Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie muncită pentru CSM-U Oradea în fața lui Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.11.2014

CSM-U Oradea

LNBM

Etapa 9

82-73

CS Gaz Metan Mediaș
5-4 Statistica 3-5

CSM-U Oradea a obținut al 5-lea succes al sezonului după ce a trecut în etapa cu numărul 9 de Gaz Metan Mediaș. Partida jucată în Arena Antonio Alexe a fost una echilibrată în marea sa parte însă gazdele au fost mai lucide pe final și s-au impus cu scorul de 82-73.

Cristian Achim a început meciul Hatten, Dillon, Guțoaia, Krapic și Pantic în timp ce Ovidiu Teleabă a răspuns cu Niksa Nikolic, Florin Popa, Doug Plumb, Aliaksandar Pustahvar și Marko Djurkovic.

Prima repriză deși a fost una în care niciuna dintre echipe nu și-a creat un avantaj important, a fost repriza greșelilor. Gazdele au avut 12 mingi pierdute iar medieșenii 14 posesii pierdute în primele 20 de minute ale jocului. Primul sfert a fost controlat de CSM-U Oradea care a dat senzația că se poate desprinde însă echipa vizitatoare s-a ținut scai. Cea mai mare diferență s-a înregistrat spre finalul sfertului când Marcus Hatten a desprins-o vicecampioana României la 7 puncte. Răspunsul a venit imediat iar Aliaksandr Pustahvar a semnat ultimele 5 puncte ale sfertului inaugural stabilind scorul de 22-20. Sfertul doi s-a desfășurat cam după aceleași coordonate, Oradea la conducere, Mediașul în urmărire în primele 5 minute. Gazdele aveau la jumătatea sfertului un avans de 4 puncte însă Nikolic și Navickas au punctat de la 3 puncte fiecare și au dus-o pe Gaz Metan pentru prima dată la conducere, scor 29-31. Oaspeții au condus până înainte cu un minut și jumătate când Pantic și Krapic au combinat 5 puncte pentru scorul pauzei de 39-35.

După pauză echipa din Mediaș a intrat foarte bine pe parchet și a revenit imediat la conducere. Elevii lui Ovidiu Teleabă a condus în majoritatea timpului în acest sfert însă nu s-au putut desprinde. De fiecare dată echipa gazdă nu le-a permis vizitatorilor să înscrie coșul care să-i ducă la mai mult de o posesie. Finalul sfertului a aparținut din nou gazdelor care aveau doar 2 puncte avans înaintea ultimelor 10 minute. Nuhanovic și Pașca au oferit un start perfect Oradiei în sfertul patru și aceștia aveau un avantaj de 7 puncte după primul minut al actului. Medieșenii nu s-au lăsat intimidați și au revenit continuându-și tirul bun de la distanță. Cu 5 minute rămase de joc, scorul era egal, 68-68, după un coș de 3 puncte marcat de Doug Plumb. Gazul a trecut în față după un coș din apropiere marcat de Djurkovic. Au urmat câteva momente mai confuze de joc în care Djurkovic a primit un fault antisportiv iar Hatten afost sancționat cu greșeală tehnică. Marcus Hatten și-a dus echipa în avantaj, după un three point play, 73-71. Tot fundașul a mărit avansul echipei sale la 4 puncte înaintea ultimului minut. Oaspeții și-au pierdut precizia în ultimul iar încercarea de a reveni prin faulturi succesive a fost în zadar. Astfel CSM-U Oradea s-a impus cu scorul de 82-73.

Remarcații partidei:

Oradea: Mladen Pantic 16 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive; Daniel Dillon 14 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive; Marcus Hatten 14 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive.

Mediaș: Marko Djurkovic 19 puncte, 14 recuperări, 2 pase decisive, Aliaksandr Pustahvar 21 de puncte și 2 recuperări; Doug Plumb 14 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!