Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victor Sanders a bifat cea mai bună prestație în tricoul lui U-BT în succesul cu Joventut Badalona

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.12.2022

Victor Sanders a bifat cea mai bună prestație în tricoul lui U-BT în succesul cu Joventut Badalona

U-BT Cluj-Napoca a reușit una dintre cele mai importante victorii din istoria baschetului românesc. Campioana României a reușit să obțină al treilea succes stagional în Eurocup, în disputa de pe teren propriu cu Joventut Badalona, încheiată cu scorul de 98-82.

Dintre cei opt jucători din rotația lui Mihai Silvășan, șase au terminat cu peste 10 puncte, în timp ce unul dintre ei, Stefan Bircevic, a avut 9 puncte. Printre jucătorii care au fost în double-digits se numără și Victor Sanders, baschetbalistul cel mai des criticat în acest debut de stagiune.

Baschetbalistul american a dezamăgit în cele cinci meciuri de Eurocup în care a evoluat, reușind să înscrie doar șase puncte din total cu procentaje de 19% din acțiune, respectiv 0% din spatele semicercului cu un volum de 12 aruncări.

Sanders s-a revanșat cu vârf și îndesat pentru prestațiile din debutul acestui sezon și a contribuit cu 14 puncte și 2 recuperări, reușind să transforme 4/5 aruncări din spatele arcului de trei puncte. El a înscris cinci puncte consecutive extrem de importante pentru ardeleni când aceștia erau conduși cu scorul de 31-38 și a pornit run-ul care a întors soarta partidei în favoarea campioanei României.

De altfel, el a reușit să depășească cele mai bune prestații personale în tricoul Șepcilor Roșii. Victor mai reușise să înscrie 13 puncte în două rânduri în Liga Națională, dar cele 14 puncte marcate astăzi reprezintă un record stagional.

Pentru U-BT Cluj urmează un week-end de pauză în Liga Națională, după care ardelenii vor da piept cu Prometey la mijlocul săptămânii în Eurocup. Alb-negrii au mai trecut de formația ucraineană în stagiunea precedentă, în Basketball Champions League. Disputa va avea loc miercuri, 14 decembrie, de la ora 19:00.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Adaptare
    E bine casa trezit slabanul de sanders și a avut o sclipire importanta azi. Kuti e șters rău sezonul asta și pare se că silva l a scos din rotație. Bircevic e la fel de inconstant in evoluții

    cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Inconstant rău Bircevic
      Nicio treaba nu saracul.. ciobănie ce sa mai.

      cu 1 an în urmă (08.12.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!