Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie mare pentru U BT Cluj-Napoca în Grecia contra lui Peristeri

Victorie mare pentru U BT Cluj-Napoca în Grecia contra lui Peristeri

U BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala turneului preliminar din Basketball Champions League. Campioana României a obținut o victorie mare pe terenul lui Peristeri, echipa gazdă, scor 84-74 . În urma acestui rezultat, elevii lui Mihai Silvășan mai au de trecut de Fribourg Olympic pentru a accede în faza grupelor a competiției europene.

Startul de meci a fost echilibrat și după două minute și jumătate scorul era 4-3 pentru clujeni. Andrija Stipanovic a marcat de două la rând iar Petteway a răspuns cu o triplă pentru greci. U BT Cluj-Napoca a plimbat bine mingea în ofensivă și a găsit câteva coșuri ușoare prin care ducea scorul la 13-8, cu 3 minute rămase din primul act. Replica grecilor a venit tot de la distanță, pe mână lui Ian Miller. Elijah Stewart a marcat cu același procedeu la faza următoare. Elevii lui Milhai Silvășan au încheiat mai bine primul sfert și se aflau în avantaj la finalul acestuia, scor 20-13.

Grecii au intrat mai agresiv la reluarea jocului și au venit la o singură posesie după nici trei minute scurse de pe tabelă, 23-21. Guzman cu un dunk a oprit seria bună a gazdelor. Moraitis a marcat un coș de la distanță la următorul atac iar U BT Cluj solicita timp de odihnă. Jocul s-a transformat într-un concurs de la 3 puncte iar scorul a devenit egal la jumătatea actului secund, 30-30. Cu Yannick Moreira foarte activ, Peristeri a trecut în față, 36-34. U BT a revenit la conducere în ultimul minut al reprizei, după un coș de 3 puncte al lui Stweart. Brown pentru Peristeri a fost singurul care a mai marcat până la pauză și scorul era strâns pe tabelă, 40-39 pentru gazde.

Repriza secundă a început tot sub semnul echilibrului și scorul a ajuns rapid la 44-44. U BT Cluj-Napoca a revenit la conducere, după un coș de la distanță semnat de Toni Katic. Clujenii au rămas în față dar au ratat câteva șanse de a se desprinde la două posesii pe tabelă. Cu mai puțin de 3 minute din sfertul trei, scorul era 55-53 pentru „alb-negrii”. Clujul nu a mai cedat inițiativa dar înaintea secvenței decisive diferența era tot de două puncte, 61-59.

Peristeri a marcat primele 6 puncte la în start de sfert patru iar Mihai Silvășan era nevoit să solicite timp de odihnă. Katic a marcat o triplă și a oprit seria gazdelor. Stipanovic a înscris pe recuperare ofensivă, a dus Clujul din nou la conducere și venea rândul grecilor să ceară time-out. Ian Miller egala scorul la 68, în urma unui coș de la distanță. Același jucător mai lovea o dată de la distanță. Bircevic nu le-a permis gazdelor să se desprindă și a marcat rapid din apropiere. La faza imediat următoare, sârbul Clujului a părăsit terenul după a 5-a greșeală personală. Totul avea să se decidă în ultimele două minute de joc. Elijah Stewart a marcat 5 puncte la rând și U BT Cluj-Napoca conducea cu scorul de 77-73, cu 90 de secunde rămase de joc. Același Stewart a reușit o intercepție iar Patrick Richard a marcat o triplă, cu care își ducea echipa aproape de victorie. Gazdele nu au mai avut replică și partida s-a încheiat cu scorul de 84-74.

Elijah Stewart a fost cel mai bun marcator al clujenilor cu 17 puncte, la care a adăugat și 7 recuperări. Patrick Richard a făcut din nou un joc complet și a terminat cu 15 puncte, 12 pase decisive și 6 recuperări pentru 22 la eficiență. Toni Katic a contribuit cu 15 puncte și 5 pase decisive iar Andrija Stipanovic cu 13 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

Yanick Moreira a fost cel mai bun jucător al grecilor cu 18 puncte și 5 recuperări. Ian Miller a adăugat 14 puncte și 4 pase decisive iar Terran Petteway a terminat cu 12 puncte.

foto: fiba.basketball

31 comentarii la aceasta stire:
 • BC CSU Sibiu undercat _ :

  chapeau bas
  toata lauda pentru cum au jucat. Bafta in continuare.

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca vass bela :

  Bravo UBT !!!
  La nivel international, cred ca este una dintre cele mau bune rezultate din toata istoria indelungata a lui U, felicitari tuturor !

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

  FELICITĂRI
  Joc super, mult peste așteptări. Mă bucur că nu au cedat presiunii din sfertul 3 cînd am avut 4 faulturi după 2 minute și ”grecii” primul în minutul 7.Sper să rămînă Katic ! Așa cum am postat mai devreme, după ce am văzut meciul Fribourg - Split, îmi mențin pronosticul : cine cîștigă duelul Paristeri- U merge mai departe. HAIDE U:

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

  U...
  ...a jucat astăzi un meci excelent. E loc de multe sueprlative pentru cum au jucat băieții, cum au ținut aproape la rezultat, cum au muncit (la pătrat), s-au sacrificat și au fost permanent conectați mental. Multă maturitate atât pe teren cât și pe margine. Și apropo de margine... mare merit și pentru cum a fost pregătit meciul ăsta, foarte mare merit pentru echipa tehnică. Jos pălăria!

  În rest, deocamdată nu am câștigat nimic, mai avem nevoie de încă o victorie.

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde
 • pipzn :

  Felicitari!!
  O victorie meritata in care a castigat o echipa cu joc de echipa (atat defensiv cat mai ales ofensiv, ma refer la diversitatea actiunilor) in fata unui adversar care cel putin in acest meci s-a bazat pe doua lucruri: aruncare si actiuni 1 la 1.

  Ar fi si lucruri mai putin bune de remarcat dar, in acest context acum chiar nu merita!

  Succes in meciul urmator!

  PS. Am reusit sa imi fac abonament pentru acest sezon (inainte de jocul asta :)) ) si cred ca va merita. Nu stiu cum vor fi alte rezultate dar jocul in ansamblu imi place mai mult decat in sezoanele precedente.

  cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Personal
   sunt profund dezamăgit de programul de reînnoire a abonamentelor. Pentru cei vechi între 15 și 20 septembrie prin internet sau la casierie. Program la casierie luni , miercuri și vineri !!! Practic 2 zile respectiv vineri și luni . Pe internet 1 bucată abonament pe comandă. Eu am 4 abonamente și pînă în octombrie pe la mijloc sunt plecat din țară. Am aceste abonamente din primul an de abonamente, cînd se juca doar la Horia Demian. Aș fi vrut să-mi fac abonament pe viață, dar la noi nu există așa ceva. Iar acum mă văd nevoit să renunț sau să mă enervez.

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Deja
   s-a topit toată euforia victoriei de seara asta .

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

   @TitiAcs - abonamente
   Păi da, se face comandă de câte un abonament pe comandă... și eu am mai multe abonamente și am făcut câte o comandă pentru fiecare, fără probleme.

   După ele pot să merg peste 2 zile lucrătoare cel mai devreme sau oricând după, și peste o săptămână și peste o lună, etc. Ideea e să am la mine alea vechi să confirm codul unic de pe fiecare introdus la comandă.

   Așadar chiar dacă nu ești în țară e ok, poți să mergi după ele oricând.

   Legat de cele 5 zile - sunt zilele în care abonații vechi au prioritate să își aleagă locurile. Pe urmă pot în continuare oricum să le comande.

   Toate chestiile astea sunt explicate pe site-ul clubului respectiv au apărut pe pagina de facebook ca răspuns la ce-a mai întrebat lumea. Sper că te-a ajutat cu ceva comentariu meu.

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Mulțumesc
   M-a ajutat, în sensul că mi-ai confirmat bănuielile. Nedumerirea mea era legată de faptul că sunt practic 2 zile pentru caserie cu program 14-19. Iar pe internet nu era mai simplu ( cum a fost acum cîțiva ani ) să confirmi numărul total de abonamente ? Scurt în 2 minute... Acum mi-a picat fisa... Cei care nu sunt clienți BT, de ce să nu plătească comision pentru fiecare tranzacție ?!

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

   ...
   pe site ubt -

   Noi îți pregătim cardul de abonat. Îl poți ridica după 48 de ore de la primirea confirmării (zilele de weekend se exclud) de la casa de bilete (mai jos este programul) sau de la sală când vii la primul meci. Este obligatorie prezentarea vechiului abonament pentru a confirma codul introdus la punctul 2. În cazul în care nu poți prezenta cardul de abonament cu același cod de la punctul 2., se vor anula locurile rezervate.

   Programul casieriei de la Cluj Arena: Luni – miercuri – vineri: 14:00 – 19:00

   Legat de taxa de administrare (???) pentru clientii non BT - eu am comandat / plătit online, și a costat 202 lei per abonament.

   Total order value is 202.00 lei (including delivery fee, administration fee and Caretix, if you chose this option).

   # Ticket/Service Price
   1 ACCES GENERAL 200.00 lei
   2 Loc Abonat 0.00 lei
   3 Administration fee 2.00 lei
   Total 202.00 lei

   Administration fee merge la bilete.ro, ca idee.

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   incă o dată mulțumesc
   că mi-ai tradus din română în română. Exact același lucru am citit și eu pe site-ul U BT. Acum o să te întrebi , care era idea ? Aici e cloul că nu te-ai prins. Oricum o să-mi fac abonamentele chiar dacă o să stau mai mult pe Internet. Ceea ce îmi doresc este să văd cîteva meciuri internaționale indiferent de competiție. HAIDE U !

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Stimate HunterUCJ
   te rog să nu mi-o iei în nume de rău, dar mi-ai tradus degeaba, fiind că s-a întîmplat fix ceea ce mi-a fost frică. Mi-am făcut abonamentele conform instrucțiunilor tale, via site U BT, dar ce să vezi ? Nu am putut să-mi păstrez locurile avute. Să nu-mi spui că sunt din 2 in 2 că tot puteam măcar trei să le am, dacă se proceda ca pînă mai an cînd trebuia să confirmi prin e-mail că dorești să-ți păstrezi locurile.
   Așa locurile de la Sala Horia Demian pe care stăteam din anii 80 și pe care aveam abonament, nu au mai fost disponibile ! Erau niște locuri pline de superstiție dar și sentimentale. Doar la meciul cu Primigi ( pour le conneseurs ) și in alte cîteva situații nu am reușit să stau acolo împreună cu ”gașca ”.
   Cînd se va revenii la normal (loc lîngă loc ) sută la sută nu va renunța cineva la ele..
   Acum sper că te-ai lămurit !

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • pipzn:

   @Acs Titi
   Nici eu nu am reusit sa imi rezerv acelasi loc (si nici macar in apropierea vechiului loc) in sala Hora Demian. M-am bucurat ca am avut totusi de unde alege.
   Insa sper ca macar in sezonul 2022-2023 vom fi sanatosi si se va reveni total la situatia de dinainte si la locurile vechi. Normal clubul ar trebui sa aiba si sa pastreze informatiile cu cine ce locuri a avut pana in 2020. Poate mai citesc si cei de la club pe aici si vor sti ce sa faca pe viitor.

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

   @TitiAcs
   Aah, acum am priceput de unde nemulțumirea! Și nu, nu ți-o iau în nume de rău, stai liniștit.

   Pot să înțeleg, sincer, chestia asta cu locurile pe care nu le-ai mai prins. Și mie mi-ar fi plăcut să pot avea fix aceleași locuri, mai ales că mergem tot așa, ”în gașcă” la meciuri.

   Dar asta cu din 2 în 2 locuri cred că-i varianta pe care au găsit-o pentru a preîntâmpina eventuale restricții ce-ar mai putea să fie în următoarele luni. Și oricum ar fi făcut, tot n-ar fi putut oferi tuturor șanse egale să prindă locuri în aceeași zonă în care erau obișnuți tocmai pentru că practic au ”dispărut” de la disponibil 50% dintre ele... în fine.

   Aici sunt de acord cu ce zice @pipzn, și anume că mă bucur că am putut să-mi fac abonament. Și, de asemenea, ar fi chiar o idee bună partea cu 2022 - 2023.

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Păi atunci
   să ne bucurăm cu toții și să sperăm că vom revenii la viața normală cît mai curînd posibil !

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  Raspunde
 • CSM CSU Oradea Sebas :

  In conditiile sportului din România
  Este un rezultat exceptional!!!!

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca caatmark :

  Felicitari
  Demult nu am mai stat un meci intreg asa incordat. Dar s-o meritat. Felicitari. Nu vreau sa remarc pe nimeni. Toti o jucat grozav. S-au luptat eroic. Bravo lor.

  Oare stie cineva cat se primeste pentru o victorie in preliminarile CL? ( Daca se primeste ceva. Eu fac paralela cu fotbalul:) )

  cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   In general
   la alte sporturi decît fotbal se primește " litera O mare de tipar ". Poate în grupe să se primească din drepturi de televiziune. Dar suma e maxim din 5 cifre. Cred...

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca caatmark:

   Multumesc @Acs Titi
   Nasol. Ce sa zic. Credeam ca si asta ii un motiv pentru care tot incercam sa intram in grupele CL. Dar banuiesc ca ii pentru vizibilitate(iti semneaza jucatori buni - gen Bircevic, care nu cred ca venea daca jucam doar in EuropeCup) si altele.

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  Raspunde
 • BC CSU Sibiu adrianus . :

  Felicitari!
  O victorie meritata
  Succes in finala

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde
 • CSM CSU Oradea ion 777 :

  felicitari
  un joc bun, felicitari si succes mai departe

  cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • CSM CSU Oradea Ion777:

   hogue
   eu zic sa-l tineti pe Katic si sa-i spuneti pa lui Hogue

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • Benjamin:

   ...
   si sa-l jucam pe Watson sub panou?

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • U BT Cluj-Napoca SC:

   Hogue
   La înălțimea sa nu a făcut deloc un joc rău sub panou în apărare și nu este un recuperator rău. Cu liberele stă mai prost, dar sper să își îmbunătățească aruncarea. Mie mi-a adus aminte de Ossby, dar cu mai multe calități!

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • CSM CSU Oradea Ion777:

   hogue
   in aparare da mergedar in baschet nu poti sa tii un om doar pt aparare. In atac nu da de doua nici de trei nici macar liberele nu la baga, dupa atea doua meiuri mie mi se pare printre cei mai slabi straini de la U in ultimi ani

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  • Benjamin:

   ...
   Trebuie sa recunosc ca mie imi place Hogue. Intr-adevar ca are un profil de joc diferit pe care nu l-am vazut in ultimii ani la Cluj. De mult nu am vazut un 4 care sa isi faca singur asa bine fazele. Daca si-ar perfectiona liberele (capitol la care toata echipa a stat horror ieri) ar fi un plus mare pt ca stie sa se foloseasca de corp si scoate usor faulturi.

   cu 1 an în urmă (16.09.2021)
  Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca C S :

  O victorie mare
  Felicitări echipei și stafului tehnic. De data asta mi-a plăcut modul în care au fost rotiți jucătorii. Au fost și câteva greșeli, atenuate de dăruirea băieților și care sper că vor fi corectate pentru finală. Jos pălăria pentru pregătirea fizică. Grecii au cam înotat în a doua jumătate a sfertului 4. În sfârșit am arătat ca o echipă. Toți cei care au intrat pe teren și-au făcut datoria, dar vreau să scriu câteva cuvinde despre doi jucători care, cel puțin mie, mi-au depășit așteptările. Felicitări pentru aducerea lui Katic. Un PG crescut la școala ex-iugoslavă, cu știința aducerii mingii, joc pentru echipă, dar și cu pătrunderi atunci când este necesar. Sper să îl păstrăm indiferent de rezultatul cu elvețienii. Este un câștig pentru noi și o soluție pentru viitor la cei 29 de ani. Este clar că Petrică și Stipe sunt acum jucătorii în jurul cărora se formează echipa, dar Steward a arătat, în cele două jocuri, la 26 de ani, maturitate și sper să îl păstrăm sezoanele următoare. În fine, Haide „U”, să ne bucurați vineri seara cu o calificare în grupe!

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde
 • Benjamin :

  ...
  Felicitari jucatorilor si celor din staff pentru cum au jucat si pregatit acest joc! Un joc in care am aratat ca suntem o echipa competitiva!
  Sunt placut surprins de cat de bine am aratat in sfertul 3. Aveam emotii pt acel sfert, dar mi-a placut cat de bine au stat in teren.

  Cu mai multa atentie la faulturi (in special la jucatorii decisivi) eu zi ca avem sanse cu Fribourg. Sper sa ne revenim si sa mai avem energia necesara pentru a castiga acest meci.
  Katic, un jucator excelent pe care sper sa il mai tinem in echipa. Sub panou aratam bine. Parerea mea ca acest trio e de departe cel mai bun pe care l-ama avut vreodata. Hogue are mana moarta la libere, dar in rest e un jucator care aduce energie multa in teren.
  Stewart pare pentru moment un transfer foarte reusit. Momentan mi se pare cu mult peste Edwards.

  Haide U!

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde
 • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

  Felicitari U
  Mi-a placut jocul colectiv practicat de U.Mult succes in finala!
  Cred ca aveti sanse reale de a accede in grupe.
  Haide U,haide baschetul romanesc!

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde
 • CSM CSU Oradea Malone Karl :

  Run Forrest, run!
  Felicitări băieților pentru surpriza etapei! Rezultatul lor ne stimulează să câștigăm turneul amical care tocmai începe la Oradea. Le dorim succes în ultimul joc, Go Johnny, go!

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde
 • uplifter :

  Cluj
  Victorie importanta, insa nu trebuie lăsată garda jos, mai e un meci pana la grupe.
  Eu am zis din vara ca echipa s-a dorit a fi construita anul asta pt Europa, cu jucători fiecare foarte ok pe partea lor, plus experienta acolo unde trebuie.
  Sincer sa fiu eu nu sunt surprins, pt ca la un asemenea nivel al jucătorilor, noi nu cred ca am avut o echipa în Romania. Lăsând la o parte Asesoftul.
  Mulțumim BT

  cu 1 an în urmă (16.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!