Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorii pentru Craiova, Voluntari și Timișoara în debutul etapei a 10-a din Liga Națională

Victorii pentru Craiova, Voluntari și Timișoara în debutul etapei a 10-a din Liga Națională

Etapa cu numărul 10 în Liga Națională de Baschet Masculin a debutat sâmbătă, 10 decembrie, cu meciurile de la Miercurea Ciuc, Focșani și București, în fiecare caz câștig de cauză având formațiile aflate în postura de vizitatoare.

CSM VSKC Miercurea Ciuc vs. SCM U Craiova - Conferința A

Harghitenii au avut un prim 5 format din Manojlovic, Casale, Zerkula, Frolov și Lufile, iar Craiova a replicat cu Watson, Blaj-Voinescu, Hopkins, Flannigan și Nikolic. Ciucul a întors situația în favoarea sa în sfertul de debut după o perioadă ceva mai reușită pentru Craiova, Amedeo Casale având la un moment dat șase puncte la rând și harghitenii conduceau cu 19-13 după 10 minute. Nu a durat mult până la trezirea oltenilor, Hopkins fiind de neoprit în primele trei minute din cel de-al doilea sfert, perioadă în care a înscris toate punctele Craiovei (24-26), „Leii din Bănie” reușind treptat să se desprindă ușor și la pauză aveau 31-40.

Miercurea Ciuc nu și-a lăsat adversarul să se desprindă decisiv și Manojlovic a redus la 45-48 la jumătatea sfertului trei, ulterior același jucător egalând la 52-52 cu un and-one. Craiova a gestionat ceva mai bine perioada rămasă din acest parțial și intra cu 55-62 în decisiv, acolo unde s-a dus în multiple rânduri la +9, dar gazdele au recuperat și Draskovic puncta la 74-75 cu trei minute rămase din meci. Giordan Watson a înscris apoi șapte puncte consecutive, Shawn Hopkins fiind cel care a stabilit scorul final de la linia liberelor, 78-83 pentru Craiova.

Milivoje Mijovic (23 de puncte, 5 recuperări), Shawn Hopkins (20 de puncte, 4/8 de trei) și Giordan Watson (13 puncte, 7 assist-uri) au fost remarcații Craiovei. Amedeo Casale (21 de puncte, 7 recuperări), Nemanja Manojlovic (19 puncte, 4 recuperări) și Andrija Draskovic (16 puncte) au condus lista marcatorilor pentru Miercurea Ciuc.

Harghitenii stau cu 2-7 bilanț după acest meci, iar Craiova trece la 5-4 în Conferința A. Miercurea Ciuc o să joace la Sibiu, iar Craiova primește vizita lui CSM Târgu Mureș în etapa următoare.

Laguna Sharks București vs. CSO Voluntari - Conferința B

Laguna a debutat cu Paliciuc, Stoian, Stăncuț, Johnson și Phevadze pe parchet, iar CSO Voluntari i-a avut în primul 5 pe Tohătan, Gotcher, Vida, Moore și Planinic. Vicecampioana țării n-a avut probleme pe terenul nou-promovatei și o singură dată a fost egalată în sfertul de debut, după care a răspuns cu un run de 11-0 și punea un ecart din două cifre între, iar după 10 minute tabela indica 13-22 pentru Voluntari. Laguna a redus până cel mult la -6 în sfertul al doilea, Voluntari ducându-se apoi la +14 și scorul pauzei l-a stabilit Cotton, 26-38, nouă jucători de la Voluntari reușind deja să puncteze.

Diferența a crescut la reluare și Gotcher făcea 30-53 cu două reușite de la distanță, iar mai târziu Cotton urca ecartul la +24 în sfertul trei și CSO Voluntari avea 40-62 la intrarea în parțialul final. Ultimele 10 minute s-au încheiat la egalitate între cele două echipe, fiecare marcând 13 puncte și CSO Voluntari a obținut un succes clar pe terenul Lagunei București, 53 la 75.

Tekele Cotton a adunat 18 puncte și 6 recuperări, următorii marcatori pentru vicecampioană fiind Darko Planinic (14 puncte, 8 recuperări) și Toddrick Gotcher (11 puncte, 3/7 de la distanță). Raheem Lovelle Johnson a încheiat cu 18 puncte și 8 recuperări, iar celălalt jucător de la Laguna în double figures a fost Aleksandre Phevadze (11 puncte, 6 assist-uri, 5 recuperări).

Laguna coboară la 0-9, iar Voluntari trece la 5-4 bilanț în Conferința B. „Rechinii” vor avea meci la Timișoara, în timp ce Voluntari are derby cu CSM Oradea.

CSM Focșani vs. SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara - Conferința B

Vrâncenii au început meciul în formula Petrișor, Reljic, Austin, Pratt și Berceanu, iar Timișoara a replicat cu Djokovic, Năsturescu, Gajic, Lazar și Kesar. Bănățenii au replicat cu un run de 12-0 după ce Focșani a condus la capătul primelor atacuri și diferența devenea pentru prima dată formată din două cifre la 10-21 în dreptul „Leilor din Banat”, cei care aveau să termine cu 17-23 primul sfert. McClellan și Djokovic își duceau echipa la +14 în cel de-al doilea sfert, ecart pe care Focșani a început să-l taie apoi și la cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru oaspeți, 35-37, după ce vrâncenii au prins un run de 14-2 în ultimele cinci minute ale reprizei.

Focșani a egalat situația la jumătatea sfertului trei (45-45), nu la mult timp după aceea Reljic ducându-și colegii în avantaj, Gajic și Djokovic răspunzând cu aruncări bune de la distanță pentru Timișoara pe final de sfert, 51-54. Disputa a rămas echilibrată, Djokovic prinzând încă o reușită de afară prin care se mergea la 62-67, apoi după noi reveniri ale Focșaniului, „Leii din Banat” au pus șapte puncte la rând pe tabelă și se desprindeau de data aceasta decisiv, într-un final impunându-se cu 71 la 79.

Nikola Gajic a contribuit cu 24 de puncte (8/14 de la distanță) și 7 recuperări, Igor Kesar (21 de puncte, 5 recuperări) și Ilija Djokovic (15 puncte, 7 assist-uri) fiind următorii marcatori pentru Timișoara. Kevin Johnson (20 de puncte), Monyea Pratt (12 puncte, 7 recuperări, 5 assist-uri, 3 intercepții) și Pavle Reljic (10 puncte, 4 recuperări) au fost în double figures pentru Focșani.

Echipa din Vrancea coboară la 2-7 în Conferința B, iar Timișoara trece la 7-2. CSM Focșani urmează să stea, iar SCM Timișoara are meci acasă cu Laguna Sharks.

*foto: Facebook Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Devotament sau prostie?
    Ca sa urmaresc jocul nostru cu un adversar ultramodest in detrimentul unui meci tare al CSM-ului in Liga Campionilor la handbal si al unui sfert de campionat mondial de fotbal...Dupa ce efectiv ne-am chinuit cu comicii Frolov si Casale,dupa umilinta de la Mures si jena de la Ploiesti,eram chiar pornit sa le trag un perdaf grav baietilor,in frunte cu penibilul Tibarna,capitanul care "ajuta" echipa cu circa 5 minute/meci.Pana sa ma loghez si sa dezlantui stihiile,arunc un ochi la Maroc-Portugalia...si cand vad ce vad,ma opresc si va urez o seara relaxanta!

    cu 1 an în urmă (10.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!