Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorii pe teren străin pentru FC Argeș, Craiova și Dinamo

Victorii pe teren străin pentru FC Argeș, Craiova și Dinamo

FC Argeș Pitești, SCM U Craiova și Dinamo București au reușit victorii importante în deplasarea în etapa cu numărul 9 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În ceea ce urmează vă prezentăm cele întâmplate în cele trei partide.

CSM Miercurea Ciuc vs FC Argeș Pitești 57-85

Meciul de la Miercurea Ciuc a avut un start alert și s-a ajuns rapid la scorul de 11-10. Un parțial de 6-0 i-a instalat pe băieții lui Milan Mitrovic la conducere. Ecartul nu a crescut exponențial în primul sfert, care se încheia cu scorul de 24-19, în favoarea echipei vizitatoare. Piteștenii au reușit prima desprindere în sfertul secund, când tripla lui Voinescu și coșul pe contraatac al lui Jevtovic au dus diferența la peste zece pentru, 35-24. Pe teren a rămas o singură echipă, gazdele reușind să marcheze doar o dată din acțiune în actul secund. Acest lucru a facilitat ca FC Argeș să intră cu un avantaj important la cabine, scor 47-27.

La Miercurea Ciuc, gazdele au arătat puțin mai bine la reluarea jocului, dar nu au reușit să reducă din deficit în primele cinci minute ale sfertului trei. Totuși, până la finalul primelor 30 de minute de joc, argeșenii aveau să închidă și să conducă cu 70-45. În ultimul sfert s-a jucat doar pentru statistică, iar la final, în sala de la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat scorul de 85-57.

Remarcați:

Ciuc: Lufile – 15 puncte și 3 recuperări
Pitești: Freeman – 15 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă; Cunningham – 14 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă

Rapid București vs SCM U Craiova

Partida din Giulești a început cu un three-point-play al lui Stone, la care oltenii cu răspuns cu un run de 9-0. Craiovenii au continuat parcursul mai bun și Mijovic cu un three-point-play a dus scorul la 16-11. Oltenii au rămas în față până la finalul primelor 10 minute de joc, când conduceau cu scorul de 27-23. Băieții lui Vitaly Stepanovski au controlat și actul secund, până în ultimele trei minute, când Rapid a realizat un parțial de 11-2, cu Stone în prim plan, și intra la cabine în avantaj de o posesie, scor 42-40.

Rapid și Craiova au fost greu de separat în sfertul trei, două posesii fiind diferența maximă dintre cele două combatante în primele cinci minute. Oaspeții aveau să preia conducerea pe final de sfert și să conducă cu 57-53, îniantea actului decisiv. Craiova a rămas pe trend ascendent și a dus diferența la șapte puncte, după reluarea jocului. Rapid l-a pierdut și pe Mladen Jeremic, accidentat. Echipa vizitatoare și-a continuat parcursul și s-a dus la 12 puncte, după o triplă a lui Hopkins. Nimic nu le-a mai ieșit rapidiștilor, care s-au văzut învinși destul de clar la final, scor 79-63.

Remarcați:

Rapid: Stone – 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive
Craiova: Watson – 15 puncte, 8 pase decisive și 3 recuperări, Mijovic – 15 puncte și 8 recuperări

CSM Constanța vs Dinamo București

Dinamo s-a instalat rapid la conducere în meciul de la malul Mării Negre, dar Mâinea și Oprean nu au fost de acord cu această desfășurarea și au marcat împreună nouă puncte la rând cu care au dus scorul la 15-11. Doar gazdele au mai marcat până la finalul primul sfert, care au mai adăugat cinci puncte pe tabelă. Actul secund a fost la echilibrat cu un plus pentru dinamoviști, care au reușit să strângă scorul de pe tabelă.  Mario Lazăr cu două libere avea să stabilească scorul pauzei, 38-36 pentru CSM Constanța.

Reluarea jocului a adus o nouă desprindere pentru gazde, care au dus scorul la 54-44, înainte de jumătatea sfertului trei. Gazdele s-au aprins și mai tare, după două triple la rând, cu care au dus diferența la 12 lungimi. Sfertul avea să se încheie cu o diferență mai mică, 66-58. Dinamo a intrat mai hotărâtă în ultimul act, să remonteze deficitul de pe tabelă. Gazdele au găsit însă soluții să rămână la adăpost pe tabelă. Tripla lui Addison a reaprins meciul, când mai erau trei minute și jumătate de jucat. La intrarea în ultimul minut, Katic, tot de la distanță, a basculat scorul 83-84 pentru Dinamo. Katic a ajuns apoi la linia de fault, de unde a fost perfect. Jocul s-a mutat la libere, dar dinamoviștii au fost suficient de maturi să-și adjudece victoria, scor final 89-87.

Remarcați:

Constanța: Johnson – 22 de puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări; Mâinea – 16 puncte și 5 recuperări
Dinamo: Katic – 18 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări; Moldoveanu – 15 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive; Mandache – 14 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!