Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victor Sanders a câștigat FIBA Europe Cup alături de Anwil Wloclawek

Victor Sanders a câștigat FIBA Europe Cup alături de Anwil Wloclawek

În această seară (26.04), Cholet Basket a primit vizita lui Anwil Wloclawek în manșa a doua a finalei FIBA Europe Cup. În tur, gruparea poloneză s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 81 la 77.

Laurent Vila a început cu Dominic Artis, TJ Campbell, Boris Dallo, Perry Ellis și Neal Sako, în timp ce Przemyslaw Frasunkiewicz i-a trimis în teren pe Phillip Green, Lee Moore, Kamil Laczynski, Luke Petrasek și Malik Williams.

Primul sfert a fost foarte echilibrat și s-a încheiat cu scorul de 20 la 18 pentru oaspeți. Gazdele au jucat mai bine în actul secund și au intrat la vestiare cu un avantaj de cinci puncte: 42-37.

În debutul reprizei a doua, Victor Sanders a marcat șase puncte și a dat o pasă decisivă, iar Anwil a reușit să egaleze. Cele două formații au continuat să meargă cap la cap pe întreaga durată a sferturilor trei și patru, oferindu-le fanilor un joc foarte spectaculos, cu multe schimbări la conducere.

Cu mai puțin de un minut rămas din meci, Moore a făcut un turnover, Sako a marcat pe contraatac și scorul a devenit 75 la 73 pentru Cholet. După 15 secunde, Sanders a obținut un fault și a transformat ambele libere primite, restabilind egalitatea.

Vila a cerut time-out însă, după reluarea jocului, Dallo a comis un fault ofensiv și apoi Sanders a fost trimis din nou la linia de libere. Americanul a înscris din nou ambele libere și tehnicianul francezilor a mai solicitat un timp de odihnă.

Campbell a marcat imediat o triplă, a dus scorul la 78-77 și apoi Laczynski, la linia de libere, a înscris doar una din cele două aruncări primite. La următoarea fază, Campbell nu a mai atins ținta de la distanță și apoi Petrasek a marcat liberele care au adus victoria lui Anwil: 80-78.

Așadar, gruparea poloneză, condusă de Victor Sanders, a câștigat ediția 2022-2023 a FIBA Europe Cup.

Fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca a adunat 20 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Sanders a fost urmat de Malik Williams (16 puncte, 9 recuperări), Phillip Greene (11 puncte, 4 pase decisive) și Lee Moore (10 puncte, 7 recuperări).

De partea celaltă, s-au remarcat Dominic Artis (23 de puncte), Perry Ellis (17 puncte), TJ Campbell (11 puncte), Boris Dallo (9 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive) și Neal Sako (10 puncte, 9 recuperări).

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Bihor :

    adversari
    cholet si anwil au fost clar cei mai puternici adversari pe care i-am intalnit sezonul asta.
    asteptarile noastre erau mari pentru sezonul asta in europa, iar faptul ca nu am ajuns nici macar in sferturi, ceea ce reprezinta cea mai slaba performanta din ultimele 3 editii, clar a fost o dezamagire, dar care parca e atenuata acum, vazand cu cine te-ai duelat pe parcurs ...
    noi am avut si ghinionul ca, la ora meciului cu bamberg, din ultima etapa, anwil era deja calificata, asa ca implicarea si concentrarea lor in meciul respectiv nu avea cum sa fie la parametri maximi

    cu 1 an în urmă (27.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!