Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Viktor Gaddefors a condus Suedia spre victorie în Croația

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.02.2022

Viktor Gaddefors a condus Suedia spre victorie în Croația

Selecționata Suediei a ajuns la două victorii în Grupa C de calificare pentru Cupa Mondială la baschet masculin din 2023. Nordicii au trecut cu scorul de 70-64, în deplasarea din Croația.

Viktor Gaddefors a deschis partida cu o reușită de la semi-distanță. Prin două reușite ale lui Birgander, galben-albaștrii se distanțau la 6-0 în debutul disputei. Lovro Gnjidic a spart gheața pentru croați cu o lovitură de la distanță. Gazdele au reușit să țină aproape până la finalul primului parțial, pierdut cu 15-18.

Oaspeții au avut un parțial de 11-5 în debutul actului secund și conduceau cu 29-20, înainte ca Gnjidic și Kruslin să reducă diferența. Croații au trecut pentru prima dată în avantaj după reușita de la distanță a lui Kruslin, dar la pauza mare, cele două echipe s-au anihilat reciproc (35-35).

Denzel Andersson a avut un sfert trei excelent și a reușit să îi readucă pe nordici în avantaj. Jucătorul lui BM Slam Stal Ostrow a înscris nouă puncte, iar datorită eforturilor sale, naționala pregătită de Ludwig Degernas conducea cu 52-45.

Croații au dat semne că pot întoarce soarta partidei, iar la un moment dat au reușit chiar să egaleze la 60. Andresson și Gaddefors au reușit totuși să închidă meciul, iar Suedia s-a impus în cele din urmă cu scorul de 70-64.

Viktor Gaddefors, jucătorul lui Dinamo București, a fost cel mai bun marcator al suedezilor. Acesta a terminat cu 16 puncte (5/7 din acțiune, 2/3 de la distanță și 4/4 de la libere), 5 recuperări și un indice al eficienței de +22. Din tabăra adversă, MVP a fost Tomislav Zubcic, cu 20 de puncte și 4 recuperări.

Cele două echipe se vor întâlni din nou luni, de data aceasta cu Suedia în postura echipei gazdă. Meciul va avea loc de la ora 20:00.

Într-un alt meci din Grupa C, Finlada a învins-o pe Slovenia cu 86-76. Ilari Seppala, conducătorul de joc al lui FC Argeș a terminat cu 4 puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!