Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie clară pentru CSM Oradea în restanța cu CSM Galați

Victorie clară pentru CSM Oradea în restanța cu CSM Galați

CSM CSU Oradea a câștigat meciul cu CSM Galați, scor 96-78 (27-19, 25-27, 21-20, 23-12). Partida jucată în Sala Transilvania din Sibiu luni, 10 mai a fost ultima din sezonul regulat pentru ambele echipe.

Echipele de start

Oradea: Watson, Fometescu, Holt, Zekovic, Valeika

Galați: Brown, Vlad, Konjevic, Bruncevic, Hamilton

După un start de partidă mai echilibrat în primele minute, orădenii s-au distanțat pe tabelă, scor 12-6. Totuși, trupa din Galați a dat un răspuns pe măsură și a trecut la conducere prin coșul de 2 puncte semnat de Brown, scor 12-13. Zekovic a reușit un three-point play pentru ca tabel să indice 17-15, dar Konjevic a egalat scorul după ce a transformat două libere, 17-17. Oradea s-a descurcat mult mai bine în finalul primului sfert iar după zece minute tabela indica 27-19.

Green a dus scorul la 33-24 cu o reușită din apropiere, iar Konjevic și-a apropiat echipa la doar 2 puncte după ce a înscris de la mare distanță, scor 33-31. Două coșuri venite din partea lui Green au adus un avantaj de 6 puncte pentru bihoreni, scor 41-35. Cu două minute rămase până la pauză, Zekovic a marcat din spatele semicercului, 45-39. Eads a închis tabela după prima repriză cu un coș de afară, 52-46.

Galațiul a reușit să egaleze scorul prin coșul de lângă panou al lui Bruncevic, 56-56. Watson a înscris de la mare distanță pentru 66-58, iar Eads a marcat prin același procedeu iar scorul a devenit 66-64. A urmat un run de 7-0 al orădenilor, scor 73-64, iar Konjevic a înscris ultimul coș al sfertului trei, 73-66.

More și Green au majorat ecartul de pe tabelă în debutul ultimului sfert, scor 77-66. Bruncevic a înscris în mai multe rânduri pentru a nu le permite adversarilor să se distanțeze prea tare, dar în cele din urmă Broussard și Moore au marcat fiecare de la mare distanță iar scorul a devenit 88-72. Formația de pe Dunăre nu a mai putut să țină pasul cu trupa bihoreană iar Bobe Nicolescu a reușit un slam-dunk pentru a mări ecartul la 20 de lungimi, scor 96-76.

Principalii marcatori

Oradea: Zekovic 18 puncte, Broussard 14 puncte, Fometescu 13 puncte, Green 11 puncte

Galați: Konjevic 22 de puncte, Eads 16 puncte, Hamilton 13 puncte, Brown 11 puncte

*Foto: CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Eu as spune
    ca, in urma acestui rezultat, lucrurile sunt deja clare chiar daca mai sunt de jucat cateva meciuri. "U" va juca cel mai probabil in primul tur de PO cu Dinamo. Ma bazez pe urmatoarele:
    -Sibiu nu mai poate prinde locul 2 chiar daca va castiga urmatorul meci. Deci, fara stres si cu gandul la evitarea unor accidentari. Nu spun ca nu e posibil ca totusi sa castige meciul dar nu va fi asta obiectivul
    -Pentru Pitesti, rezultatul meciului cu Dinamo nu are nicio importanta pentru locul din clasament deci aceeasi logica de mai sus.
    Ma indoiesc ca Dinamo va pierde ambele meciuri.

    cu 2 ani în urmă (10.05.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!