Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie categorică pentru CSM Steaua contra BCM U Pitești

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
23.12.2017

steaua pitesti

CSM Steaua a trecut de BCM U Pitești, scor 96-71, într-o partidă din etapa a X-a a LNBM.

Jukka Toijala a ales să înceapă meciul cu Darwiche, Marinov, Taylor, Boone și Zekovic. Hristu Șapera i-a trimis în teren pe Ciotlauș, Troupe, Russel, Nicoară și Agafonov.

Începutul meciului anticipa o partidă interesantă, care avea să se joace de la egal la egal până la ultimul fluier. Steliștii au început în forță, însă replica argesenilor nu a întârziat să apară și au reușit cu un run de 10-0 să treacă la conducere. Aruncările de 3 puncte ale lui Taylor au readus Steaua în joc, care și-a și adjudecat sfertul. Deși părea că elevii antrenați de Hristu Sapera au renunțat să mai lupte, moment de care roș-albaștrii au profitat și s-au distanțat la 18 puncte, piteștenii au reușit să reducă din diferența, scorul la pauză mare fiind 51-42.

La revenirea de la vestiare vicecampionii nu au mai lăsat nicio șansă de revenire pitestenilor, iar scorul înainte de sfertul decisiv era 76-57, transformând astfel victoria într-o misiune aproape imposibilă pentru argeșeni. Elevii lui Jukka Toijala au defilat în ultimul sfert și au mărit diferența până la 25 de puncte, stabilind astfel și scorul final al meciului, 96-71.

Punctele victoriei au fost marcate de Brandon Taylor 24, Dragan Zekovic 22, Luka Lapornik 17, Cătălin Baciu 15, Georges Darwiche 5, Jason Boone 4, Iuri Fraseniuc 3 și Vlad Negoițescu 2. De partea cealaltă au marcat Alexander Kostoski 15, Andriy Agafonov și Matti Nuutinen câte 12, Titus Nicoară 11, Nick Russell 9, Porter Troupe 8, Vlad Corpodean 3 și Laszlo Lazar 1.

În urma acestei etape, CSM Steaua a ajuns la 7 victorii și 3 înfrângeri și a urcat pe poziția a patra a clasamentului LNBM, pe când BCM U Pitești a adunat 6 victorii și 4 înfrângeri și se află pe locul 6.

În ultima etapă din 2017, steliștii se vor deplasa la Oradea, iar piteștenii vor juca tot în deplasare, contra celor de la Timba Timișoara.

*foto: Cătălin Soare

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    meci
    Eu zic ca nu trebuie sa disperam. Cred ca nimeni nu se astepta ca am putea castiga cu Cluj, Oradea si Steaua. Pacat de infrangerea de la Mures. Suntem decat suporteri si trebuie sa ne incurajam in continuare echipa. Cred ca o schimbare la pivot ar aduce un mare plus echipei (sa avem 6 straini).

    cu 6 ani în urmă (24.12.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    :))
    Sunteti "decat" ?

    cu 6 ani în urmă (24.12.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      *
      *JCN, bine ca stii tu gramatica.

      cu 6 ani în urmă (24.12.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!