Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorii pentru Ploiești și Steaua în ultimele meciuri din etapa a doua a grupei 11-18

Victorii pentru Ploiești și Steaua în ultimele meciuri din etapa a doua a grupei 11-18

CSM Petrolul Ploiești și CSA Steaua București au câștigat în încheierea etapei a doua din grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, cele două trecând pe teren propriu miercuri seara, 8 februarie, de CSM Focșani și CSM Târgu Jiu.

Prahovenii au jucat primii, ei fiind la debutul în această parte a întrecerii cu ocazia duelului contra lui CSM Focșani. Formația galben-albastră a debutat cu un prim 5 format din Misters, Dinu, Funderburk, Popa, Brkic, iar vrâncenii au replicat cu Petrișor, Reljic, Peter-McNeilly, Legosin și Anikiienko.

Startul partidei a fost unul echilibrat, cu ambele la conducere în diverse momente, CSM Petrolul reușind să pună prima două posesii între la 18-12, sfertul inaugural terminându-se la nouă puncte diferență, 23-14. Ecartul a continuat să crească și s-a mers la +15 după dunk-ul lui Milin, apoi la 34-18 cu tripla lui Chițu, CSM Focșani înjumătățind diferența ulterior. Vrâncenii au prins un run de 8-0 în ultimele patru minute ale primei reprize și era 38-34 pentru CSM Ploiești la pauză.

Oaspeții s-au apropiat la un singur punct după reușita lui Reljic (40-39) și aveau apoi mai multe oportunități să egaleze, dar CSM Petrolul a răspuns precis și s-a distanțat la trei posesii, 54-46, diferența după 30 de minute fiind de 10 puncte, 60 la 50. Vrâncenii au recuperat iar din handicap și țineau aproape, tripla lui Funderburk Jr mărind ecartul la opt lungimi (66-58), de unde CSM Focșani s-a apropiat la 68-67 și chiar avea șansa să întoarcă cu puțin peste trei minute până la final, în cele din urmă terminându-se cu 81-73 pentru CSM Petrolul Ploiești.

Veljko Brkic a totalizat 15 puncte, 2 pase decisive, o recuperare și un capac pentru gazde, Kwamain Mitchell, Octavian Popa Calotă și Bogdan Popa având minim 10 puncte marcate. Kevin Johnson și Adika Peter-McNeilly au înscris câte 16 puncte pentru CSM Focșani.

CSM Petrolul (6-1 bilanț) va avea pe 27 februarie un meci restant acasă cu Laguna Sharks, iar CSM Focșani (3-5) se deplasează la Târgu Jiu în primele zile din martie.

În ultimul meci al rundei a doua în această parte a clasamentului s-au întâlnit CSA Steaua București și CSM Târgu Jiu, primii ieșind învingători. Steaua a avut un prim 5 format din Jovanovic, Mandisodza, Djuric, Nicoară, Farr, iar gorjenii i-au avut în teren pe Ilie, Frye, Stevenson, Weinberg și Kottas.

Oaspeții au găsit mereu un răspuns la punctele Stelei în primele minute și Stevenson înscria de la distanță pentru 14-15, același jucător mărind apoi avantajul celor de la CSM Târgu Jiu (19-23), sfertul de debut terminându-se la o singură lungime, 22-23. Steaua ajungea la un run de 7-0 în decurs de câteva minute, scorul devenind apoi egal în multiple faze și la pauză s-a intrat cu 44-44, Zarko Djuric fiind autorul ultimelor puncte din prima repriză.

Triplele lui Vujadinovic și Djuric au deschis partea a doua, momente cărora CSM Târgu Jiu le-a replicat cu șapte puncte la rând (50-51), gorjenii ajungând să conducă apoi cu 55-64. Steaua a recuperat un deficit de 10 puncte și în parțialul final s-a intrat cu scor egal, 67-67. În primele două minute din sfertul decisiv a venit rândul steliștilor să se desprindă (76-69), ajungându-se apoi la +14 cu patru minute înainte de final, CSM Târgu Jiu având trei triple la rând prin care aproape a egalat (90-89), în cele din urmă CSA Steaua câștigând la două puncte, 93-91.

Strahinja Jovanovic a terminat cu 26 de puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări, urmat de James Farr (21 de puncte, 13 recuperări) și Zarko Djuric (21 de puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive). Dylan Frye (28 de puncte, 6/10 de la distanță, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții) și Shamiel Stevenson (25 de puncte, 13 recuperări) au fost liderii lui CSM Târgu Jiu.

Steaua (6-2 bilanț) o să joace acasă cu CSM Petrolul Ploiești în debutul lui martie, iar CSM Târgu Jiu (1-7) primește vizita lui CSM Focșani.

*foto: csmploiesti.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    tg jiu
    csm tg jiu este cea mai ghinionista echipa din sezonul asta..e un cosmar pt gorjeni. pacat

    cu 1 an în urmă (16.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!