Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie la 24 de puncte dedicată lui Nikola Ilic

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
09.12.2012

92 - 116

22-28, 22-28, 19-26, 29-34

Sala Ion Constantinescu, Craiova
duminică, 9 decembrie
ora 20:00

live, Digi Sport 3

  Statistică  

CSU Ploieşti obţine o victorie categorică în faţa craiovenilor de la SCM "U", scor 116-92, într-o partidă ce a făcut parte din etapa a XII-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Succesul a fost dedicat fostului pivot al prahovenilor, Nikola Ilic, care s-a stins din viaţă în urmă cu două zile, la doar 27 de ani.

Campioana en-titre a României a câştigat un meci pe care l-a controlat în totalitate. Chiar dacă adversarul a avut unele momente de strălucire, diferenţa de valoare dintre cele două combatante a fost una vizibilă şi a înclinat balanţa spre CSU Ploieşti. De asemenea oaspeţii au beneficiat de procentaje foarte bune la toate capitolele: 55% la două puncte, 66% de la mare distanţă, 81% de la libere. Practic elevii lui Dado Arnautovic au stat mai bine la toate capitolele, exceptând mingile pierdute unde raportul a fost de 21-14. În rest putem nota diferenţa la recuperări, 38-24, pase decisive, 17-12 şi mingi câştigate 7-6.

Tempo-ul extrem de ridicat al jocului a avut ca şi consecinţă înregistrarea mai multor recorduri statistice. Astfel Vlahovic a avut 25 de vizite la linia de aruncări libere, un nou record stagional. Sârbul a marcat 19 adăugând 11 puncte în urma aruncărilor din acţiune, 6 pase decisive şi 3 recuperări. CSU a aruncat, per total, 52 de libere marcând 42 pentru 81% la acest capitol.

Gazdele nu au putut face faţă unui astfel de ritm infernal, Andjelko Mandic bazându-se pe o bancă mult mai scurtă decât cea a adversarului. De asemenea patru jucători craioveni au fost eliminaţi pentru cumul de greşeli personale, recordman-ul fiind Cătălin Petrşor care a izbutit performanţa să comită cinci greşeli personale în doar 2 minute şi 51 de secunde.

Practic este prima înfrângere pe teren propriu pentru gruparea din Bănie care are la activ opt victorii şi patru înfrângeri. De partea cealaltă CSU înregistrează al 8-lea succes în LNBM.

Marcatori:
Craiova: Seals 22 de puncte şi 4 pase decisive; Habus 19p
Ploieşti: Vlahovic 30 de puncte şi 6 pase decisive; Tica 17p şi 8 rec; Burlacu 16p şi

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gogu :

    vistorie
    Sa vina Medias ! Apoi ceilalti...

    cu 11 ani în urmă (10.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!