Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie muncită pentru CSU Sibiu în partida cu CSM Focșani

Victorie muncită pentru CSU Sibiu în partida cu CSM Focșani

Ultimul meci programat în acest final de săptămână din etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin le-a pus față în față pe CSM Focșani și CSU Sibiu, în Conferința B. Partida din județul Vrancea, de duminică (19.11), s-a încheiat cu victoria sibienilor: 73-70.

Focșani: Cătălin Petrișor, Derryck Thornton Jr., Sherwood Brown, Luca Cârstea, Konstiantyn Anikiienko

Sibiu: Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Monyea Pratt, Mouhamed Barro, Rareș Uță

Vrâncenii au început într-o notă mai eficientă și s-au dus la 7-3 prin tripla lui Anikiienko, după care au urmat șapte puncte consecutive pentru CSU Sibiu și Cârstea a oprit aceasă serie la jumătatea sfertului de debut (9-10). Câteva greșeli în ambele tabere au fost însoțite apoi de reușita lui Barro, după ce pivotul a profitat de lipsa de comunicare din apărarea gazdelor și Thornton Jr a ratat șansa egalării. Revenirea lui Kyle Adnam pe parchet s-a consemnat în acest act, iar scorul după 10 minute a fost 17-12, într-o perioadă în care Sherwood Brown a marcat ultimele puncte ale Focșaniului.

Gazdele au continuat să se desprindă și Ivanov a oprit run-ul de 12-0, iar apoi Uță a ratat printr-o aruncare din căciulă șansa apropierii la patru lungimi. Pivotul Sibiului a marcat în cele din urmă pentru -4, la capătul mai multor atacuri în care situația de pe tabelă s-a blocat la 21-15 și a venit time-out-ul amfitrionilor, iar Dragoste a redus diferența la o singură posesie. Ivanov a completat imediat revenirea Sibiului (21-22) și Reljic a răspuns de la semi-distanță, ecartul fiind apoi de cel mult două puncte în favoarea vreunei combatante pe următoarele atacuri. Darryck Thornton Jr. a transformat libera suplimentară pentru 29-24, iar între triplele lui Adnam, Țîbîrnă și Axinte a venit rândul lui Barro să treacă pe la linia de fault, avantajul fiind de partea lui CSM Focșani la pauză: 37-34.

Uță a trecut în double digits după ce a marcat primele patru puncte ale Sibiului în sfertul trei, iar cele două formații au suferit în atac pe următoarele posesii. Dragoste a egalat situația la 40 și Anikiienko a oprit perioada de secetă ofensivă pentru CSM Focșani, același sportiv al vrâncenilor fiind trimis la linia de fault cu trei minute rămase pe cronometru din al treilea act. Pratt a readus Sibiul în avantaj la 42-44, după care s-a mers la +6 și sfertul s-a încheiat cu 47-50, printr-o ultimă reușită din partea lui Reljic.

Kuti a beneficiat de un three-point play prin care a refăcut diferența de șase lungimi în startul sfertului decisiv, după care punctele lui Reljic și Petrișor au adus CSM Focșani la 52-53. La mai bine de un minut după un time-out, gazdele au schimbat ușor scorul pentru 55-57 și a venit rândul lui Tomas Rinkevicius să solicite un timp de odihnă, iar CSU Sibiu s-a așezat bine pe atac în următoarele zeci de secunde și Ivanov a scuturat plasa de la distanță pentru 55-63. Mo Pratt a dus ecartul din nou la +8 cu un minut și jumătate înainte de final și Brown a răspuns tot cu o încercare precisă de la distanță, iar Thornton Jr. a marcat pentru 65-68. Axinte a scăzut diferența la un singur punct cu 13 secunde rămase pe cronometru, după ce a aruncat precis din colțul terenului, în timp ce Kuti și-a împărțit perechea de libere și CSM Focșani a pierdut ușor posesia apoi, tot Kuti fiind cel care a stabilit scorul final, 70-73, asta în urma apărării excelente a Sibiului în ultimele secunde.

Rareș Uță s-a aflat aproape de double-double (18 puncte, 9 recuperări), tot cu 18 puncte contribuind și Pavlin Ivanov pentru CSU Sibiu, în urma celor șase reușite de la distanță. Mirel Dragoste i-a urmat cu 12 puncte și 5 recuperări.

Derryck Thornton Jr. a terminat cu 18 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări pentru CSM Focșani, în tabăra gazdelor fiind în double digits la puncte, pe lângă american, Pavle Reljic și Sherwood Brown (ambii cu 11 puncte). Konstiantyn Anikiienko a contribuit cu 9 puncte și 13 recuperări pentru vrânceni.

CSU Sibiu (5-3 bilanț) are parte de două deplasări în următoarea perioadă, prima în fieful lui Anwil Wlocklawek (FIBA Europe Cup), iar cea din urmă la Râmnicu Vâlcea (Liga Națională). Pe CSM Focșani (1-7) o așteaptă un nou joc acasă, în fața celor de la SCM U Craiova, în etapa a 10-a.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

6 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    As zice...în sfârșit!
    Clujean fiind, mă bucur pentru Sibiu. sibienii sunt supărați și nu se bucură încă, vor mai mult, firesc. Subscriu.

    cu 5 luni în urmă (19.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Uau
      nimic despre Kuti !? :) M-as fi asteptat, dupa numarul de apariti a numelui in articol.

      cu 5 luni în urmă (19.11.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    DAR
    O partidă slabă făcută de noi cu foarte multe greșeli prea multe ...
    DAR
    Am jucat în 4 străini din care 2 într-un picior și unul în prag de pensionare asta înseamnă că greul l-au dus românii ceea ce nu se întâmplă cam pe nicăieri (situația poate fi din cauza conducerii, nu neg)
    Așa că aștept plombele și sper ca perioada asta să prindă bine jucătorilor români care altfel prindeau mult prea puțin timp
    Hai CSU

    cu 5 luni în urmă (19.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Ce sa joace..
    Doar norocul le a lipsit focșănenilor. Nu ai cum sa joci un sport de echipa cu o mentalitate de fiecare pt el. Și asta se a văzut din primul sfert. Echipa sibiană nu e rea, dar nu merita victoria. Au învins cei care sunt mai puțin ratați decât alții de obicei. Aia e

    cu 5 luni în urmă (20.11.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      asta cu meritatu
      n-am inteles-o. Poate detaliezi.
      Eu zic asa, daca rezultatul nu a fost viciat de arbitrii, scorul reflecta o situatie din teren si aia e. Nu conteaza ca pentru unii efectul coriolis a fost o surpiza sau ca altii au jucat intr-un picior cum zicea un coleg mai sus sau ca unora le statea mintea la pariuri sau la ce va face Djokovic.

      cu 5 luni în urmă (20.11.2023)
    • CSM Focșani lex8:

      explicatie
      sunt total de acord cu ce ai spus..însă s-a văzut că echipa focsaniului nu a legat nimic, nu au avut un joc cursiv, nu au știut să își mențină avantajul față de sibieni. Acum, aveam așteptări mai mari de la Sibiu. Sezonul trecut au încheiat play off ul pe podium și acum nu leagă nimic. Joaca cataclismic în Europa iar în campionat chiar daca sunt pe 3, nu impresionează. Meciuri câștigate la diferenta de +3, meciuri pierdute în europa la diferente de -20. -30 e haotic. Ce vreau sa spun, poate nu am fost coerent, este că marginea dintre victorie și înfrângere în cazul sibiului este destul de mică și nu poți juca așa la ghici. adica poti, dar e urat

      cu 5 luni în urmă (22.11.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!