Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru CSM Petrolul Ploiești în duelul cu CSU Sibiu

Victorie pentru CSM Petrolul Ploiești în duelul cu CSU Sibiu

CSM Petrolul Ploiești a câștigat disputa cu BC CSU Sibiu din cadrul etapei a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 89-81 pe teren propriu în duelul de duminică seara (16.01). Prahovenii au condus cu 19 puncte la un moment dat, dar au avut emoții pe finalul meciului.

Ploiești: Jordan, Hammond, Chițu, Popa, Sekulovic

Sibiu: Tohătan, Tamulis, Pratt, McGrew, Uță

Prahovenii au avut un debut excelent de meci, deschizând cu 7-0, prima reușită a Sibiului fiind semnată de McGrew. Hammond și-a trecut în cont al șaptelea punct în primul sfert (9-2), oaspeții reducând diferența încet și McGrew a egalat cu tripla sa la 9-9, seria pozitivă a formației antrenate de Miguel Angel Hoyo prelungindu-se și Tamulis a dus scorul la 11-9. CSM Petrolul a întors în două rânduri, iar după dunk-ul lui Watson oaspeții au irosit o posesie și Chițu a punctat din spatele arcului de cerc pentru 17-13, procedeul fiind repetat și pe următorul atac iar sibienii cereau time-out la 20-13 pentru Ploiești. Gazdele au terminat primul sfert cu un run de 16-2, perioadă în care au punctat de patru ori de la distanță, tabela indicând 28-15 pentru CSM Petrolul.

Tohătan și Pratt au dat startul revenirii formației de pe malul Cibinului, în primele două minute ale sfertului fiind consemnate puncte pe tabelă doar din partea Sibiului (28-21), Jordan reușind primul coș al ploieștenilor, 30-21, ecartul urcând ulterior la +10 în favoarea gazdelor, 34-24. McGrew și Blake au ars plasa de la distanță și Sibiul s-a apropiat la 36-30, replica lui Milin ajutând CSM Petrolul să-și formeze iar un avans de trei posesii și după două atacuri irosite, Hammond a finalizat cu dunk, ulterior Jordan modificând scorul pentru 44-32. Pratt și Tamulis au fost preciși de la distanță și au scăzut ecartul la 48-38, după ce prahovenii conduceau cu +16, ultimele puncte ale sfertului al doilea fiind semnate de Magdevski, 50-38.

Ploieștiul a avut procentaje excelente din acțiune în prima repriză (70%), din spatele arcului de cerc stând cu 8/13 după 6/8 în sfertul inaugural. CSU Sibiu a pierdut de opt ori posesia în primul parțial, dar a aruncat cu peste 50% de la distanță până la pauză. Chițu și Hammond stăteau cu câte 13 puncte, iar McGrew a replicat cu 12, spre finalul sfertului al doilea Rareș Uță ieșind de pe parchet după un cot încasat în figură de la Sekulovic.

Formația pregătită de Mihai Popa a găsit un răspuns triplei lui Pratt, Magdevski marcând tot de la distanță pentru 55-41, ulterior Bogdan Popa ducându-și echipa la 59-43. Tamulis a punctat din spatele arcului de cerc, însă Hammond a replicat imediat și ecartul se menținea (62-46), Padgett fiind trimis apoi la linia de fault, unde și-a transformat ambele aruncări. Negoițescu a încărcat și el o triplă, tabela indicând 67-48, Padgett și Tohătan reducând puțin din handicapul Sibiului, 67-52 la jumătatea sfertului al treilea. Hammond a avut un and-one la 70-55 și prin liberele lui Tohătan scorul a devenit 72-62, prahovenii intrând cu 76-62 în ultimul sfert datorită dunk-ul spectaculos reușit de Watson.

Cele două grupări au comis trei turnovers în debutul sfertului patru, primul coș reușindu-l Tamulis, dar Milin și Jordan au venit cu replica și s-a făcut 80-65. Hammond a punctat pentru gazde, după care Blake a întrerupt o serie de aproape trei minute pline fără coș de partea Sibiului (82-68). Au urmat puncte marcate de la linia de fault în ambele tabere, prin Jordan și Pratt, iar Blake a fost precis din acțiune la 83-72, Sibiul venind după mult timp la sub 10 puncte în urmă prin lay-up-ul lui McGrew, adăugându-se și o liberă suplimentară (83-75). Jordan a ratat de la linia de fault, Magdevski și Popa Calotă urmându-l cu câte o triplă irosită, în vreme ce Tamulis a ars plasa pentru 83-78, scorul fiind modificat de Magdevski după mai multe atacuri irosite în ambele tabere și Ploieștiul conducea cu 85-78 cu jumătate de minut până la final. Blake a punctat din spatele arcului de cerc după time-out, rezultatul final stabilindu-l Popa Calotă cu liberele sale, 89-81.

CSM Petrolul Ploiești trece la 6-9 bilanț în campionat și va juca tot pe teren propriu în cadrul rundei viitoare, când primește vizita Galațiului, iar CSU Sibiu coboară la 6-9 și merge la Constanța în prima etapă din returul sezonului regulat.

Deion Hammond a ratat două aruncări în acest meci și a terminat cu 21 de puncte (9/11 din acțiune), 3 recuperări și 2 intercepții pentru învingători, urmat de Matija Milin (15 puncte, 5 recuperări) respectiv Christian Chițu (13 puncte, 3/5 de la distanță, 3 assist-uri, 2 recuperări, 2 intercepții). Patru baschetbaliști de la CSU Sibiu au fost în double figures, lista conducând-o Tanner McGrew (18 puncte, 3/4 din spatele arcului de cerc), urmat de Justas Tamulis și Javion Blake (16 puncte ambii), iar Monyea Pratt a strâns 12 puncte și 11 recuperări.

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Ce să...
    ...mai și zici?...

    Am văzut a doua jumătate a sfertului doi, jumătate din sfertul 3 și aproape tot sfertul 4. În timpul ăsta am văzut:
    (1) un arbitraj prost, cu decizii aiurea de ambele părți dar semnificativ mai pro gazde
    (2) jucătorii de la Ploiești care marcau nestingheriți pentru că apărarea Sibiului la întâmpinare + semicerc a fost execrabilă
    (3) jucătorii de la Sibiu care aruncau de 3 cu orice ocazie, chiar și când nu era nimeni la recuperare, chiar și când nu trebuiau s-o facă.

    Nici n-ai ce să zici... cu o asemenea tactică nu ai cum să câștigi. Ploiești a câștigat meritat (cu tot cu arbitrajul relativ înclinat înspre ei).

    cu 2 ani în urmă (17.01.2022)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Chiar așa, ce să mai
      1. Arbitraj aiurea rău, dacă zici pro gazde așa o fi (prins de joc nu am fost atent)
      2. Total de acord
      3 la fel de acord
      4. Cu scuzele de rigoare (că e băiat sufletist), Mirel ne'a mâncat primul sfert (in 2 minute) iar restul e can can
      5. Siiii pentruuu primaaa dataaaa nu am rata nici o liberă (singuru +)

      cu 2 ani în urmă (17.01.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      mda, nu multe mai sunt de zis...
      ne-a furat putin peisajul cu ultimele victorii si am crezut ca suntem mai zmei decat in realitate...
      am jucat aseara de parca urma sa avem meci miercuri in cupele europene si ne-a fost frica sa nu cumva sa ne obosim prea tare; procentajele excelente ale gazdelor la aruncari s-au datorat si apatiei noastre defensive, 3 sferturi fiind absolut lamentabili in aparare.
      mi-e destul de clar ca mai sus de locul 7 8 nu prea are rost sa speram, ceea ce insemna in cel mai bun caz un tur de playoff.

      cu 2 ani în urmă (17.01.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!