Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

VIDEO. Faza integrală cu reușita lui Octavian Popa Calotă

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.10.2012

Șerban Sere, managerul echipei CSM Oradea, a făcut precizări cu privire la situația coșului anulat lui Octavian Popa Calotă, de la BCM U Pitești, în cadrul meciului desfășurat duminică (07.10), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

"În ceea ce privește articolul publicat pe site-ul TotalBaschet cu privire la faptul că ar fi fost anulat un coș valabil al echipei din Pitești, pentru a elucida lucrurile cu privire la respectiva fază, clubul CSM Oradea a urmărit de zeci de ori respectiva fază. Am cronometrat-o pentru a ne lămuri dacă au trecut sau nu cele 24 de secunde de atac în faza incriminată. Din acest punct de vedere nu doresc să adaug nimic mai mult și vreau să las imaginile să vorbească de la sine.

Desigur, acest lucru nu ne scuză pe noi în calitate de organizatori ai meciului. Tabela ce indică timpul de atac a înghețat la o secundă, dar s-a declanșat sirena de pe cronometrul situat pe celălalt panou. E o problemă de soft pe care vom încerca să o remediem în cel mai scurt timp posibil."

Clubul argeșean va înainta un memoriu la FR Baschet cu privire la această situație.

Faza incriminată s-a petrecut în penultimul minut de joc al partidei (la scorul de 64-64) pe care CSM Oradea a câștigat-o cu scorul de 69-66.

Vă invităm să urmăriți faza despre care este vorba cu rugămintea de a cronometra pentru dumneavoastră (cu cronometru, telefon etc):

Sursă Video: DigiSport

17 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Târgoviște kama :

    ceas blocat
    se vede clar cum cronometrul de atac ramane blocat la 1 secunda. este o greseala de ordin tehnic

    cu 11 ani în urmă (08.10.2012) Raspunde
  • Pepe :

    Tabela
    Eu ma uitam exact la tabela cu pricina la acel atac pentru ca mai erau putine secunde. Dupa cum se vede si din materialul filmat, tabela s-a blocat la 1 sec, iar Calota a aruncat exact cand s-a auzit sirena.

    cu 11 ani în urmă (08.10.2012) Raspunde
  • Ilovebaschet :

    asa e
    Da,asa este, din pacate pt Pitesti pe langa faptul ca a inghetat secunda, se aude si sirena. Arbitrii indica atac expirat imediat ce se aude sirena. Asta e!

    cu 11 ani în urmă (08.10.2012) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    Da!
    E destul de clar. Din momentul in care apare secunda 1 pe tabela. Calota a facut un dribling, a facut o fenta si dabia dupaia a aruncat si dabia cand era mingea in aer sa schimbat tabela. A fost o eroare la tabela clar

    cu 11 ani în urmă (08.10.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Ce sa crezi...
    Pare singurul caz in care viteza sunetului este mai mare decat viteza luminii !

    cu 11 ani în urmă (08.10.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    jenant
    Ori cum ar fi este jenant si totodata obiceiuri de echipa MICA. Dar cum ar fi cand el prezidente afirma " clubul CSM Oradea a urmarit de zeci de ori respectiva faza"- multe poate face acest club doar problema de la cronometru nu o poate rezolva.

    cu 11 ani în urmă (08.10.2012) Raspunde
  • unbaiat :

    inca o data
    Mai scriu o data, ca a disparut articolul unde am comentat. Buzzerul poate fi apasat si de la calculator. Asta s-a intamplat la faza asta. Nu e nicio eroare de tabela sau computer, ci umana. Sau poate nu e eroare.

    cu 11 ani în urmă (08.10.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    unbaiat:
    Nu a disparut niciun articol (il gasesti la editoriale, nu o sa tin 5 articole pe acelasi subiect pe flash). Linkul aici: http://www.totalbaschet.ro/articol/Ce-ne-facem-cu-sirena-de-la-Arena-Antonio-Alexe-~14896

    cu 11 ani în urmă (08.10.2012) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    frumos meci
    se vede clar pe filmare in faza in care patrunde , calota e faultat de lupusavei, chiar in fatza lui ciulin.a facut semn sa continuie faza si apoi a sarit ca ars ca au expirat secundele...asa cum era de asteptat arbitrii nu s-au ridicat la nivelul celor 2 echipe.

    cu 11 ani în urmă (08.10.2012) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    :))
    Cum sa zici ca ai fost furat la faza asta? Se vede clar ca se blocheaza cronometrul pe o secunda. Nu exista jucat pe lumea asta sa poata sa faca un dribling, o fenta de shoot si sa arunce in doar o secunda. Mai e si mingea in aer la jumatatea distantei fata de cosh pana suna.

    cu 11 ani în urmă (08.10.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Cronometru
    E perfect adevarat ca secunda a durat mai mult si sirena a sunat la timp. Propun ca pe viitor la sala din Oradea : arbitrii , atunci cand ataca echipa adversa , sa opreasca atacul la secunda 2 sau 10 ( la alegerea cavalerilor fluierului, dar neaparat pe pasii de aruncare ) si sa-i instiinteze ca e posibil sa se blocheze cronometrul. A doua propunere este ca unul din jucatorii echipei adverse din teren sa fie echipat cu cronometru si sa fie obligat sa-l consulte la fiecare 2 secunde si sa comunice timpul de atac coechipierilor cu voce tare in limbile : romana, engleza, sarbo-coata si rusa. Astfel toata lumea ar fi multumita si s-ar evita situatii neplacute .
    Interesant cum se blocheaza cronometrul ala la atacul echipei adverse . La aruncarea lui Lupusavei a mers bine, de aici recomandarile mele sunt doar pentru echipa adversa.

    cu 11 ani în urmă (09.10.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    secunda1
    Eu nu inteleg cum s-a blocat fix la secunda 1 cronometrul.Si daca s-a blocat, dupa sirena de ce arata 0???

    cu 11 ani în urmă (09.10.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Cronometru
    Am cronometrat si sunt 25 de secunde. Asta nu scuza defectiunea tehnica.

    cu 11 ani în urmă (09.10.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Wildest :

    Cum functioneaza...
    Stiu exact cum functioneaza mecanismul de 24 de secunde la Oradea si pot sa va zic ca nu este nici un mister.. Semnalul sonor se declanseaza exact cand trec 24 de secunde, dar din cauza unor probleme de soft (probabil canalul COM pe care se transmite semnalul catre tabela e acelasi cu cel care declanseaza sirena cauzand un conflict pe serial) pe care nici acuma nu au fost in stare sa le rezolve, de f multe ori cronometrul se blokeaza pe 1 secunda ( am vazut cand s-a blocat si pe 2 secunde)...cei de la masa nu au nici cea mai mica vina in situatia data deoarece nu tine de competenta lor sa rezolve un soft.. in concluzie...sirena a sunat inainte..cele 24 de secunde au trecut..cosul a fost anulat corespunzator

    cu 11 ani în urmă (09.10.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    @wildtest
    pe mine explicatia ta nu m-a convins ca a fost cosul anulat corespunzator. in primul rand daca semnalul sonor se declanseaza la 24 de secunde si cronometrul indica altceva, de ce arbitrul trebuie sa considere buzzerul referinta si sa nu considere cronometrul de pe panou reper in decizia lui? cine ii da lui autoritatea de a ignora o informatie si de a o considera valida pe cealalta? detaliile tehnice explicate de tine nu au cum sa fie luate in consideratie de arbitri pana nu sunt confirmate.

    cu 11 ani în urmă (09.10.2012) Raspunde
  • grreegor :

    26 sec
    Sunt probleme cu aparatura dar in niciun caz nu este vorba despre sabotarea meciului din partea oficialilor. Cum a scris si Wildest, este o problema de soft. Semnalul sonor bazaie fix la expirarea celor 24 de secunde, dar semnalul luminos se blocheaza din cauza semnalului sonor probabil fiind pe aceasi canal COM. Asadar dupa ce sirena nu mai suna aparatul de 24 de sec revine sau pe zero (cum ar trebui in mod normal) sau pe 24 daca e vorba de atac nou. Degeaba actioneaza cronometrorul sirena manual aparatul se blocheaza oricum la 1 sec. Aici este vorba de conducerea salii si a clubului care is incompetenti din punct de vedere tehnic in acest caz. Nicio data n-am inteles de ce se baga cineva in ceva daca nici cea mai vaga idee nu are despre ceea ce face...

    cu 11 ani în urmă (10.10.2012) Raspunde
  • grreegor :

    26
    Aa, si atacul a durat 26 de secunde, alta problema grava...

    cu 11 ani în urmă (10.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!