Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorii pentru CSM Târgu Mureș și FC Argeș în etapa a 16-a a Ligii Naționale

Victorii pentru CSM Târgu Mureș și FC Argeș în etapa a 16-a a Ligii Naționale

CSM Târgu Mureș și FC Argeș Basketball au obținut noi victorii în Liga Națională de Baschet Masculin, ambele impunându-se în fața propriilor fani în etapa a 16-a a Conferinței A, primii contra lui CSM VSKC Miercurea Ciuc, iar cei din urmă într-un duel cu CSM Târgu Jiu.

Mureșul a început în formula Martinic, Person, Gajovic, Mureșan și Santa, iar Miercurea Ciuc a replicat cu Stănescu, Casale, Draskovic, Frolov și Lufile. Gazdele au reușit să pună două posesii între în mai multe momente din debutul jocului, diferența ajungând la +7 pe finalul parțialului (22-15). Sfertul cu numărul doi a fost cel în care s-a rupt jocul pentru harghiteni, CSM Târgu Mureș înscriind 34 de puncte în această perioadă și intra la cabine cu 56-27, după ce avantajul maxim înregistrat era de 30 de puncte.

Miercurea Ciuc a reușit în mai multe momente să taie din handicap (59-39), cu două minute rămase din cel de-al treilea parțial ecartul fiind de +17 pentru gazde. Mureșul a ajuns din nou la +30, depășind chiar această bornă la 88-56 și meciul s-a încheiat cu un succes convingător pentru echipa lui George Trif, 94-65, care și-a luat astfel revanșa pentru eșecul din turul primei faze a campionatului.

Mureșul (6-9 bilanț) are un ultim meci în Conferința A, la Cluj-Napoca pe finalul acestei luni, iar pentru CSM VSKC Miercurea Ciuc (2-12) urmează la finalul săptămânii în curs un meci acasă cu U-BT.

Goran Gajovic (20 de puncte, 4 recuperări, 4 assist-uri) și Anthony Mathis (19 puncte, 5/8 de la distanță, 4 recuperări) s-au remarcat pentru CSM Târgu Mureș. Amedeo Casale a avut 16 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări pentru Miercurea Ciuc, din tabăra harghitenilor fiind în double figures și Vladislav Frolov, respectiv D’Andre Bernard (ambii 13 puncte).

FC Argeș a debutat cu Freeman, Măciucă, Andrieș, Cunningham și Jevtovic pe teren, CSM Târgu Jiu replicând cu Frye, Ilie, Stevenson, Weinberg și Agafonov. Gruparea viola a revenit după un început cu patru puncte la rând pentru oaspeți și conducea cu 10-6, diferența crescând la trei posesii cu două minute rămase din primul parțial (19-11), perioadă pe care Argeșul a câștigat-o cu 24-17. Au urmat alte 20 de minute în care piteștenii au încasat de fiecare dată câte 17 puncte, după 46-34 la pauză ajungându-se la 70-51 după cel de-al treilea sfert.

Piteștenii au urcat la +20 cu șase minute rămase pe cronometru până la finalul partidei, diferența repetându-se în alte două ocazii și într-un final FC Argeș s-a impus cu 88 la 73 pentru a treia victorie consecutivă în Liga Națională.

Alb-violeții ajung la 8-6 în Conferința A și se pregătesc pentru o deplasare în fieful Rapidului, iar CSM Târgu Jiu coboară la 1-13 și o să primească vizita Craiova în acest final de săptămână.

Josh Cunningham a încheiat cu 18 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive pentru FC Argeș, ați doi jucători fiind în double figures. Dylan Frye a replicat cu 19 puncte (5/8 de la distanță) și 3 assist-uri, la Târgu Jiu fiind tot doi jucători în double figures pe lângă fundaș.

*foto: Kádár Csongor Krisztián / Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!