Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorii pentru CSO Voluntari și CSM Oradea, eșec pentru SCM Timișoara în etapa a noua

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.12.2022

Victorii pentru CSO Voluntari și CSM Oradea, eșec pentru SCM Timișoara în etapa a noua

CSO Voluntari a obținut cea de-a doua victorie consecutivă în această stagiune a Ligii Naționale, după partida în care s-au impus cu scorul de 95-68 pe terenul celor de la CSM Focșani. Este pentru prima oară în această stagiune de campionat în care echipa de la marginea capitalei leagă două triumfuri la rând.

Gazdele au început în formația Cătălin Petrișor. Pavle Reljic, Monyea Pratt, Brandon Austin, Ionuț Berceanu, iar titularii gazdelor au fost Tekele Cotton, Toddrick  Gotcher, Lucas Tohătan, Rolland Torok și Darko Planinic. Partida a avut parte de un debut echilibrat, iar vrâncenii au reușit să se țină tare și chiar să aibă inițiativa (12-10). Din acel moment a urmat un run de 4-15 al oaspeților în încheierea primului sfert care făcea ca tabela să indice 16-25. Diferența s-a majorat în una de două cifre după primele 10 minute, iar la cabine ilfovenii au reușit să intre cu un avantaj de 13 lungimi (36-49).

După revenirea de la cabine, gazdele de la Focșani s-au apropiat la șapte puncte la un moment dat (44-51), dar a urmat imediat un run de 9-0 al adversarilor care a făcut ca înainta ultimului sfert scorul să fie 52-71. Avantajul nu a făcut decât să crească în continuare până la finalul partidei, astfel că în cele din urmă, vicecampioana României s-a impus cu 68-95 și are un bilanț de 4-4, pe când vrâncenii au un record de 2-6.

Maurice Watson a reușit un double-double impresionant, cu 11 puncte și 12 pase decisive. Tekele Cotton și Darko Planinic s-au remarcat cu câte 15 meciuri. Brandon Austin a fost cel mai bun marcator al disputei și a reușit să înscrie 22 de puncte.

CSO Voluntari evoluează pe terenul Lagunei București la finalul acestei săptămâni, pe când CSM Focșani primește vizita celor de la SCM Timișoara.

CSM Oradea a profitat de forma extrem de slabă a celor de la Laguna București pentru a își continua seria de victorii, ajunsă acum la 11. Partida s-a încheiat cu scorul de 89-61 pentru oaspeți, iar bihorenii au ajuns la un bilanț de 7-1, în timp ce bucureștenii nu au încă vreun succes după opt etape.

La debutul lui Milan Minic pe banca tehnică, acesta i-a titularizat pe Radu Paliciuc, Bogdan Stăncuț, Andrei Stoian, Aleksandr Phevadze și Vasile Odagiu. De cealaltă parte, Cristian Achim a început cu Erick Neal, Stephen Holt, Kris Richard, Donatas Tarolis și Cătălin Baciu. Oaspeții s-au distanțat încă din debutul partidei, când au reușit un run de 9-1. Diferența a devenit de două cifre până la sfârșitul primului sfert, când Oradea conducea cu 18-29. Bucureștenii au reușit un al doilea sfert bun din punct de vedere defensiv și au reușit să mențină diferența, iar la pauza mare tabela indica 36-48.

Laguna a reușit să vină la șapte lungimi în debutul celei de-a doua jumătăți (41-48), dar oaspeții au răspuns rapid cu un run de 5-18 prin care au dus diferența la 20 de puncte. În cele din urmă, înaintea ultimului sfert, scorul era de 51-69. Bucureștenii au mai marcat doar 10 puncte în ultimul parțial, astfel că Leii Roșii s-au impus cu 61-89.

Erick Neal a fost aproape de double-double și a încheiat cu 12 puncte și 9 pase decisive. Donatas Tarolis a ieșit la rampă cu 15 puncte înscrise. Luca Năstruț a avut o prestație foarte bună și a reușit să înscrie 14 puncte. Aleksandar Phevadze a fost cel mai bun marcator al disputei și a încheiat cu 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Pentru CSM Oradea urmează un duel cu Brose Bamberg în cupele europene la mijlocul săptămânii viitoare, respectiv o confruntare cu CSO Voluntari în următorul weekend. Laguna București primește vizita vicecampioanei la sfârșitul acestui weekend.

SCM Timișoara a pierdut primul meci de campionat după o lună și jumătate în campionat. Leii din Banat au fost doborâți de CSM Galați în etapa intermediară care încheie turul primei faze a campionatului. Alb-violeții au un bilanț de 6-2, pe când adversarii lor de azi au cinci victorii și trei eșecuri.

Gazdele disputei de pe malul Dunării au început în formația Andrei Petică, Luka Mitrovic, Juhwan Harris-Dyson, Andrei Calenic, Nedeljko Prijovic. De cealaltă parte, Dragan Petricevic a început cu Ilija Djokovic, Eric McClellan, Robert Schipor, Igor Kesar, Laszlo Lazar. Primul sfert a fost decisiv în economia partidei. Moldovenii au reușit să câștige primele 10 minute la o diferență de 17 lungimi (33-16). Oaspeții au avut un al doilea sfert ceva mai reușit și au reușit să se apropie la opt puncte până la pauza mare (51-43). 

Diferența a fost redusă chiar și la două posesii în debutul celei de-a doua jumătăți (51-47), dar elevii lui Florin Nini au avut un nou sfert de succes și au reușit să conducă la 14 lungimi înaintea ultimelor 10 minute. Diferența s-a dovedit a fi irecuperabilă, iar Galați s-a impus în cele din urmă cu 88-80.

Luka Mitrovic a ieșit la rampă cu 20 de puncte înscrise. Nedeljko Prijovic a strâns 16 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, pe când Andrei Calenic a flirtat cu un double-double (14 puncte și 8 recuperări). De partea cealaltă, Ilija Djokovic a fost cel mai valoros jucător, cu 20 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive.

În etapa de la finalul acestei săptămâni, SCM Timișoara va juca pe terenul lui CSM Focșani, pe când CSM Galați dă piept cu Dinamo București pe teren propriu.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    3 in 1
    Oradea putea da mai mult dar nu a vrut să i umilească mai rău. Păcat de forma lui Austin, focsaniul a dezamăgit din nou. Iar galati-timisoara e clar: sârbii fac legea pe teren, sunt super jucători. Felicitări Galațiului pt victorie, au luptat

    cu 1 an în urmă (07.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!