Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorii pentru CS Vâlcea 1924, Corona Brașov și CSM Galați în etapa a cincea a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.10.2023

Victorii pentru CS Vâlcea 1924, Corona Brașov și CSM Galați în etapa a cincea a Ligii Naționale

Liga Națională de Baschet Masculin a avut parte de o zi plină de meciuri spectaculoase. Sâmbătă, 11 octombrie, au fost programate șapte dintre cele opt jocuri din runda a cincea a campionatului României, iar acestea nu au dezamăgit.

CSM Târgu Mureș - CS Vâlcea 1924 72-94 (20-18, 21-23, 17-27, 14-26)

În deschiderea zilei, CS Vâlcea 1924 a reușit a doua victorie consecutivă, după cea din runda precedentă de pe teren propriu cu CSM Constanța. Lupii Negri au învins o altă echipă valoroasă din Conferința B, CSM Târgu Mureș. Prima repriză a fost una extrem de echilibrată. După un prim sfert ce le-a aparținut mureșenilor, elevii lui Hristu Șapera au reușit să recupereze un deficit de nouă puncte și să egaleze până la pauza mare, când scorul era 41-41.

Repriza a doua a fost dominată în totalitate de către oaspeți, care au câștigat ambele sferturi de final la o diferență de două cifre. Ardelenii  au marcat doar 31 de puncte în a doua jumătate a reprizei, astfel că la final tabela indica 72-94. Ambele echipe stau cu un bilanț de 2-2.

Isaiah Williams a fost cel mai bun marcator, cu 23 de puncte. Stephaun Branch a avut 15 puncte și 6 recuperări, urmat de autohtonii Vladislav Șolopa și Toni Rotaru cu 14 puncte, respectiv 12. Peter Olisemeka a fost în double-double, cu 11 puncte și 14 recuperări.

Goran Martinic a fost pentru a doua rundă consecutivă cel mai bun jucător din tabăra lui George Trif, cu 18 puncte și 7 pase decisive. Jakob Lowrance a avut 13 puncte și 4 recuperări.

CSM Târgu Jiu - Corona Brașov 76-89 (21-27, 17-15, 15-25, 23-22)

Cealaltă grupare nou-promovată, Corona Brașov, a ajuns la trei victorii la rând și este printre cele mai în formă grupări din LNBM. Formația de sub Tâmpa a întâlnit în deplasare pe CSM Târgu Jiu. Cele două echipe au oferit o primă repriză foarte echilibrată, încheiată cu brașovenii în avantaj, 38-42.

La fel ca în meciul de la Mureș, tot sfertul al treilea a făcut economia în deznodământul partidei. Oaspeții din orașul lui Brâncuși au pus alte 10 puncte la ecartul deja creat pe tabelă, iar pe final nu au mai avut emoții pentru victorie. Corona a trecut de CSM Târgu Jiu cu scorul de 76-89.

Armin Cane a fost cel mai bun jucător de pe teren, reușind să strângă 30 de puncte, 5 recuperări și 8 pase decisive. CJ Williams l-a secundat cu 18 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

De partea cealaltă, Dimitrius Underwood a fost aproape de primul triple-double al anului în baschetul românesc. El a totalizat 24 de puncte, 10 recuperări și 9 pase decisive. Noam Weinberg a avut 12 puncte și 7 recuperări.

CSM Galați - Laguna București 86-75 (20-13, 23-18, 17-24, 26-20)

În duelul echipelor neînvinse, CSM Galați a obținut primul succes din această stagiune, la o diferență de două cifre împotriva celor de la Laguna București. Moldovenii au dat încă din prima repriză semnalul că vor avea o seară de succes, iar după două sferturi conduceau cu 43-31.

Gruparea din Capitală a reușit să se apropie de adversari după revenirea de la cabine, reducând șapte puncte din deficit, însă finalul de joc le-a aparținut tot gazdelor, care în final s-au impus cu scorul de 86-75.

Marlon Ruffin a terminat seara cu 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Andrei Calenic a avut 14 puncte și 6 recuperări, iar Marius Ciotlăuș a strâns 13 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Jan Razdevsek a avut 12 puncte și 6 pase decisive.

Stefan Mitrovic s-a remarcat cu 18 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive. La debutul pentru Laguna, Saeed Nelson a impresionat prin 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

*foto: Facebook/Corona Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!