă determină să consider că-i inutil să mai conversăm.

      Mai pe scurt, eu îmi văd de treaba mea și mai povestim...

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Desen
      Am inteles "desenele"... dar acolo apare doar problema naturalizatilor. Aici e clar ca nu e ok sa faci schimbari după ce a inceput sezonul. Întrebarea mea e : unde s-au facut modifcari la nr de straini? Asa a fost si anul trecut. Ai voie 6 straini pe foaie. De ce ai avea nevoie de un al 7-lea? Pt a odihni anumiti jucatori, pt a putea alterna scheme de joc, pt a suplini anumite accidentari etc.
      In ce meci anul trecut a avut Clujul mai mult de 6 straini pe foaia de joc? Eu cred ca ib niciun meci

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @hunterUCJ
      In sfîrșit ai înțeles mesajul. Că nu am nevoie de traducerile, desenele și în general de explicațiile tale ( pe care evident că nu le-am cerut). Înțeleg și apreciez voluntariatul...

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @jordan23
      Deși am fost extrem de clar în explicațiile de mai sus, totuși îți răspund la ”întrebarea mea e”: modificarea s-a făcut la NUMĂRUL TOTAL de străni DIN LOT.

      Citește încet și cu atenție:
      Modificarea NU e la numărul de pe FOAIA DE JOC (6 care pot juca într-un meci - așa a fost și anul trecut).
      Modificarea e la numărul străinilor DIN LOT per TOTAL.
      Care a fost 7. Iar acuma s-a modificat în 6.

      A doua întrebare a ta nu are niciun sens să mi-o adresezi, că eu nu vorbesc despre foaia de joc, eu vorbesc despre NUMĂRUL TOTAL DE STRĂNI DIN LOT.

      Modificarea asta combinată cu cealaltă...
      ... adică aia care obligă U să aleagă care dintre Richard și Watson e considerat român și care străin...
      ... înseamnă că PER TOTAL vom avea 7 străini ÎN LOT...
      ... dar noi după regulile implementate alatăieri avem voie doar cu 6 în LOT per TOTAL...
      ... deci ori se dă afară un jucător ori i se va plăti un salariu degeaba, că nu va putea juca niciun meci tot sezonul...

      Acum au mai mult sens desenele?...

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @TitiACS
      Într-adevăr mi-a luat un pic mai mult să înțeleg cum stă treaba... mulțumesc pentru răbdare. Ce să fac, idealistul din mine speră mereu în minuni. Dar promit că nu se mai întâmplă.

      Cât despre voluntariat - și eu îl apreciez, să știi. Sunt atâtea cauze sociale în lumea asta, situații tragice și persoane mai puțin binecuvântate de soartă care au nevoie de ajutor... de asta încerc și eu să fac ce pot... chiar dacă nu reușesc mereu...

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      zvon
      Am inteles acum. Deci tot acest "taraboi" este in urma unui zvon! Oficial nu avem nimic. Eu zic sa asteptam sa vedem ca poate nu e dracul asa de negru...

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @jordan23
      De obicei când apar discuții de genul și nimeni, din nicio parte, nu dezminte este cam clar că nu e doar un zvon... lipsa de transparență din federație e oricum deja tradiție, acuma doar se ridică nivelul de opacitate.

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Pe cine avantajează schimbarea?
    Oare pe cine? Din punctul meu de vedere Oradea și Voluntariul primesc o șansă pentru campionat, dar pentru cupă Voluntariul este clar în avantaj. Așa cum am spus și sezonul trecut nu mi se pare fair să joci cu doi naturalizați dar în niciun caz nu este corectă schimbarea regulamentului după constituirea loturilor. Oricum, dacă jucătorii se adresează CNCD-ului vor avea câștig de cauză. Ceea ce însă ar fi total incorect, ar fi regula cu numai șase străini în lotul lărgit, când în competițiile europene se acceptă șapte. Sper însă ca acest lucru să fie numai un zvon. La această oră, dacă o echipă românească vrea să progreseze și în competițiile interne și în cupele europene ar avea nevoie de șapte străini în lot. Ce se întâmplă, cazul lui U-BT, dacă unul sau mai mulți dintre ei se accidentează? Fac în continuare parte din lot. Cum gestionezi situația? Sper ca totuși să rămână numai la nivel de zvon. Altfel este un atac clar la adresa U-BT. În mod cert a deranjat pe cineva lotul pe care îl are și, de ce nu și calificarea! În cazul că acest zvon se adeverește sunt curios cum va reacționa finanțatorul lui U-BT care este și sponsorul federației. Mă întreb, oare banii de la MT sunt atât de mulți?
    PS Să nu uit „mi-a plăcut” arbitrajul din supercupă, practicat sub ochii d-nei președinte!

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Transparență...
    ...din părți, se vede că. Am căutat pe site-ul FRB deciziile din ședința de consiliu director de ieri, dar nu le-am găsit nicăieri.

    Am găsit (prin căutare, nu din meniu) ultimele publicate, care erau de la o ședință mai veche, cea din August despre care spunea @fanb.

    DECIZII ALE CONSILIULUI DIRECTOR DIN DATA DE 17.08.2021
    Federatia Romana de Baschet
    2021-09-22 17:36:11

    Aladar în 22 Septembrie se dau publicității deciziile din 17 August... și, confirmând ce s-a mai scris aici, avem la punctul 8 următoarele:

    - se mentine regula jucatorului roman in sezonul 2021-2022, urmand ca in noiembrie, la sedinta LNBM, sa se stabileasca o regula care va fi valabila pentru urmatorii patru ani.
    - se pastreaza regula jucatorilor straini aplicata in sezonul precedent, cu maxim 6 straini pe foaia de joc.

    Așadar, după ce a confirmat și anunțat acum o lună niște reguli clare, Federația / acelți consiliu director revine inexplicabil asupra lor. Și zice că nu, de fapt acum cu 2 zile înainte de începerea campionatului o să facem altfel.

    Pff... absolut aberant, nu există nicio motivație logică și pozitivă. Și din toată chestia asta singura echipă care are de suferit este U-BT. Singura!

    Ăsta nu e doar un afornt adus Clujului, e un atac la fair play și la bun simț, un abuz de cea mai joasă speță.

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Linkuri...
      Pentru deciziile din 19 August dar publicate în 22 Septembrie, iata link: https://www.frbaschet.ro/stiri/stiri/decizii-ale-consiliului-director-din-data-de-17.08.2021-0

      Și apropo! Pentru ședinta din 21 Septembrie de la Brașov... ăsta e linkul:
      https://www.frbaschet.ro/stiri/stiri/ordinea-de-zi-a-sedintei-consiliului-director-al-frb,-21.09.2021---brasov-0

      În cadrul ordinii de zi propuse spre discuție nu erau pe listă chesitunile cu strănii / naturalizații. Nicăieri! Singurul punct unde puteau fi discutate ar fi fost
      14 . Diverse
      ... fix după

      13. Aprobarea modalitatii de distribuire a sumelor cuvenite echipelor din LNBM in urma transmisiilor Digi Sport din sezonul 2020-2021

      s-a mascat bine de tot bunele intenții...

      cu 2 ani în urmă (23.09.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Transparență, fair-play
    Să fim serioși. Comunicatul este din 20 SEPTEMBRIE 2021 și ședința este convocată pentru data de 21 AUGUST 2021. Fără alte comentarii!

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    E de tot rasul
    Va rog sa recititi articolul de pe acest site https://baschet.ro/liga-nationala-de-baschet-masculin/stiri/frb-a-cedat-in-urma-demersurilor-bihorene-privind-regula-jucatorului-naturalizat

    copy-paste

    Unul dintre cele mai interesante subiecte dezbătute la precedenta ședință de consiliu director al Federației Române de Baschet a vizat situația jucătorului naturalizat, mai exact art. 56 din Regulamentul Specific al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Conform prevederilor în vigoare, "în LNBM incepand cu sezonul 2019-2020, echipele au dreptul sa inscrie pe foaia oficiala de joc, ca jucator roman, un (1) singur jucator naturalizat".

    Regula a fost discutată la sedința consiliului director din 18 iunie unde s-a decis că o echipă poate folosi un singur jucător român naturalizat pe parcursul unui sezon competițional. Conducerea echipei bihorene a depus un memoriu prin care a solicitat modificarea acestei reguli în sensul de a le permite să-i folosească atât pe Watson cât și pe Richard drept jucători români pe foaia oficială, însă demersul bihorenilor a fost respins.

    Conducerea clubului CSM CSU Oradea nu s-a lăsat descumpănită și a intentat un proces civil împotriva Federației Române de Baschet cât și o plângere la Comisia Națională pentru Combaterea Discriminării. Demersurile au fost înregistrate în numele sportivilor și nu de către clubul bihorean, iar Federația Română de Baschet a cedat la ședința de lunea trecută și a decis să revină asupra hotărârii din 18 iunie. Conform frbaschet.ro "Juristul FRB, dl. Doru Toma, prezinta recomandarile Comisiei Nationale pentru Combaterea Discriminarii si se propune anularea regulii jucatorului naturalizat (punctul 56 din RS LNBM). Se aproba cu majoritate de voturi (6 voturi pentru, 2 voturi impotriva, 3 abtineri) anularea regulii jucatorului naturalizat."

    cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      articol de mai sus e din 28.11.2019
      Da ca a plecat un roman la U, unde mai era unul deja, ce sa vezi - s-a sucit treaba... Absolut penibil.

      cu 2 ani în urmă (24.09.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!