Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie fără emoții pentru Petrolul Ploiești în restanța cu Laguna București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.02.2023

Victorie fără emoții pentru Petrolul Ploiești în restanța cu Laguna București

Petrolul Ploiești ajunge la un bilanț de 7-1 în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după succesul categoric din restanța cu Laguna București. Rechinii au cedat cu scorul de 104-74 și rămân pe ultimul loc, cu eșecuri pe linie.

CSM Petrolul Ploiești: Codruț Dinu, Kwamain Mitchell, Kenneth Funderburk, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Laguna București: Trevor Blondin, Lukas Aukstilkalnis, William Saunders, Bogdan Stăncuț, Vasile Odagiu

Mitchell și Blondin au deschis confruntarea cu câte un coș din interior, înainte ca Dinu să reușească prima triplă a confruntării. Brkic a majorat diferența, înainte ca Blondin să înscrie și el de afară pentru oaspeți. Prahovenii au dat semne că se pot distanța rapid de adversari, dar aceștia au reintrat în joc prin triplele lui Phevadze și Aukstilkalnis, care restabileau egalitatea la 14. Popa a replicat imediat cu o reușită similară. Au urmat cinci puncte consecutive ale lui Popa Calotă, care au oferit avântul necesar galben-albaștrilor. După primul sfert, scorul era 29-18.

Phevadze a redus din diferență în debutul actului secund, cu un lay-up. Aughburns a marcat imediat de la linia aruncărilor libere, iar Angelian și Popa Calotă au majorat avansul la 16 lungimi. Odagiu și Stoian au întrerupt momentul bun al gazdelor cu câte o reușită din interior. Aukstilkalnis și Saunders au dat și ei o mână de ajutor și au adus scorul la 41-30. Funnderburk a oprit momentul bun al rechinilor cu două aruncări libere transformate. Kwamain cu o triplă și Dinu pe pătrundere au stabilit scorul la pauza mare: 48-32.

Gruparea de pe Valea Prahovei a ieșit excelent de la cabine și a înscris cinci puncte, prin coșul de afară al lui Milin și cel la inel al lui Brkic. Aukstilkalnis le-a răspuns acestora cu propriul coș din spatele semicercului. Misters a punctat apoi cu un fade-away și avantajul gazdelor devenea de 20 de lungimi (55-35). Johnson părea că a oprit momentul bun al adversarilor printr-un and-one, dar Misters i-a replicat imediat cu un nou coș de afară. Petrolul a avut un final excelent de sfert și a reușit să majoreze diferența la 28 de puncte, cireașa de pe tort fiind pusă de tripla lui Pătraru care stabilea scorul înaintea sfertului decisiv: 79-58.

Ultimul parțial a debutat cu șase puncte la rând pentru rechini. Johnson de la libere, Aukstilkalnis cu un alley-oop și din nou Johnson, dar de la semi-distanță, au fost protagoniștii. Funderburk a răspuns printr-un coș pe pătrundere, urmat de tripla lui Dinu. Misters a marcat și el de afară și a dus scorul la 87-59. Diferența a ajuns în cele din urmă și la 30 de puncte, după ce Misters a înscris un coș cu fault din spatele arcului de cerc. În cele din urmă, Petrolul s-a impus cu 104-74.

Andris Misters a fost omul meciului, cu 25 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Octavian Popa Calotă a flirtat cu un triple-double și a avut 10 puncte și 8 pase decisive. De cealaltă parte, Lukas Aukstilkalnis a fost cel mai bun marcator, cu 16 puncte. 

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!