Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorii pentru Vâlcea, Focșani și Craiova în debutul etapei a 4-a din grupa 11-18

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.03.2024

Victorii pentru Vâlcea, Focșani și Craiova în debutul etapei a 4-a din grupa 11-18

Etapa a 4-a a grupei 11-18 a debutat sâmbătă, 2 martie, cu trei meciuri programate de la aceeași oră. Au avut loc dueluri între primele patru echipe ale acestei grupe, precum și unul între două dintre codașe.

CSM Târgu Jiu vs. SCM U Craiova 67-71 (12-18, 20-19, 17-21, 18-13)

Gazdele au început curajos partida, cu un coș de trei al lui Wright. Startul disputei a fost unul extrem de echilibrat, iar cele două echipe s-au anihilat reciproc în primele șase minute, după care scorul era 10-10. Craiovenii au încheiat sfertul cu un run de 2-6 și conduceau cu 12-18 după primele 10 minute. Evoluția foarte bună a elevilor lui Panagiotis Giannaras a continuat și în sfertul secund, iar diferența ajunsese și la 10 lungimi. Adversarii lor au replicat îndată și au reușit să se apropie la un moment dat și la o posesie. La pauza mare, scorul era 32-37.

Gorjenii au ținut aproape de adversari, reușind să vină la doar două puncte, printr-o triplă a lui Berculescu. Oaspeții au răspuns prin sclipirea lui Sessoms, care a creat de unul singur un avantaj de șase puncte. Sfertul s-a încheiat cu triplele lui Freeman, care făceau ca scorul să fie 49-58 înaintea actului decisiv. Gruparea din Orașul lui Brâncuși a crescut rapid suspansul disputei, prin Luzaic și Underwood. Casale și Agbeles au răspuns, înainte ca Underwood să ia jocul în propriile sale mâini. Oaspeții au rezistat în cele din urmă și s-au impus cu 67-71.

Samuel Sessoms a strâns 17 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive. Danny Agbelese și Pavlo Krutous au marcat câte 12 puncte. Dimitrius Underwood a terminat cu 15 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive pentru Târgu Jiu.

CS Vâlcea 1924 vs. SCM Timișoara 101-76 (26-16, 31-19, 18-18, 26-22)

Formația din Zăvoi a pus repede monopol pe inițiativa partidei, reușind să domine fără probleme jocul în interior, prin Olisemeka și Branch. Diferența a intrat în double-digits, după aproximativ cinci minute scurse de pe cronometrul de joc, în urma unei triple a lui Rotaru. Avansul de 10 puncte s-a păstrat până la finalul sfertului, când scorul era 26-16. Leii din Banat au debutat cu un dunk al lui Lazar în sfertul secund, dar au încasat rapid un nou run, de 7-0. Lupii Negri au continuat să adauge la diferență, ajunsă la un moment dat și la 20 de puncte. La intrarea la cabine, tabela indica 57-36.

Formația pregătită de Dragan Petricevic a început curajos partea a doua, apropiindu-se de gazde după opt puncte semnate de către Mitrovic, Mirkovic și Petrescu. Aceștia au replicat din nou, dominând în căciulă, prin Vîrnă, Olisemeka și Williams, iar cele două echipe s-au anihilat reciproc în acest sfert, la capătul căruia scorul era 75-54. Astfel, actul decisiv a fost unul doar de palmares, iar Vâlcea s-a impus cu 101-76.

Peter Olisemeka a fost aproape să bifeze 40 de unități la eficiență, terminând cu +38, precum și cu 26 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Isaiah Williams a înscris 20 de puncte. Radu Vîrnă a însumat 16 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Pentru bănățeni, Robert Schipor a avut una dintre cele mai bune prestații stagionale, cu 14 puncte, urmat de Luka Mitrovic și Adam Mirkovic, care au avut câte 13. 

Laguna București vs. CSM Focșani 86-88 (21-30, 21-25, 18-16, 26-17)

Debutul confruntării a fost foarte echilibrat, astfel că tabela indica la un moment dat 9-9. Vrâncenii au preluat inițiativa datorită ofensivei explozive și au înregistrat un parțial de 17-2. Rechinii au reușit să reintre în meci ușor-ușor, iar la capătul primului sfert, scorul era 21-30. Gazdele s-au întors la o diferență de cinci lungimi de adversari, datorită lui Nelson și Howard, care au bifat cinci puncte la rând. Elevii lui Mihai Petruț au reușit să își refacă un avans consistent și la jumătatea duelului, scorul era 42-55.

Gazdele au avut inițiativa în debutul părții secunde, datorită lui Nelson, Howard și Ilie, care au reușit să construiască un mic avânt pentru gruparea lui Milan Minic, aceasta sosind și la șapte puncte. Totuși, Focșani conducea înainte de sfertul decisiv, cu 60-71. Primele minute din sfertul al patrulea au fost sărace în realizări ofensive, astfel că Pușcașu și Șerbănescu reduceau deficitul la șase puncte. Laguna a trecut și la conducere la un moment dat, dar Thornton a înscris coșul victoriei și scorul final a fost 86-88.

Justin Baker a terminat cu 23 de puncte și 7 recuperări, urmat de Sherwood Brown, cu 20 de puncte. Pentru Laguna, Sa'eed Nelson a strâns 29 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. 

Ultimul meci al etapei în grupa 11-18 este programat luni, 4 martie, de la ora 17:00, între Petrolul Ploiești și CSM Galați.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Leks :

    felicitari flaviu
    frumoasa prezentare a meciurilor in acest format

    cu 1 lună în urmă (05.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!