Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie clară pentru U-BT Cluj în derby-ul cu CSM-U Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.01.2015

U-BT Cluj-Napoca a izbutit să câștige pe terenul vicecampioanei CSM-U Oradea într-o manieră destul de clară, scor final 80-68 (19-11, 22-19, 24-17, 18-18). Meciul a deschis etapa a 16-a din LNBM. 

Darius Hargrove cu 22 de puncte a fost cel mai bun marcator al Clujului, în timp ce de la bihoreni s-au remarcat în mod special Ante Krapic cu 17 puncte și 9 recuperări, respectiv Mladen Pantic cu 19 puncte și 6 mingi recuperate. 

Vom reveni cu cronica detaliată a meciului de la Oradea!

 


Arena „Antonio Alexe” din Oradea găzduiește la această oră meciul dintre CSM-U din localitate și U-BT Cluj-Napoca. La pauza întâlnirii, oaspeții se află în avantaj pe tabela de marcaj, scor 38-33 (19-11, 19-22). 

 

A. Mandache cu 9 puncte, respectiv Lalovic și Barnette, ambii cu câte 7, au fost cei mai buni marcatori ai Clujului în prima parte a meciului. De cealaltă parte, Subotic cu 9 puncte și Pantic cu 7, au fost cei mai buni oameni ai amfitrionilor. 

Partida este prima a etapei cu numărul 16 din LNBM. 

29 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Tenter
    Senzationala victorie!!! Mult mai clara decat s-ar fi asteptat oricine, mai ales ca Oradea castigase etapa trecuta la Ploiesti.
    Se vede de la o posta revenirea lui Marcelino!

    cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Frumos ce naiba :) !

      cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cluj
    felicitari pt victorie da nici acuma nu avem pivot

    cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Imi permit sa spun ca vorbesti prostii! Jones poate sa fie un pivot extraordinar dar in primul meci nu are sanse sa se manifeste, nu cunoaste schemele cum trebuie nu ii integrat in schemele echipei si nu isi gaseste coechpierii cum trebuie in teren si cel mai important nu ii obisnuit cu ce si cum fluiera arbitrii si cu felul cum se joaca la noi(tot din cauza arbitrilor)! Putini sunt jucatorii care se descurca din primul meci (unul este Dykes dar el cunoaste deja baschetul romanesc). Diferenta probabil ca o vei vedea la meciul cu Craiova, o saptamana in plus de acomodare conteaza!

      cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      pivot
      Deocamdata nu pare sa avem pivot .... Ca e la inceput si n-a inteles schemele e una - nici nu ma asteptam sa faca double-double, dar macar cand prinde mingea in 3s sa o bage in cos, nu sa-si ia capac. Oricum cred ca altceva nu se putea gasi la momentul asta (adica de acum in colo), si sper sa faca si niste meciuri bune.

      cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      cluj
      mie mi s-a parut cam lent si moale, om vedea...

      cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    JCN
    Clujul arata tot mai bine. Astazi au castigat si nu au fortat deloc. Eu o vad pe U principala contracandidata la titlu anul acesta, chiar daca a avut un tur mai slab.

    cu 9 ani în urmă (23.01.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Titlu?
    Pana acolo sus...sper sa nu ajungeti in semifinala cu Oradea ... sa se intample ca acum 2 ani ! Adica victorii Clujul in campionatul...calificare Oradea in semifinale.

    cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Semifinala?
      Oradea? Fara suparare, dar daca nu va revin accidentatii sau nu faceti alte transferuri sa fiti bucurosi daca prindeti playoff-ul - asta ca sa nu puneti presiune inutila pe Achim. Acum aveti 7.5 oameni valizi.

      cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    cluj
    Intr-adevar, U BT, arata din ce in ce mai bine. Am vazut meciul cu Medias saptamana trecuta, acum cel cu Oradea...Chiar au echipa buna. cu rotatie lunga si individualitati care pot face diferenta. Foarte buni azi si utili echipei Hargrove si Barnete(Dillon n-a mai zburdat ca in etapa trecuta la Ploiesti)... precum si Silvasan si Mandache ! Sustin o parere anterioara mentionata mai sus, pivotul adus (destul de mobil, care da si pase asa cum facut-o la cosul, anulat aiurea, marcat de Mandache)va fi mai bun si astfel cu doi pivoti mari (asta si Baciu) plus Lalovic (baga bine si de afara), echipa asta o sa arate bine si sub panou. Si eu cred ca este o candidata la primele patru locuri, cu sanse bune chiar, sa joace finala...Mai greu va fi antrenorilor pentru ca trebuie sa puna in valoare, inspirati, individualitatile in folosul echipei !!!

    cu 9 ani în urmă (23.01.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Felicitari U pentru victorie. Ati fost aplaudati in Arena Antonio Alexe atat la inceputul meciului cat si la sfarsit. Anul acesta in meciurile cu noi arca ati avut un portar sa va apere cosul, asa multe ratari nu am vazut parca niciodata si toate ieseau de pe inel. Eu cred ca Achim a pierdut meciul deoarece echipa care castiga nu se schimba. A lasat pe dinafara un jucator ca si Markovic care da puncte multe, mobilizeaza echipa ca un lider si a jucat cu un Vlahovic inca haotic si neintegrat. Ciulin acelasi nesimtit ca de obicei in atitudine si decizii mai mult decat ciudate. A fost fluierat si va fi fluierat de cate ori ne va mai arnitra acasa.

    cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Primele fluieraturi si cand ati strigat hotii sa sti ca a fluierat corect(nu imi amintesc exact faza dar s-a vazut si la reluare ca a avut dreptate). Oricum faulturi au fost extrem de putine din partea ambelor echipe, si daca ar fi vrut sa fure pe faulturi nu ar fi reusit!

      cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    jcn
    Astazi au fost doar doua decizii gresite, pasi la pantic sau subotic (nu mai retin exact) si cosul de 2 pcte anulat aiurea lui mandache. In rest au luat niste decizii chiar bune arbitrii.

    cu 9 ani în urmă (23.01.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    felicitari
    Felicitari Clujului, azi au fost mai buni.
    Noi suferim datorita rotației scurte și a jucătorilor noi. Dillon nu a mers azi și cum nu ai alternativa tb sa joci cu el pana la final. Vlahovic inca tb sa confirme.
    Referitor la arbitraj, nu a influențat rezultatul dar au fost nu 2 ci mai multe greșeli evidente care au iritat publicul (fault clar la Subotic pe aruncare, fault la Lupusavei la aruncare de 3, fault ușor acordat la Hardgrove pe aruncare de 3, pași la Dillon....)Repet Clujul a fost mai bun dar arbitrajul parcă a intenționat sa irite publicul. Acesta este și motivul pt care Ciulin este fluierat copios la Oradea (cred ca mai mult decât în oricare alt oras) și o merita.

    cu 9 ani în urmă (23.01.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pivot este si chiar unul dintre cei mai buni din tara. Il cheama Boris Lalovic, problema e ca are o varsta si nu stiu daca este rezerva pentru el. Da ma gandesc ca doi cai mari tot o sa reuseasca sa joace 15-20 min pe meci.
    Mai usor cu entuziasmul ca in tur echipa a inceput prin a castiga la Medias si a umili efectiv Oradea in Horia Demian, dupa care s-a dus dracu tot feng shuiu. Oradea atunci era o echipa mult mai buna si mai completa decat acuma, cand e efectiv carpita prin toate incheieturile...noroc ca au cel mai bun antrenor din campionat ca altfel ar fi macel. Repet, am jucat cu o echipa decimata si care gafaie. Ce au reusit la Ploiesti a fost o minune, asa ca sa ramanem calmi. Daca se castiga la Sibiu, cu Pitesti si la Bucuresti mai povestim de obiective si joc bun.
    Mare noroc ca s-a reusit aducerea lui Turner pt ca altfel cu Millage varf de lance, iar incepuse echipa sa piarda din turatie si a intrat intr-o vrie de asta la +11. Fara Turner sunt covins ca Oradea intorcea meciul in momentul ala chiar fara probleme. Dupa cum se vede problema nu a fost antrenorul(nici acuma nu sunt convins ca Marcel e la nivelul lui Pintea ca idei si cunostinte), pana cand nu s-a schimbat ceva la jucatori, tot prost s-a jucat.

    cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Lalolovic din pacate nu prea mai are nici viteza nici reactii de pivot, din pacate, in rest este un jucator care iti da satisfactii prin modul in care isi face treaba si care stie cum sa isi faca treaba!

      cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      In 11 min a fost mai performant decat ceilalti doi in 30. Un pivot mare va avea intotdeauna o viteza in minus fata de Lalovic...dovada Baciu, Jones nu se pune ca ii de pe vremea cand Papa Francis era fecior. Daca se aduce un pivot mobil va fi vesnic fara reactiile clasice de pivot. Eu unul nu imi doresc la Cluj un pivot care rupe tot in post-up si darama tot pe sub panou...nu mi se pare ca se incadreaza si nu mi se pare util pt ce se joaca la Cluj de 20 de ani incoace. Griffith de exemplu nu ar fi fost o solutie pt Cluj, dar Oradovic da.

      cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Poate nu ai inteles, mie imi place cum joaca, ce joaca si cand joaca :D

      cu 9 ani în urmă (24.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    fara pivoti
    Vai de el...! mai bine i-ar reactiva pe Bobo Pintea sau pe Mocanu ca is 2 clase peste acest pivot adus doar la numar si sa inchida gura unora...! Din pacate sub panou suntem zero barat !

    cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Serios? Ce noroc pe noi ca parerea ta are o valoare mai mica decat zero absolut!

      cu 9 ani în urmă (23.01.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    Felicitari
    Felicitari echipei clujene pentru victorie, respect total din partea suporterilor oradeni pe parcursul intregului joc.Pentru mine acest meci a fost o mare lovitura incasata in piept, sufleteste a fost ingrozitor, sa vezi 3 oameni in carje pe banca(Popescu, Gutoaia si Hatten) si o echipa foarte obosita si debusolata pe teren care nu stie ce sa faca e cea mai rea combinatie pe care o poti avea.Dillon doar 2 puncte in tot jocul, dar e de inteles deoarece a stat aproape intregul meci pe teren la Ploiesti, Vlahovic complet debusolat pe perioada intregii partide si cu aruncari care nici cum nu ii intrau.E de inteles, a fost la primul meci pentru echipa, se vede ca a avut si ceva emotii, s-a vazut ca a incercat din greu dar nu s-a putut mai mult...Se pare ca multi jucatori au probleme in a se integra in echipa si le trebuie ceva timp dar daca o fac cum trebuie sunt sigur ca vor face o treaba foarte buna.Acelasi exemplu e si cu Corpodean, ca si in cazul lui Vlahovic, trebuie cat mai multe minute posibil si sa capete incredere amandoi ca sa ajunga la un nivel la care sa satisfaca publicul.

    Arbitrajul nu a fost rau, desi au fost cateva decizii controversate de-a lungul partidei, noi am fost cei rai(in sensul jocului practicat) si nu arbitrii.Ciulin va fi urat pentru o foarte mare perioada la Oradea pentru arbitrajul din meciul 2 prestat in play-off contra Asesoftului acum 2 sezoane, indiferent ce ar face el sa-si spele pacatele...Oricum i-am vazut reactia atunci cand publicul l-a huiduit inainte sa inceapa partida, pe buzele lui s-a citit clar:"Nu v-ati saturat deja?"La el o alta mare problema is gesturile atunci cand dicteaza faulturile, probabil un alt motiv pentru care est atat de urat de multi.Face niste gesturi de parca ar juca intr-o "soap opera" decat sa arbitreze un meci de baschet.

    In fine, sa inchei povestea urand Clujului mult succes mai departe, una din putinele echipe din Romania pentru care eu am respect total!!!Sper din suflet sa ajungeti in play-off, iar daca ajungeti sa stati departe de noi, ati fost "Terminator" pentru noi in acest sezon :)) Dar cine stie, daca ajung echipele in confruntare directa in play-off in acest sezon trebuie neaparat sa ne luam revansa :P

    cu 9 ani în urmă (24.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Da de unde Si Vlahovic si Corpodean da si Jones de la noi ar fi trebuit sa fie la nivel de NBA in meciul de aseara daca ii sa ne luam dupa anumite comentarii foarte "pertinente" si foarte "bune cunoscatoare" ale fenomenului(evident ca nu de free62 ii vorba). Sunt extrem de putini jucatori capabili sa intre in joc de la primul meci oficial, sunt extrem de multe necunoscute pentru ei cand ajung laa o echipa noua! Ca tot peroreaza in gol cativa pe aici, cand ajuns la noi Dykes, in primele meciuri, meciuri in care fiecare miscare o facea cu ochii pe Tenter care trebuia sa ii spuna unde sa stea, cum sa stea, cum sa paseze si cui sa paseze si jumate sala nu avea rabdare cu el si il ironiza!

      Oricum, ce mi-a placut foarte mult la meciul de aseara a fost lipsa faulturilor din partea ambelor echipe, minute bune fara nici un fault!

      Cat despre Ciulin, are atitudinea aia peste tot, asa face si la Cluj si cred ca asa face peste tot!

      cu 9 ani în urmă (24.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitari
    Eu unul nu sunt de acord cu ideea ca un jocator nou venit are nevoe de timp sa se acomdeze (in special cand acel timp se prelungeste), cred ca ar putea de la inceput sa joaca jocul lui si sa faca o diferenta, scuze ARM dar Dykes a facut diferenta din primul lui meci venit la Cluj, prin atitudinea care a aratat-o pe meci, desi nu prea a inteles tacitca lui Tenter, care eu niciacuma nu prea i-o inteleg cand il tine pe Hargove atat de mult pe banca, si sa revin la jucatori noi veniti, trebuie sa incerce sa iasa in evidenta din momentul in care e introdus pe teren, sa isi castige dreotul de a juca cat mai mult, exe mplu concret al acestui sezon e Dee Brown , care a plecat de la Ploesti, care din primul lui meci a iesit in evidenta si asta se observa peste tot in sport nu doar in baschet daca cineva e buun incepe cat decat bine. Asi legat de arbitri din pacate sau fericire doar acest Ciulin mai arbitreaza cat decat bine si nu prea e partas cu ecipele din prezent vobesc, desi candva era si el partizan unei echipe sau poate lua banii ca sa fie partizan, iar in meciu de ieri doar 2 sau poate 3-4 greseli de arbitraj au fost in in defavoarea ambelor echipe, in conluzie a fost un meci destul de frumos arbitrat,

    cu 9 ani în urmă (24.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Cand ai 11 jucatori apti sa joace nu poti sa ti unu singur in teren tot meciul....... Restul nu are nici un rost sa iti raspund pentru ca ......

      cu 9 ani în urmă (24.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      romeo, uite ce declar Achim despre Vlahovic: "Era normal să nu strălucească de la primul meci. E cert că are nevoie de adaptare și la echipa noastră acest proces este mai de durată. Nu avem ce să facem pentru că aceasta este situația. Trebuie să trăim cu ea, să muncim foarte mult și să încercăm să ajungem la coeziunea dorită în actuala structură într-un timp cât mai scurt posibil"
      Si daca un antrenor spune asta despre jucatorul lui se prea poate sa fie in cunostinta de cauza, iar asta este referitor la adaptarea de care spui tu ca nu ar fi nevoie!

      cu 9 ani în urmă (24.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Dykes a fost un dezastru pana la meciurile din playoff in sezonul sosirii, nici macar un stop sut nu ii intra. Acuma la Mures din nou este la inceput si nu joaca chiar deloc bine, sclipirile ii lipsesc cu desavarsire.

    Daca mai aud mult de Dee Brown asta dat ca exemplu cred ca o sa innebunesc, parca ar fi fost ceva zeu. Da ca sa vin cu un contraexemplu, Runkaukas asta e mai baschetbalist decat Brown si a inceput foarte greu. Cuic a fost o pulbere de jucator in turul de campionat cand a venit. Exemplele pot continua.

    cu 9 ani în urmă (24.01.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Free62
    Runkaukas e bun la aruncari, dar nu stie sa si dribleze atat de bine si nici nu da multe pase, uitate la statistica lui si a lui Dee Brwon, iar ARM ce declara un antrenor nu e egal cu realitatea, pe cat te dai de expert ar trebui sa sti cel putin teoreteic, atunci cand un sportiv vine la o ecipa indiferent de sport trebuie sa arate ce poate din prima nu cu mult ulterior, de acea Cuic e doar un simplu mediocru, pt. ca a arat ce poate mult mai tarziu dar asta e pt. cei care il simpatizeaza, eu unul nu l-am considerat bun deloc , decat ca vroia sa fie bun si sa arate ce poate, dar asta e parerea mea, pe care mi-o exprim aici,si are trebui ARM si tu FREE62 sa incepeti sa respectati cel putin pararerile altor persoane, si daca nu coincid cu ale voastre, cel putin daca de nnnnnnnnnnnnnnnnn numarate ori ai spus tu ARM, ca e parearea ta. atunci nu mai ataca atat de drastic alte persoane, si nu ma refer la mine aici, pt. ca eu unul„ pot sa duc aceste conversatii, dar mi se pare normal sa incercati cel putin sa arati ca intelegeti cand alte persoane au opinii diferite, nu sa tot atacati. si mai inteleg inca stare ne aflam ca si echipa dar daca tot vrem perfprmante, atunci ar trebui ca cei de la conducere sa se gandeasca la asa ceva nu la jucatgorei care nu au ce cauta aici.

    cu 9 ani în urmă (24.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Atentie la minge, nu esti in masura sa fi lup moralist si nici sa il faci mincinos sau cretin pe Achim....... si, pentru ca iti face placere sa mentionez "părerea mea " tin sa te informsz ca parerea mea este ca nu ai treaba cu sportul asta! Asta daca nu luam si mingea in calcul, sti despre ce vorbesc, nu?

      cu 9 ani în urmă (24.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    ARM
    Daca tie ti se pare ca l-am facut cretin sau mincinos pe Achim atunbci atat poti, si nu ma deranjeaza capitolul minge pt.ca multa lume vorbeste fara sa stie adevarul, si se pare ca nu poti sa accepti ca lumea are alte pareri fata de ale tale,si nu mai pune cuvginte in plus fata de ce spune cineva in cazul de fata sunt eu cand imi spui ca l-am facut cretin sau mincinos pe antrenorul de la Oradea (Achim), de aici denota multe despre tine, Te rog frumos sa nu te mai simti atacat de toata lumea nu sunt nici Sandu79 sau alte persoane cu care ai avut conflicte verbale aici, si in p-lus o parere nu trebuie sa coincida cu alte pareri de la alte persoane

    cu 9 ani în urmă (25.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!