Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie obținută de Gaz Metan pe terenul celor de la SCM U Craiova

Silviu Isailă

Silviu Isailă
24.01.2015

SCM U Craiova cedează în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, scor 73-78, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Gazdele au început cu Bureau, Bozovic, Boltic, Micic și Santa, în timp ce Ovidiu Teleabă a început cu Nikolic, Navickas, Solopa, Pustahvar și Djurkovic.

Prima posesie a partidei le-a aparținut oaspeților care au deschis partida cu o aruncare de la distanță, reuşită de Pustahvar. După 4 minute de joc, diferența de scor era favorabilă medieșenilor, scor 8-12. Până la finalul sfertului, oltenii au revenit și au preluat conducerea pe tabela de marcaj, scor 22-19 după primele zece minute de joc. Gazdele au început în forță sfertul secund, Micic marcând de la distanță și majorând avantajul echipei sale, scor 25-19. Medieșenii au reuşit să marcheze de trei ori consecutiv fără să primească coș, scor 25-26 după aproximativ patru minute scurse din sfertul secund. Sfertul cu numărul doi a fost unul echilibrat, SCM U intrând la cabine cu un avantaj de un punct, scor 37-36.

După reluarea jocului, cele două echipe au mers cot la cot, scorul după aproximativ cinci minute de joc, fiind 49-49. La finalul penultimului act, medieșenii erau în avantaj, scor 53-55. În ultimul sfert, echilibrul s-a păstrat, cu cinci minute rămase din partidă, scorul era din nou egal, 66-66. Cu un minut rămas din meci, scorul era 73-72. Pustahvar a faultat, însă Travis Bureau a ratat cele două libere, Popa recuperând pentru medieșeni. Cătălin Petrișor a faultat și Navickas a marcat ambele libere, scorul fiind 73-74 cu 34 de secunde rămase din meci. Florin Popa a reușit să îi fure mingea lui Petrișor, Micic fiind sancționat cu greșeală antisportivă. Jucătorul medieșenilor a marcat cele două libere de care a dispus, scorul fiind 73-76, posesia aparținând tot oaspeților. Travis Bureau a faultat imediat după repunere, comițând a cincea greșeală. Nikolic a marcat de la linia aruncărilor de pedeapsă, închizând tabela. Așadar Gaz Metan se impune pe terenul celor de la SCM U Craiova, scor 73-78.

Travis Bureau a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 19 puncte, 3 recuperări și tot atâtea pase decisive. Djordje Micic a reușit 17 puncte și 3 recuperări.

Gediminas Navickas a fost principalul marcator al medieșenilor cu 20 de puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive. Marko Djurkovic a terminat partida cu 15 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Bravo băieți!
    Hai că poate așa ușor, tiptil, pituliși, prindem și noi playoff-ul și le dăm tuturor calculele peste cap

    cu 9 ani în urmă (25.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Locul 11....
    Se pare ca nu vom mai putea pierde locul 11, pentru care sa nu uitam sa ii multumim si Domnului Toma. Si totuși, dacă pierdem acasă cu Timba.....

    cu 9 ani în urmă (25.01.2015) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    Bravo baieti
    Inca o victorie faina...Daca nu pierdeam cu Muresul acasa, eram chiar aproape de Play... Off ce ciuda-mi este...Nu stiu cum, dar victoriile astea ma bucura mai mult decat cele care in trecut, cu echipa de echipa...si jucatori de jucatori,obtineam rezultate precum Cupa Romaniei sau jucam acolo pentru locurile 3-4 in Campionat...Fara sa fiu patetic, echipa asta parca joaca, bucurandu-se de frumusetea baschetului ! Felicitari baieti si castigati si cu Pitesti...

    cu 9 ani în urmă (25.01.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    Meci frumos...
    ...intre doua echipe care, din pacate, anul asta isi merita locul din LNB. Asa cum zicea Fisherman, si suporterii olteni au apreciat lupta din teren, aplauzand si incurajandu-si favoritii la final...anul asta din pacate, atat putem, repet daca se asteapta doar banii de la primarie nici nu trebuie avute pretentii mai mari....trebuie atrase cumva companii private in asocierea cu clubul... primarul si consilierii locali putand face lobby in acest sens, in fine... Hai Craiova!..si la bine si la rau...

    cu 9 ani în urmă (25.01.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Meci!
    Meci slab intre 2 echipe "subtiri"!
    Multe greseli nefortate,ratari cu duiumul de langa panou,arbitraj execrabil!
    Apropos - pentru la anul daca o sa mai avem echipa in Liga1,trebuie pastrati doar Boltic,Micic,Bureau (desi are un sezon slab) si Bozovic,in rest OUT!
    Si inca ceva pentru MARELE ANTRENOR MANDIC: bai nene, daca tot ceri TO cu un minut inainte de final si ai repunere din lateral spune-le draq cine sa primeasca mingea,in loc sa primeasca mingea Boltic sau Micic care executa bine AL, a primit-o Bureau (care stim cu totii ca bate foarte slab liberele) si a ratat ambele libere!
    Asa echipa,asa antrenor!
    Sa nu mai zic de Petrisor care saracul nu stia cum sa scape de minge in ultimele secunde,si care a pierdut 3 mingi in 2 minute!....cu asa jucatori nu poti sa te dezvolti...imi pare rau dar ADEVARUL TREBUIE SPUS!

    cu 9 ani în urmă (25.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!