Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

VIDEO. Final de joc tensionat la Cluj-Napoca

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.10.2015

Captură video a momentului ce a decis jocul / Captură: DigiSport 4

Derby-ul Ardealului și-a respectat blazonul în confruntarea de sâmbătă seară dintre ”U” BT Cluj-Napoca și CSU Atlassib Sibiu. Cele două combatante au oferit publicului venit în număr mare la Sala Polivalentă un joc extrem de echilibrat, dar și un final tensionat. În ultimele 20 de secunde Octavian Popa Calotă a înscris două aruncări consecutive, de la mare distanță, pentru a menține speranțele echipei sale la un rezultat pozitiv.

Conducătorul de joc a fost personajul principal al celei mai controversate faze a jocului, când Laurențiu Grigoraș a dictat greșeală antisportivă(video 1), punând practic punct oricărei șanse de izbândă a formației oaspete. Banca tehnică a galben-albaștrilor a ripostat la decizia oficialului printr-un non-combat aplicat în ultimele cinci secunde ale jocului. Practic Dan Fleșeriu le-a comunicat sportivilor să nu se mai apere pentru a trimite un mesaj la adresa manierei de arbitraj de pe tot parcursul partidei în care Grigoraș a mai dictat un fault tehnic la banca echipei oaspete.

Ca și replică la decizia lui Dan Fleșeriu, Marcel Țenter a refuzat să-i strângă mâna acstuia la final de joc, sătmăreanul mergând direct către cabine(video 2).

Sursă: Hoopstube.ro

15 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Acest ins pe nume Grigoras are marele merit de a fi stabilit cistigatoarea partidei.oare nu vede nimeni? Dinsul nu este la prima prestatie de acest fel. E mare pacat...cit despre celalalt ins dl Tentar ar fi trebuit sa de- a dovada de mai mult respect fata de adversari cu atit mai mult cu cit i s-a facut cadou victoria! In rest sa auzim de bine!

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca tutz_44 :

    Gresit
    Ma omule!! Uiatte si tu mai bine la ultima fazhttps://youtu.be/VrrymVsIox0

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca tutz_44 :

    *
    Faza https://youtu.be/VrrymVsIox0

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    Fault
    A fost fault corect acordat la Calota. Noi sibienii trebuie sa ne multumim si bucuram ca in sfarsit echipa a jucat bine, a aratat ceva pe teren si asta impotriva unei echipe de calibru ca U, chiar daca nu a fost in una dintre cele mai bune zile ale ei. Acum putem spera si noi la rezultate mai bune in meciurile urmatoare ... In rest, gasesc totusi deplasata reactia lui Tenter de la sfarsitul mrciului, dar e si el om si are nervii lui ...

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    fault clar
    Buna idea celor de la totalbaschet sa posteze finalul meciului, mai précis faza faultului. Fiind la meci, mai mult, stand exact pe partea cealalta, n-am vazut deloc faza si aveam mari dubii in privinta a ceea ce s-a intamplat. Nu stiu cati spectator stiau ce s-a intamplat acolo; asa ca, in urma fazei asteia, au spus mai multi ca Grigoras ne-a facut cadou finalul, ca sa nu se ajunga la prelungiri. Dar acum, dupa ce am vazut, e cat se poate de clar. Kevin a jucat un pic de rugby, ca tot e Cupa Mondiala. Iti trebuie multa rea-credinta sa spui ca s-a fluierat aiurea acolo. Dar altceva m-a surprins. As spune chiar m-a socat. Cat de bine a jucat Sibiul in general si Lala in special. Credeam ca CSU e una dintre echipele slabe ale campionatului, dar am vazut altceva. Sper sa nu fie insa o mobilizare speciala, fiind vorba de meciul contra U.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      fault
      Fault clar dar niciodata nu poti sa dai antisportiv. Nu a fost singura decizie procluj a lu grigoras. Fara eĺ nu castiga ieri clujul. La ce jucatori are trebuia sa dea de la 15 pct in sus

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      serios?
      In ultimele 2 minute, orice fault intentionat, care nu are legatura cu mingea, se sanctioneaza cu antisportiv.

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • veghetor:

      Rugby
      La rugby ceva de felul ăsta - placaj la jucător fără balon - se sancționează cu lovitură de pedeapsă și eliminare de zece minute. Iar cel eliminat zice arbitrului „sorry sir”

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ...
      Credeam ca la cj sunt suporteri seriosi care stiu sa aprecieze la rece toate fazele, nu numai cele care le convin. Cand incepeti cu rugby etc... I rest my case. A fost o lupta pentru prim plan cum sunt zeci sau chiar sute in fiecare meci. Da a fost fault, dar nu trebuia sa se dea antisportiv. Sibiul trebuia sa aiba o sansa sa mai arunce.

      cu 8 ani în urmă (19.10.2015)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Inregistrare
    Pe inregistrare vad ca Grigoras a fluierat GP!......asta a si fost!....ulterior si-a schimbat decizia in GA?

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Grigoras si Calota!
    Decizia corecta era greseala personala Calota + greseala tehnica - Calota,pentru atitudine nesportiva.....ce e cu gestul ala de maidan pe care l-a facut dupa ce i s-a fluierat GP?...nicidecum greseala antisportiva!

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    JCN
    Chiar daca sa zicem nu merita direct antisportiv, dupa reactia lui calota merita sa primeasta tehnic. Oricum mai erau 4 secunde de joc, clujul avea 3 puncte , in mod normal faci fault si speri sa rateze liberele, mai ai totusi o sansa de a arunca de 3 (infima e adevarat - dar nu renunti la meci cand mai exista cea mai mica posibilitate de a ramane in joc.)

    cu 8 ani în urmă (19.10.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca threepointer :

    Hai sa fim seriosi!
    Acest ultim fault are toate argumentele sa fie antisportiv.Mingea nu era in joc si plus ca l-a tinut 2-3 secunde de maieu de era sa-l rupa.Daca asta nu e antisportiv,atunci care e?

    cu 8 ani în urmă (19.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe kerosen :

    va las pe voi sa judecati drept
    Art. 37 Greşeala antisportivă
    37.1 Definiţie
    37.1.1 O greşealǎ antisportivǎ este greşeala unui jucǎtor care provoacǎ un contact şi care,
    în aprecierea arbitrului :
     Nu este o încercare legitimă de a juca direct mingea, în spiritul şi intenţia
    regulilor.
     Este un contact excesiv, dur, provocat de un jucător într-un efort de a juca
    mingea.
     Este provocat de jucǎtorul apǎrǎtor, din spate sau din lateral, asupra unui
    adversar, într-o încercare de a opri un contraatac şi între jucătorul atacant şi
    coşul adversarilor nu se aflǎ niciun jucător apărător.
     Este provocat de jucǎtorul apǎrǎtor asupra unui adversar pe teren în timpul
    ultimelor 2 minute din cea de-a patra perioadǎ şi din fiecare perioadǎ de
    prelungiri, când mingea se află în afara terenului de joc pentru o repunere şi
    este încǎ în

    cu 8 ani în urmă (19.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe kerosen :

    **
    mâinile arbitrului sau la dispoziţia jucǎtorului care efectueazǎ
    repunerea

    cu 8 ani în urmă (19.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!