Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru U-BT Cluj-Napoca în meciul cu Steaua București

Victorie pentru U-BT Cluj-Napoca în meciul cu Steaua București

U-BT Cluj-Napoca a câștigat meciul cu Steaua București din cadrul turneului 8 LNBM, scor 94-84 (28-20, 23-21, 24-21, 19-22). Partida s-a desfășurat în Sala ”Gabriela Szabo” de la Voluntari.

Echipele de start

Steaua București: Brown, Mandache, Coconea, Nicoară, Vranes

U-Banca Transilvania: Wright, Edwards, Guzman, Grasu, Stipanovic

Clujenii au început excelent meciul, reușind un parțial de 10-1. Mandache a întrerupt seria lui U-BT cu o reușită din apropiere, 3-10, însă Grasu a marcat un coș de afară iar Stipanovic a transformat un lay-up, 3-15. Aceeași diferență era înregistrată pe tabelă și cu două minute rămase din primul sfert, 14-26. După primul act, Clujul avea un avantaj de 8 puncte, 20-28.

Vida a găsit ținta de la mare distanță pentru a modifica scorul 25-40. Brown și Tarolis au adăugat câte două puncte, 27-42, iar Mandache a punctat și el din spatele semicercului, 30-42. Edwards a realizat un three-point play pentru 32-49, iar Stipanovic și-a distanțat echipa la 17 lungimi, 34-51. Mandache a înscris frumos de sub panou, 36-51, iar Vîrnă a marcat de la semi-distanță și a redus ecartul la 13 lungimi, 38-51. La sfârșitul primei reprize, scorul era 41-51.

Cu mai multe reușite consecutive, Vranes a micșorat diferența la 6 lungimi în debutul sfertului trei, 47-53. U-BT a majorat ecartul la 9 lungimi prin Stipanovic, 51-60, însă tot Vranes a reușit un three-point play pentru 54-60. Tarolis a marcat din spatele semicercului, 54-65, iar Zganec a majorat ecartul la 15 puncte de la linia de libere, 60-75. Înaintea ultimului sfert, U-Banca Transilvania avea un avantaj de 13 lungimi, 62-75.

După două minte din actul al patrulea, Creek a redus diferența la 6 lungimi, 72-78. Totuși, elevii lui Mihai Silvășan au răspuns repede și s-au distanțat la 10 puncte, 72-82. Câteva greșeli în apărare ale Clujului i-a permis Stelei să se apropie la 5 lungimi, 77-82. Cu mai puțin de trei minute rămase, Nicoară a punctat pe contraatac pentru 81-88. Wright a rămas cu două libere transformate, 81-90. După ce a înscris singur cu panoul pentru 81-94, Edwards a risipit orice speranță a steliștilor de a scoate ceva din această întâlnire.

Principalii marcatori

U-BT: Tarolis 20 de puncte, Stipanovic 19 puncte (11 recuperări), Edwards 15 puncte (9 recuperări), Vida 13 puncte

Steaua: Brown 23 de puncte, Vranes 16 puncte, Mandache 11 puncte, Creek 11 puncte

*Foto: Valentin Todea/baschet.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Meci Ok, curat...
    Dar ma sperie in continuare procentajele jalnice ale lui Petrica si Edwards. Felicitari lui Vida, 100% procentaje. Se pare ca ne vom baza pe constanta lui Tarolis, forma lui Stipanovici si sper in revenirea lui Zganec. Guzman , decent, dar parca mai are de aratat ceva mai mult in atac. Wright e si el Ok, desi uneori putin cam repezit, Grasu foarte eficient la virsta lui. In continuare pierdem mingi, mult prea multe atacuri fara sa aruncam la cos. Sper sa fim in forma maxima in play-off. HAIDE U !

    cu 3 ani în urmă (20.03.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Titi,
    de acord cu tine . Multi am tot atacat problema romanilor, un punct slab la noi .In sfertul 3 am vazut echipa mult visata, cu Petrica ca si roman . Rezultatul ? Steaua a castigat partiala respectiva ... Dupa mine si Guzman e slabut, oricum nici el, nici Edwards nu sunt ceva forte fata de ce au altii ( e drept, mai au si evolutii bune, dupa vreo 3 slabe ) . Petrica mai ales in meciurile cu miza ( ieri oare o exceptie ? ) evolutii modeste, cum ai spus si tu . Plus nivelul modest ca si antrenor al lui Silva, deci sunt destule minusuri ca sa nu fim siguri de cucerirea titlului . Din pacate !

    cu 3 ani în urmă (20.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Nu știu
      cine e sigur de titlu ? Sper că nu staful și jucătorii ! Din partea mea ,așa cum am mai scris, în acest moment șansele la titlu sunt : U și Sibiu 30% iar Oradea și Voluntari cîte 20%.

      cu 3 ani în urmă (21.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      luând în considerare istoria
      mi-as permite sa propun rocada intre sb si oradea. sb intotdeauna a aratat bine, sau mai bine decat alte echipe la inceput de sezon pentru ca in playoff sa ””dezamageasca, respectiv sa nu poata tine nivelul sau sa nu-l poata ridica la fel de mult ca celelate echipe combatante la titlu. Nu vad de ce ar fi altfel anul acesta.

      cu 3 ani în urmă (22.03.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Lot
    Mi se pare ca încă nu am ajuns la forma maxima.
    Guzman si Edwards nu sunt intr-adervar f constanti, dar pot face diferența. Plus nivelul de mobilitate si energie ne pot ajuta pe apărare si apoi tranziție. La capitolul pivoți nu cred ca este echipa sa faca fata. Ce mi se pare mie ca Richard, arunca exagerat de mult de 3p, multe dintre ele din poziții grele sau imposibile, de acolo și procentajul.
    Cred ca in proporție de 90% vom juca finala cu SB, unde va fi care pe care avand in vedere ca si ei au un lot foarte bun. Tind totuși sa cred ca vom avea câștig de cauza, dar sigur intr-o serie lunga.

    cu 3 ani în urmă (20.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!