Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vineri, 28 aprilie, va începe semifinala dintre CSM Oradea și BC CSU Sibiu

Vineri, 28 aprilie, va începe semifinala dintre CSM Oradea și BC CSU Sibiu

După ce semifinala dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Rapid București a început deja, vineri, 28 aprilie, se va da startul semifinalei dintre CSM Oradea și CSU Sibiu. Formația bihoreană a terminat sezonul regulat pe prima poziție, în timp ce trupa sibiană a ocupat locul al 5-lea.

CSM Oradea a încheiat rapid faza sferturilor de finală, trecând cu 3-0 de SCM Timișoara, însă s-a văzut nevoită să aștepte pentru finalul seriei dintre CSO Voluntari și CSU Sibiu. Această încleștare a avut nevoie de meci decisiv, după ce fiecare grupare a câștigat câte un joc pe teren propriu și în deplasare. În partida cu numărul 5, elevii lui Tomas Rinkevicius au revenit de la -17 și s-au impus cu 82 la 77, ajungând în faza semifinalelor după o pauză de trei sezoane.

Galben-albaștrii au impresionat în această stagiune și, în special, în playoff, demonstrând că se descurcă bine din postura de underdogs, însă contra bihorenilor vor avea o misiune mult mai dificilă. Roș-albaștrii au parte de un sezon excelent, în care au obținut rezultate importante atât pe plan internațional, cât și în campionatul României. Jucătorii lui Cristian Achim au acumulat doar două înfrângeri în Liga Națională și au terminat sezonul regulat pe prima poziție.

Având în Mark Ogden Jr. și Donatas Tarolis doi baschetbaliști foarte eficienți, CSM Oradea a arătat foarte bine, a prestat un baschet de calitate și, pe teren propriu, a părut invincibilă. Orădenii au și alte arme importante precum Erick Neal, Kris Richard sau Nikola Markovic.

De partea cealaltă, situația sibienilor este și mai dificilă din pricina faptului că se confruntă cu o serie de accidentări. Roberts Blumbergs s-a accidentat în meciul 4 al seriei cu CSO Voluntari și Rareș Uță a făcut o entorsă gravă în duelul decisiv din Sala „Gabriela Szabo” din Voluntari. Amândoi vor lipsi pentru o perioadă din angrenajul lui Rinkevicius și rămâne de văzut când și dacă vor putea reveni în seria cu CSM Oradea.

În condițiile acestea, Cristian Achim ar putea să mizeze foarte mult pe jocul sub panou, acolo unde CSU Sibiu îl mai are doar pe Mouhamed Barro. În schimb, gazdele primelor două partide îi vor avea la dispoziție pe Donatas Tarolis, Nikola Markovic, Mark Ogden Jr. și Cătălin Baciu.

Din punct de vedere al autohtonilor, bihorenii se bazează pe Bogdan Nicolescu, Cătălin Baciu, Kris Richard și Enzo Vescan, în timp ce sibienii îi au pe Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia și Sebastian Ionescu.

În campionat, cele două formații s-au întâlnit de două ori și ambele meciuri au fost câștigate de CSM Oradea. În turul jucat în Arena Antonio Alexe, gazdele s-au impus cu 81 la 80, iar returul a fost adjudecat mult mai categoric: 91-70.

Iată care este programul seriei dintre CSM Oradea și BC CSU Sibiu:

  • Meciul 1 – vineri, 28 aprilie, ora 19:00, Digi Sport 3, Prima Sport 3, FRB TV (Oradea Arena)
  • Meciul 2 – duminică, 30 aprilie, ora 20:00, Digi Sport 2, Prima Sport 2, FRB TV (Oradea Arena)
  • Meciul 3 – joi, 4 mai, ora 19:00, Digi Sport, Prima Sport, FRB TV (Sala Transilvania, Sibiu)
  • Meciul 4 (dacă va fi nevoie) – sâmbătă, 6 mai, ora 17:55, Digi Sport, Prima Sport, FRB TV (Sala Transilvania, Sibiu)
  • Meciul 5 (dacă va fi nevoie) – marți, 9 mai, ora 19:00, Digi Sport, Prima Sport, FRB TV (Oradea Arena)

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    H'Akeem The Dream
    Analizînd tacticile adversarului, CoAch H'Akeem The Dream a constatat un pattern comun: atît adversarul nostru din semifinală cît și gazdele din startul celeilalte semifinale merg pe calificarea în faza următoare obținută în numărul maxim de jocuri. Așa a fost în prima fază cînd adversarii noștri s-au calificat după 5 întîlniri, pentru ca să vină la noi gata rodați, reglați și reciclați, așa fac gazdele de dincolo din cealaltă semifinală, care copiază modelul descris mai sus și au programat startul seriei cu cîteva zile mai devreme, sub pretexte cusute cu ață albă cum că o fi și-o păți... Văzînd cum merg lucrurile, CoAch H'Akeem The Dream răspunde cu o tactică năpraznică și rămîne consecvent patternului creat de noi în prima rundă:"le dăm pe rînd, la toți, 3-0!"

    cu 1 an în urmă (27.04.2023)
    • pipzn:

      Re
      Vedeti ca 3-0 nu va e destul sa castigati finala, indiferent cu ce echipa veti juca.

      Nu cunosc motivele pentru care se joaca in devans dar atat timp cat echipele implicate si federatia au fost de acord nu vad care e problema dvs. sau a altora.

      cu 1 an în urmă (27.04.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      3-0 ar putea fi suficient pentru a castiga finala mica...

      cu 1 an în urmă (27.04.2023)
    • pipzn:

      @gyke
      Subtil. :))

      cu 1 an în urmă (27.04.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    H'Akeem The Dream
    Văzînd CoAch H'Akeem The Dream atitudinea manifestată aici pe forum în privința tacticii sale, a revenit: "în finală le facem o concesie, sîntem mai generoși, aplică spiritul sărbătorilor tradiționale și al celor naționale și le dăm un nemilos 4-0!"

    cu 1 an în urmă (27.04.2023) Raspunde
  • Bihor :

    devans
    chiar daca la meciurile 1 si 2 din fiecare serie e un decalaj de 3 zile, deja la meciurile 3 si 4 decalajul scade la o singura zi, iar eventualul meci 5 e programat in aceeasi zi pentru ambele semifinale, asa ca cred ca invingatoarea din seria cluj / rapid ar putea fi avantajata sau odihnita decat cea din seria oradea / sibiu.
    oricum, nici nu ar fi fost normal ca sibiul sa joace mai devreme, ei terminand seria duminica si cu probleme de lot

    cu 1 an în urmă (27.04.2023) Raspunde
  • Bihor :

    erata
    vroiam sa spun ca NU cred ca a fost creat un avantaj pentru invingatoarea din seria cluj / rapid, chiar daca a inceput mai repede aceasta serie

    cu 1 an în urmă (27.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!