Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie în ultima secundă pentru SCM U Craiova

Ionuț Greere

Ionuț Greere
07.03.2015

SCM Universitatea Craiova s-a impus în această seară, pe teren propriu, în compania formației CSM-U Oradea cu scorul de 98-95, grație unui coș de la distanță marcat de Djordje Micic în ultima secundă de joc. Scorul pe sferturi a fost 29-32, 26-24, 19-22, 24-17.

Meci nebun în această seară în sala „Ion Constantinescu” din Craiova, interzis cardiacilor și cu un final care a ținut cam jumătate dintr-un sfert. Cu un minut înainte de final tabela de marcaj arăta scorul de 90-90 și tensiunea era maximă în micuța sală din Valea Vlăicii. Au urmat cele mai lungi clipe. Micic scutură plasa cu o aruncare de la distanță, iar cu 12 secunde înainte de final Dragoș Andrei înscrie una din cele 2 aruncări libere primite, 94-90, urmat de un time out cerut de antrenorul oaspeților Cristi Achim. La faza imediat următoare același Micic comite fault și Dillon fructifică cele două libere primite. Cu 7 secunde înainte de final Andrei irosește o aruncare liberă care ar fi pus capăt meciului și în loc de 96-92, oaspeții egalează la 95-95, după ce Markovic fructifică cele trei aruncări libere de care a beneficiat. Egalitate, iar Mandic solicită time-out. De data această schema a funcționat și neobositul Micic aruncă tribunele în aer cu o aruncare de la distanță.

Craiova ajunge la 8-12 la general și încă mai speră la prinderea unui loc de play-off, iar Oradea nu se regăsește și pierde al patrulea meci consecutiv în Liga Națională.

Pentru SCM U Craiova, Marko Boltic a totalizat 25 de puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive, iar Djordje Micic a adăugat 20 de puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive. În replică, de la Oradea, Salih Nuhanovic a terminat meciul cu 21 de puncte și 7 recuperări.

În etapa următoare Craiova se întoarce în Polivalentă și întâlnește CSU Atlassib Sibiu, în vreme ce Oradea va juca acasă cu Piteștiul.

13 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    oradea
    Vorba lui Sergiu Nicolaescu "un fleac, m-au ciuruit!". Au reusit in acest campionat sa ma dea gata. Am hotarat ca sanatatea mea e mai importanta si o sa stau o perioada departe de baschet. Am auzit ca incepe Eurosportul sa transmita criket, incepe sezonul de ciclism, asa ca ma reorientez. Macar acolo nu ma enervez, am week-end-uri linistite... O sa raman in continuare suporter, dar de la distanta.

    cu 9 ani în urmă (09.03.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova aramais :

    meci de infarct
    Mie imi spui. Pe mine ma omoara baietii incet incet la fiecare meci. Ies din sala dupa aproape fiecare meci efectiv tremurand de nervi. Dar fiind suporter nu poti sta deoparte. Pur si simplu nu poti

    cu 9 ani în urmă (09.03.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    eu o sa pot
    Am fost ani de-a randul suporter de fotbal si fan al Craiovei - aproape 40 de ani. Urmaream cate 5-6 meciuri pe saptamana. Nu pierdeam niciun meci de la campionatele mondiale si europene. De cativa ani incoace nu am mai vazut niciun meci din Liga 1, ma mai uit cateodata la cupele europene sau campionatele straine, am vazut mai putin jumatate din meciurile din Brazilia. Asa ca se poate. O sa iau o pauza si cu baschetul, probabil nu asa de lunga ca in fotbal, dar...

    cu 9 ani în urmă (09.03.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    Restul e tacere...
    Nu pot sa uit "marea victorie" a Oradei impotriva noastra cand "a ratat" Maric ambele libere in ultimele secunde. Cand domnul Achim le-a spus jucatorilor in time-out sa faulteze la Maric. Sa fim corecti. Atunci am fost furati.
    Iata ca peste amaraciunea acelui meci vine dulceata acestui meci din sala "Ion Constatinescu" cu bomboana de aruncare a lui Micic.

    cu 9 ani în urmă (11.03.2015)
    • CSM CSU Oradea Big Ghitza:

      ...
      da, ati devenit brusc favoriti la locul 10

      cu 9 ani în urmă (11.03.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      @
      Din pacate, anul asta atat s-a putut la Craiova, dar nu inseamna ca nu ne putem bucura de micile victorii, asa cum, si, oradenii, se pot bucura de ale lor. Toata lumea se poate bucura de fiecare meci de baschet, indiferent de echipele care joaca, sa nu interpretam gresit, fiecare echipa a trecut prin momente dificile, anul asta e randul Craiovei, si poate si Oradei, desi eu sper sa va reveniti pentru ca meritati!!!

      cu 9 ani în urmă (11.03.2015)
    • CSM CSU Oradea Big Ghitza:

      ...
      nu ma intelege gresit, n-am nimic cu Craiova, va doresc succes in continuare, dar m-a suparat un pic formularea lui b1. Ratarile lui Maric n-au fost intentionate... achim a cerut fault la el pt ca stia ca clacheaza pe finaluri tensionate. "sa fim corecti: "restul e tacere" ... aiurea! Bravo ca ne-ati batut sambata, oricum noi in ultimul timp nu mai castigam cu nimeni... este un an compromis, dar nici pe Craiova nu a ajutat-o foarte mult rezultatul ca sa fii asa indulcit b1, de asta am fosy un pic ironic, scuze daca am jignit alti suporteri craioveni. Cine stie, poate la anul ambele echipe o sa ofere mai multe motive de satisfactie suporterilor ei.

      cu 9 ani în urmă (11.03.2015)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    de bucurie rar avuram parte
    Revin cu cateva cuvinte.
    Bucuria mea este mare. Am castigat frumos si cinstit. Asa cum am facut mereu de-a lungul timpului. Nu ma intereseaza locul in clasament. Nu acum. Nu cu acest buget.
    Ma bucur sa vad daruire la jucatori. Daca este daruire vine si inspiratia si autodepasirea. Apoi, in timp, inclusiv prin imbogatirea lotului, apar si performante...

    cu 9 ani în urmă (11.03.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      @
      Este dureros ca suntem in situatia de a ne bucura pentru orice "firimitura", dar poate asta inseamna ca suntem suporteri adevarati si mergem la sala indiferent de rezultate si indiferent de locul din clasament. Mi-as dori sa ma pot bucura de victorii impotriva unor echipe in forma, sa facem cu adevarat "surprize", dar din pacate atat se poate momentan...

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    • SCM "U" Craiova b1:

      CASH !?
      Asa este. Suporterul adevarat este fericit cand "ai lui" se daruiesc echipei si incearca sa se autodepaseasca. Performantele depind in cea mai mare masura de buget si de intelepciunea cu care se administreaza acest buget. Cum la noi nu e cazul nici de buget nici de intelepciune...

      cu 9 ani în urmă (14.03.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      @
      Eu sper in decizii competente in ceea ce priveste sezonul urmator, uneori am impresia ca sunt foarte multe interese, anumiti consilieri carora le place mai mult handbalul sau voleiul, voteaza pentru directionarea banilor catre sectiilor respective, sponsori care au iubite pe la handbal, din pacate cam asa au mers lucrurile... Nu se ia in considerare, de catre consilierii locali (aici nu puteam include sponsorii privati), ca la baschet vin cei mai multi spectatori, iar la urma urmei, din banii craiovenilor sustine Primaria acest club. Am inteles ca bugetul s-a marit, dar nu in aceeasi proportie in care s-a marit al celorlalte echipe.

      cu 9 ani în urmă (15.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      da
      asta e problema cu banii de la buget!

      cu 9 ani în urmă (15.03.2015)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    b1
    Solutia ar fi ca primaria sa dea echipele in administrarea unor grupuri de firme potente financiar. Cele ce nu prezinta interes raman la primarie.
    Administrarea ( nu si proprietatea!!! ) privata nu este un scop in sine. Echipa este a orasului si asa trebuie sa ramana. Numai ca, in situatia in care administratorii acestui oras nu pot tine pasul, din punctul de vedere al baschetului, nici cu sperantele de performanta ale celor ce iubesc acest sport si nici cu bugetetele celorlalte echipe competitoare din LIGA, aceasta solutie se impune. Contractul de administrare a echipei se va incheia pe 1-3 ani si in esenta trebuie sa asigure echipei un buget macar dublu celui asigurat de primarie. In plus (va rog sa nu ma injurati dar asa e bine, sunt sigur) biletul de intrare sa fie 8-9 lei iar toate incasarile sa mearga la bugetul echipei. Bugetarii (indiferent cat de "importanti" sunt) ce stau la tribuna oficiala sa plateasca bilet cu pret corespunzator. Reclamele de pe margine vor fi platite si acestea cu sume adecvate. Nu credeti ca astfel vor aparea si performantele mult asteptate?

    cu 9 ani în urmă (15.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!