Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pe final obținută de CSM-U Oradea în fața celor de la CSU Sibiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.01.2015

LNBM

Etapa 17

84-83

Arena „Antonio Alexe” Oradea

10-6 Statistică 8-7

Vicecampioana României, CSM-U Oradea a reușit să-și ia revanșa în fața celor de la CSU Atlassib Sibiu după ce au pierdut anterioarele 3 confruntări cu aceștia disputate în actualul sezon competițional. Elevii lui Cristian Achim s-au impus la un punct diferență, scor 84-83, cu ajutorul coșului marcat de Salih Nuhanovic în ultimele secunde ale întâlnirii. De menționat este faptul că, înaintea sfertului decisiv, gazdele aveau un ecart de 16 puncte, însă sibienii au reușit să revină pe tabelă. 

Debutul întâlnirii din Arena „Antonio Alexe” a fost unul echilibrat, cele două formații mergând umăr la umăr pe toată durata celor 10 minute. După primul sfert de joc, tabela de marcaj indica egalitate la 21. Amfitrionii au început în forță actul secund, reușind treptat să se desprindă de adversari. Formația pregătită de Cristian Achim și-a adjucat cea de-a doua secvență la 10 puncte diferență, scor 19-9. Astfel, după 20 de minute de joc, roș-albaștri se aflau în avantaj în fața trupei de pe Cibin, scor 40-30. 

După revenirea de la vestiare, cele două combatante au prestat un baschet extrem de spectaculos, reușind să marcheze împreună 46 de puncte pe parcusul sfertului 3. Actul le-a revenit din nou celor de la Oradea, scor parțial de 26-20. Ajunși în ultimele 10 minute ale meciului, gazdele porneau cu un avantaj de 16 puncte, 66-50, și se părea că încet se vor desprinde în învingători.

Totuși, Sibiul, condusă din teren de Bojovic și Ceskovic a început urmărirea bihorenilor și cu timpul a izbutit să ajungă în spatele acestora. Cu un minut înainte de finalul confruntării, tabela indica 79-76 pentru gazde, iar peste aproximativ 10 secunde oaspeții au restabilit egalitatea, 79-79. Galben-albaștri au continuat forcing-ul, iar pe fondul unui joc haotic și plin de greșeli de ambele părți au trecut în avantaj cu 7 secunde înainte de final, 83-82, prin două aruncări libere venite pe mâna lui Bojovic. Cu 3 secunde rămase de jucat, Salih Nuhanovic înscrie 2 puncte din interiorul semicercului și aduce victoria Oradiei, scor final 84-83. 

Punctele formației CSM-U Oradea au fost marcate de R. Markovic 21, D. Dillon 17 (8 recuperări, 9 pase decisive), V. Subotic 14, M. Pantic 13 (5 recuperări), S. Nuhanovic 12, A. Krapic 5 (6 recuperări) și R. Pașca 2. De cealaltă parte, din lotul Sibiului au punctat M. Bojovic 32 (5 recuperări, 5 pase decisive), M. Ceskovic 26, C. Lee 9, O. Popa Calotă 6, B. Johnson 4, G. Zyle 4 și L. Hurd 2.

Echipa pregătită de Cristian Achim a ajuns acum la un bilanț de 10 meciuri câștigate și 6 pierdute cu un bilanț de 26 de puncte, timp în care sibienii au la activ 8 victorii, 7 înfrângeri și 23 de puncte. În etapa viitoare, CSM-U Oradea se va deplasa la București pentru confruntarea cu Steaua CSM, iar Sibiul va da piept în Sala Transilvania cu U-BT Cluj. 

*Foto: Miha Miclăuș (Facebook CSM Oradea)

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Echilibrat...
    Ultimile trei minute m-au dus cu gandul la baschetul din curtea scolii, mult prea multe greseli din partea ambelor echipe...Impresionant Sibiul in ultimul sfert. Dar si mai impresionant cum Achim poate gestiona o echipa fara patru titulari. Una peste alta, un meci frumos si echilibrat, oricare putea castiga...

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Antrenori
      Pai asta e diferenta dintre Achim si Perisic... Perisic si sa aiba toata echipa tot aceiasi jucatori ii tine in teren 40 de minute pana lesina, ca sa nu mai spun ca ii tine si pe cei care nu joaca nimic ( Hurd azi), iar la timeout in momente critice il auzi : "come on guys, play hard, show me some balls" ...

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Achim fara discutie dupa mine, e cel mai bun antrenor din Romania. Daca vreti luam meciurile din ultimii 3 ani(de la celebra eliminare a lui Bavcevic in sferturi) si discutam pe faze concrete.

    Misha mi se pare ca e un antrenor demn pentru ce are Sibiul azi. Anul trecut jucau un baschet frumos. Perisic in general e garantia unui baschet frumos si spectaculos bazat mult pe atac. Eu cred ca ani de zile sibienii au plans dupa asta. Cred ca nu a uitat baschetul de anul trecut si ar trebui sa fiti in mare multumiti cu linia asta de clasament. Sa nu ajungem peste ani sa ne amintim ce bine juca echipa atunci. Vulc in 2006(celebra semifinala cu cosul lui Silvasan) era cel prost antrenor din lume, dar peste ani foarte multi au ajuns sa regrete baschetul ala...Nici eu nu tin minte sa mai fi vazut un meci de retur la Cluj care sa se termine 102-100(sau ceva de genu) cu Argrett incercand egalarea in ultima secunda cu un dunk(!!!) si capacit de batranul Roschnafsky...Deh, pe atunci nu era Lecca si Digisport sa faca reclama si era inainte sa puta tot de la prahova(locul 32 din 32). Sa nu i se mai ia nemultumitului darul:)

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      perisic
      Despre antrenor nu avem aceeași opinie,pentru mine Perisic e un anttenor depășit. In schimb ce vremuri...acum ca aveți sala aia visez deja la o confruntare cu toate locurile ocupate si cu noi cel puțin o mie de oameni acolo.dar probabil doar visez...poate o sa se si întâmple

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Perisic
      Ce antrenor este asta ? Ceskovic si Bojovic joaca doar ce vor muschiul lor. Hurd si Lee umbla ca niste gaini fara cap in caciula fara sa primeasca mingi. Singur Calota incearca sa joace baschet, sa mai organizeze jocul dar atat cat il tin picioarele. Acest pseudoantrenor joaca cu o rotatie de 7 iar daca Calota nu ar fi in forma ar juca in 6. Nici Zyle nu primeste nu primeste multe minute Ce Lapuste nu stie baschet sa joace 10 minute ? Paun nu poate juca 5-6 minute ?
      Da, poate ca Perisic va prinde play-offul dar eu il consider un antrenor PROST si MESCHIN

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      Lapuste
      Lapuste nu poate juca pt CSU, pentru ca nu mai este jucator la voi: http://24secunde.ro/sibiu-despartit-flavius-lapuste/

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    .
    Roata se intoarce. Noi am castigat 3 meciuri in ultima faza cu oradenii, iar acum a venit randul lor. :))

    Sezonul asta nu am vazut niciun meci (de-al nostru) pe care sa-l dominam cap coada si sa zic la final "no asta da meci". Avem talentul fantastic de a ne ingropa singuri, apoi prin incercam disperat sa ne tragem adversarul dupa noi.

    cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      asa e
      am pierdut in toamna cu voi 3 meciuri, toare la 2 puncte in spate!!! treist, dar astae frumusetea sportului!!!

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe randy :

    Perisic
    Sunt total de acord cu "un moldovean" , sarbii din echipa sibiului sunt niste mercenari joaca doar pentru ei, de parca nu ar avea si alti colegi pe parchet, iar atunci cand gresesc antrenorul nu le zice nimic, pe cand Calota cand rateaza sau mai da cate o pasa aiurea Perisic se stramba, tipa, face ca toti dracii ceea ce nu este normal, dar ca alearga si isi da sufletul pe teren nu vede. De ceilalti romani nici nu avem ce spune ca nu le da sanse deloc. Asta e marele antrenor Perisic, un mercenar.

    cu 9 ani în urmă (31.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sb_bb :

    Perisic
    Daca va uitati in urma cu 2 sezoane, o sa vedeti o echipa a Sibiului foarte slaba si fara rezultate. Cine spera pe atunci victorii cu Oradea, Cluj, Mures? Cine spera sa se califice in Final 4? Cat despre antrenor, comentati pentru ca nu stiti cam cat de greu este sa antrenezi o echipa cu buget foarte redus, cu presiune din toate partile. Antrenorul este prea bun pentru ce jucatori are, jucatorii sunt slabi pt ca sunt ieftini, dar doar datorita ANTRENORULUI ati vazut spectacol si rezultate bune la Sibiu. Unii oameni vorbesc fara sa cunoasca substraturile, fara sa stie cata munca se afla in spatele unei echipe. Va place sa vedeti doar meciuri castigate, nu va place sa va si ganditi cum si in ce conditii sunt castigate. Cum se intampla sa piarda cu o echipa cu un buget dublu, incepeti sa aruncati cu noroi. Pacat.

    cu 9 ani în urmă (31.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!