Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victor Sanders și Anwil Wloclawek continuă colaborarea

Victor Sanders și Anwil Wloclawek continuă colaborarea

Deținătoarea trofeului FIBA Europe Cup, Anwil Wloclawek, i-a prelungit contractul lui Victor Sanders și astfel va continua colaborarea începută pe parcursul sezonului 2022/2023.

Sanders a ajuns în Polonia după ce a început stagiunea la U-BT Cluj-Napoca, pentru care a jucat în Liga Națională, Cupa României, EuroCup și SuperCupa României. În cele 11 partide din campionat a adunat 6.5 puncte, 2.0 pase decisive, 1.6 recuperări și un procentaj de 43% la aruncările de la distanță, iar în competiția europeană a stat cu 3.9 puncte, 1.0 pase decisive și 0.9 recuperări în 9 apariții.

După despărțirea de clujeni, în luna ianuarie a acestui an, Sanders s-a alăturat lui Anwil în faza Top 16 din FIBA Europe Cup, atunci când polonezii au fost într-o grupă cu CSM Oradea. De altfel, primul meci european pentru baschetbalistul în vârstă de 28 de ani la noua formație a venit tocmai în fața „Leilor Roșii”, când a încheiat cu 8 puncte.

Pe parcursul stagiunii, Victor Sanders s-a remarcat în mai multe rânduri la Anwil și a fost desemnat MVP-ul echipei la finalul sezonului. Fundașul a contribuit cu medii aproape identice în liga poloneză și în FIBA Europe Cup (14.5, respectiv 14.6 puncte), în cea din urmă competiție reușind să ridice trofeul la final.

Antrenorul lui Anwil, Przemyslaw Frasunkiewicz, a explicat motivele pentru care a dorit continuarea colaborării cu Sanders și l-a descris pe american:

„Versatilitate, sârguință, experiență la nivel de EuroCup sau BCL... Victor Sanders are toate predispozițiile pentru a conduce echipa la victorii. Toată lumea i-a văzut abilitățile. Când are forma potrivită, el poate decide soarta meciurilor. Stilul lui este unic. Evit în mod deliberat cuvântul „nebun”, pentru că acțiunile lui Victor sunt bine gândite – știe exact ce vrea să facă pe teren. Aceste aruncări caracteristice, neconvenționale, le antrenează în fiecare zi. Ceea ce este important - este și un om bun, care se poate sacrifica pentru echipă. Când intră în teren, se gândește doar să câștige. Apreciem astfel de jucători și îi dorim în echipa noastră.”

Sanders se află la cea de-a patra experiență europeană, după ce în trecut, pe lângă România, a evoluat în campionatele Belgiei și Italiei.

*foto: fiba.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    ".... cand are forma potrivita..." Din pacate cat a fost la "U" nu s-a prea vazut asta
    ".... acțiunile lui Victor sunt bine gândite – știe exact ce vrea să facă pe teren." Nu stiu cum au vazut altii dar eu nu am avut nicio clipa senzatia asta.

    Totusi nu pot decat sa ma bucur pentru el mai ales daca rezultatele sportive il repun pe picioare astfel incat sa nu mai ajunga sa conduca pe contrasens pe autostrada

    cu 10 luni în urmă (03.07.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :)
      Lasand la o parte istoricul lui extrasportiv, a venit la Cluj ca si un jucator exploziv si de valoare din Italia, de acolo incolo se cam stie povestea si contrele cu Silva, care "pur si simplu nu avea de unde sa-i dea minutele cerute". Omul a demonstrat ce poate, a castigat un trofeu European si a fost la un pas de a semna cu Bonn in aceasta vara, deci e clar ca are o cota mare. Cu putina rabdare sau alta viziune ar fi fost o piesa grea si pentru Cluj anul trecut si anul acesta.

      cu 10 luni în urmă (03.07.2023)
    • pipzn:

      Re
      De cand este d-nul Silvasan antrenor, in afara de Dykes nu cred ca a fost un jucator care sa isi permita sa fie "exploziv" si sa aiba minute practic cate vrea.

      Omul a aratat ce poate cam cu "cutitul la os".
      Relevant va fi cum va evolua in sezonul urmator.

      Faptul ca a fost in atentia unei formatii mai bine cotate fata de cea poloneza poate sa releve oricare dintre aspectele "il vrem dar are probleme extrasportive" respectiv "e valoros dar cere prea mult".

      "U" merge pe varianta de jucatori valorosi, individual vorbin, dar incearca sa evite vedetele. In final e si asta o abordare.

      cu 10 luni în urmă (03.07.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    performanta
    Plecand de la o vorba ce spune ...sunt prea sarac sa-mi iau lucruri ieftine, as preciza ca ajunge cu jumatatile de masura,, daca vrei cu adevarat performanta. Anul trecut au fost adusi 3 jucatori pe pozitia PG pt a-l inlocui pe Brown si transferurile au esuat, platindu-se sub o forma sau alta de x 3 in loc sa aduci din start un jucator de top. Acum sezonul e la inceput si sunt convins ca nu se va repeta greseala de anul trecut aducand jucatori de duzina. Hai U.

    cu 10 luni în urmă (03.07.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      chiar crezi ca Jordan Taylor a fost / este jucator de duzina :)))) ?
      Eu iti spun ca a avut salariul mai mare decat Brown. Asa ca nu banii sunt totul, trebuie scounting mai bun si putin noroc...

      cu 10 luni în urmă (03.07.2023)
    • varu silvois:

      juatori de duzina
      M-am referit la cei ce au stat mai mult de 2 saptamani!

      cu 10 luni în urmă (03.07.2023)
    • Ricardo:

      Taylor
      Cota lui era clar peste cea a lui Brown. Anul trecut din ce știu eu s-a discutat și cu Cody Miller ! Acum l-au trecut la "asa nu" pentru ca a retrogradat și în Spania și în Turcia... Dacă ascultați podcastul cu scouterul lor veți sesiza cele spuse de mine. Dacă ar fi sa ne luam după Gyke U BT a negociat și cu Speedy Smith varianta care s-ar putea și anul acesta sa fie luata în considerare și personal cred ca ar fi una foarte buna.

      cu 10 luni în urmă (03.07.2023)
    • varu silvois:

      asteptam cu nerabdare
      Avem cu totii ( cu scuze ma refer aici la suporterii lui U) simtirea ca vor fi achizitii de valoare, de aceea dureaza perfectarea/anuntarea lor. La majoritatea echipelor achizitiile au constat in prelungiri de contracte + cate un transfer pe ici/colo. Este clar ca ramanerea lui Cate este elementul ce conduce spre performanta. Numai bine tuturor.

      cu 10 luni în urmă (03.07.2023)
    • 'mpepo:

      Chiar așa
      Deschid site-ul de fiecare dată cu emoție, în speranța că voi citi un transfer " trăsnet " pe care "U" l-a făcut. Cred în continuare că avem nevoie doi conducători de joc valoroși și foarte buni shooter-i de 3 puncte, de un înlocuitor cel puțin de valoarea lui Meindl și de un pivot de calitate, mai ales dacă se confirmă despărțirea de Stipe.

      cu 10 luni în urmă (03.07.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Sanders
    Nu cred ca poziția 1 i se potrivește f bine, iar pe 2 sau 3 avea de împărțit minutele cu Guzman( care a jucat super bine prima parte sezonul trecut) , Meindl( cel mai bine cotat jucator) și Richard ( căpitan de echipa).

    cu 10 luni în urmă (03.07.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Sanders
    Nu cred ca poziția 1 i se potrivește f bine, iar pe 2 sau 3 avea de împărțit minutele cu Guzman( care a jucat super bine prima parte sezonul trecut) , Meindl( cel mai bine cotat jucator) și Richard ( căpitan de echipa).

    cu 10 luni în urmă (03.07.2023) Raspunde
  • Ciucâ :

    Gyke
    Cred câ ai fi un politician perfect, le spui oamenilor cer vor sâ audâ. Scounting şi norocul au fost singurii vinovati antrenorul nu?!bânuiesc câ antrenorul alege ce ıi aduce scountingul sau la cluj se intilnesc la primul antrenament şi intervine norocul dupâ aceea?!egoul lui Silvâşan ıi va crea multe greutâți pânâ ıl va regla sâ l foloseascâ când trebuie. Stewart taylor sanders impreunâ clujul ar fi câştigat mai multe meciuri

    cu 10 luni în urmă (03.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!