Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

VIDEO. Fază discutabilă în ultimele secunde ale semifinalei dintre Oradea și Cluj-Napoca

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.05.2016

Foto: Nagy Melinda / u-bt.ro

CSM CSU Oradea s-a impus în primul joc al semifinalei disputată în compania U BT Cluj-Napoca, scor 72-71. Cu toate că au marcat doar două puncte în ultimele trei minute și jumătate din sfertul decisiv, gazdele au izbutit să obțină cea de a doua victorie stagională din șase confruntări avute cu gruparea de pe malul Someșului mic.

La scurt timp după fluierul final pe adresa redacției au sosit mai multe mesaje cu privire la decizia arbitrului Ciprian Stoica de a acorda posesie 1 la 1, după recuperarea ofensivă a lui Adrian Guțoaia, când mai erau trei secunde rămase de joc. Vă punem la dispoziție faza în discuție (calitate HD), din unghi opus, lăsând și de această dată discuția liberă.

Meciul doi are loc vineri seară, cu începere de la orele 20:00.

14 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Da
    Mingea iese clar din mana lui Gutoaia, reluarea Digi din mai multe unghiuri arata fara dubii asta. Greseala pro-Cluj care putea fi decisiva, una din putinele. Arbitraj execrabil, dar nepartinitor, pur si simplu habar nu au baschet, au gresit de ambele parti.

    cu 8 ani în urmă (05.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      oare
      Daca pe filmarea de la Digi parea ca Gutoaia da pasa direct afara, de aici se vede ca si Barnet da cu mana (dupa minge sau jucator)....

      cu 8 ani în urmă (05.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe m0hamadus:

      Sa fim seriosi
      Barnette daca atinge mingea o atinge inainte sa paseze Gutoaia.
      Problema este ca Torok s-a ridicat de pe banca si a venit aproape de marginea terenului, Gutoaia a crezut ca este un jucator din teren si incearca sa-i paseze. Despre ce vorbim aici?
      De ce in regulament este stipulat ca doar antrenorul are voie sa se ridice de pe banca? Bine ca nu a luat tehnic Torok!

      cu 8 ani în urmă (05.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      reluare
      mah totalbaschet iara ne-agitati :) (reluarea nu e cea mai grozava)

      ar fi fain sa avem infrastructura necesara ca sa se poata vizualiza aceste faze pe teren.

      io vad aici 3 posibile situatii (nu-mi dau seama din reluare care)
      1. Barnette loveste mingea => out Cluj
      2. Barnette da pe langa minge => out Oradea
      2. Barnette loveste mana lui Gutoaia => 2 libere (greu de dat asa ceva cu 3 secunde inainte de final dar cam asa s-a arbitrat tot meciul)

      cu 8 ani în urmă (06.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Fausto :

    Corect
    Probabil decizie corecta; Gutoaia sare, recupereaza, vrea sa-i paseze lui Adamovici iar Barnette atinge (sau nu) mingea.

    cu 8 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • viking33 :

    final
    ok.. pana la urma ce s-a intamplat la final.. din imaginile de aici (https://www.youtube.com/watch?v=8nmKkX7sDr8) pare doar ca Adamovic e foarte nervos si vrea sa discute cu Pasca.
    De ce s-au vehiculat scenarii cu ocuparea centrului terenului, Zigeranovici etc?

    cu 8 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    da....
    absolut tot se vede in filmarea asta :)))

    cu 8 ani în urmă (05.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu:

      Good point
      Corecta reamarca😀!Exact faza asta este cea mai reprezentativa, ne inlatura orice dubii despre prestația arbitrilor de-a lungul partidei.M0hamadus si de era Torok in teren nu cred ca se voia o pasa către el, Adamovici(de profesie...fundas😀)era sub nasul lui Gutoaia.

      cu 8 ani în urmă (06.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe m0hamadus:

      ai n-ai mingea o dai la fundas
      Intre Adamovici si Gutoaia practic era Barnette care putea intercepta cu usurinta acea minge. Un jucator "sanatos" nu cred ca incerca o pasa catre Adamovici in aceste circumstante. Poate a vrut sa-i paseze bosniacului dar, s-a razgandit repid avand in vedere imprejurarile (mai ales ca Barnette il tatona)si a aruncat unde a vazut negru cu coltul ochiului.
      Reactia lui de dupa pasa spune totul! Toti choechipierii cer aut in favoarea Clujului doar el sta nedumerit dupa care le copiaza gesturile in speranta ca va obtine ceva.

      cu 8 ani în urmă (06.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dane :

    arbitraj
    Se vede inca o data cine este acest CIPRIAN STOICA
    Chiar nu mai sunt alti arbitri in tara asta.

    cu 8 ani în urmă (06.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    making the call :)
    where's joe borgia?

    cu 8 ani în urmă (06.05.2016) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    ...arbitraj
    Haideti sa fim seriosi si sa nu ne mai legam de arbitraj...Vorba cuiva: cu arbitrii sau fara, nu este posibil sa-ti de-a "trio-ul magic" Pasca-Lupusavei-Nicolescu 14 puncte...Sa rezolvam asta mai intai. Si sa mai decidem si daca e bine sa-i dam atatea minute pe teren lui Gutoaia. Si sa ne mai gandim daca chiar Todic trebuia sa arunce de la distanta in ultima faza...Si chiar si daca e normal ca Dykes sa marcheze doar 12p la ce salariu are. Dupa aceea, putem vorbi despre orice altceva.

    cu 8 ani în urmă (06.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Erau vremuri cand echipe serioase luau doar de la Lupusavei 14, asa ca nu e deloc anormal sa iei 14 de la acesti jucatori. Totusi Lupusavei de cate ori intra macar una de 3 tot da, Pasca are si el mana bunicica, iar Nicolescu are meciuri bune asa cum si la noi a avut Gheorghe de exemplu care ne-a calificat in final four daca stam bn sa ne gandim.

      Daca nu ii dadea minute lui Gutoaia nu prea stiu cu cine ar fi putut juca. Baciu nu mergea, Torok nu cred ca e indicat sa joace 40 de min, Kuti e accidentat.

      Ultima schema a fost pt Todic la finalizare, dar nu pt Todic la 3 pct...aveam nevoie de un cos de 2 pct, Tenter asta a incercat si cel mai indicat in acest caz era Todic. Ca nu a iesit schema, asta e...si aici fara sa il sustin pe Tenter, nu il poti acuza, schemele astea pe genunchi fiind totusi o loterie.

      Dykes nu isi ia salariul numai pt pct marcate, din pacate asta intra in mentalitatea spectatorului in general...apai numa atatea pct, daca dadea 40. Dykes mai joaca si pt echipa si bn face...a facut ultimele meciuri foaaarte bune. In meciul decisiv cu Ploiestiul, ala cu cosul lui morris, stii cate a dat? Daca nu ma inseala memoria vreo 14...cred ca fost ok ca echipa a castigat.

      Cand vorbiti de Oradea parca vorbim de Csm Salonta, o echipa care trebuie batuta la orice ora si in rest nimic nu conteaza. Eu zic sa ne trezim din grandomanismul asta pt ca repet, jucam cu echipa care are de departe cel mai frumos joc din liga asta

      cu 8 ani în urmă (06.05.2016)
    • CSM CSU Oradea Big Ghitza:

      ...
      Respect!

      cu 8 ani în urmă (06.05.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!