Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie categorică pentru SCM U Craiova la debutul lui Vitaly Stepanovski

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.03.2022

Victorie categorică pentru SCM U Craiova la debutul lui Vitaly Stepanovski

SCM Universitatea Craiova a obținut un succes categoric în etapa cu numărul 26 a Ligii Naționale. Oltenii s-au impus cu scorul de 102-67, în fața celor de la Steaua București, și ajung la un bilanț de 16-8. Roș-albaștrii au 11 succese și 15 eșecuri.

Liniile de starte pentru cele două formații:

SCM U Craiova: Troy Franklin, Aurelian Gavriloaia, Michael Qualls, Josh Hawley, Sha’Markus Kennedy

CSA Steaua București: Robin Mandisodza, Karlo Vragovic, Davor Konjevic, Nikola Cvetinovic, Terrell Carter

Partida a debutat cu un floater al lui Carter. Kennedy a răspuns cu un dunk electrizant. Un coș de trei al lui Qualls ducea scorul la 7-4. Vragovic a înscris primul de la distanță pentru roș-albaștrii, înainte de încă un coș de sus al lui Kennedy. Franklin l-a servit excelent pe Qualls care a lovit din nou din spatele semicercului. Replica lui Mandisodza nu a întârziat să apară, iar scorul era 14-12 pentru gazde. Konjevic a egalat după un euro-step pe tranziție. Hawley și Blaj-Voinescu au readus-o pe Craiova la conducere (19-18). După 10 minute, scorul era 25-20 în favoarea oltenilor.

Franklin a înscris primul coș din acțiune din sfertul doi după o pătrundere impresionantă. Hawley a dus ecartul în double digits (30-20) de sub panou. Gavriloaia a contribuit și el la majorarea diferenței cu un coș de afară și un layup în tranziție. Carter a oprit run-ul de 16-0 al adversarilor. Qualls a reușit un and-one prin care Craiova se distanța la 20 de lungimi (44-24). Elevii lui Stepanovski au continuat să domine partida, astfel că la pauza mare conduceau cu 60-32.

Cvetinovic a deschis a doua jumătate cu un coș de sub inel. După câteva minute de secetă, Qualls a înscris primele puncte ale oltenilor în sfertul trei, de la libere. Vragovic a replicat cu cinci puncte consecutive. Leii din Bănie s-au distanțat din nou la 30 de lungimi prim triplă lui Qualls, înainte de un cârlig al lui Cvetinovic și un coș de trei al lui Gîrbea. Cu toate acestea, defensiva steliștilor nu a făcut față forțelor ofensive din tabăra adversă, iar cu 10 minute înainte de final, tabela indica 80-49.

Ultimul parțial a fost inaugurat de tripla lui Kennedy. Jackson a răspuns cu un and-one. Carter a continuat prestația bună în caciulă și a dus scorul la 85-54. Franklin a mărit diferența printr-o reușită de la semi-distanță. După un coș de afară al lui Hawley, Craiova mergea cu pași repezi spre un avans de 40 de puncte, înainte de tripla lui Konjevic și cârligul lui Carter. În cele din urmă, Leii din Bănie s-au impus cu 102-67

Michael Qualls a fost cel mai bun marcator al confruntării, cu 22 de puncte. Josh Hawley a reușit un nou double-double spectaculos, cu 20 de puncte și 15 recuperări. Din tabăra adversă, s-a remarcat Terrell Carter, cu 16 puncte și 7 recuperări.

În următoarea etapă, SCM Craiova primește vizita celor de la SCM Timișoara. Steaua București evoluează pe teren propriu cu CSM Oradea.

*foto: Facebook/SCM U Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!