Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vineri debutează Cupa Timişoara. Parchetul va fi invadat de jucării de pluş!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
27.09.2012

Formula în care BC Timişoara va aborda noul sezon. Vineri se prezintă în faţa fanilor.

Neangrenată în Cupa României în turneele din weekend, BC Timişoara pregăteşte noul sezon competiţional printr-un turneu devenit tradiţie: Cupa Timişoara. Oraşul de pe Bega va gâzdui evenimentul vineri şi sâmbătă în sala Constantin Jude.

Anul acesta gazdele de la BC Timişoara au invitat formaţiile Feni Industries Kavadarci (Macedonia), Albacomp Szekesfehervar (Ungaria) şi Radnicki Belgrad (Serbia).

Bănăţenii au avut grijă să invite adversari cu un palmares important, cel puţin pe plan intern. Astfel, Feni Industries Kavadarci are în vitrină trei titluri de campioană a Macedoniei, în 2008, 2010 şi 2011. Marea performanţă a macedonenilor a fost atinsă anul trecut, atunci când au cucerit Liga Balcanică.

Albacomp Szekesfehervar nu este o necunoscută pentru bănăţeni. Ba mai mult, maghiarii le stârnesc amintiri neplăcute Leilor din Banat. Ungurii au cucerit în 2009 Liga Europei Centrale şi de Est chiar în sala de la Timişoara, învingând-o pe BCM Elba, pregătită atunci de Dragan Petricevic. Pe lângă acest trofeu, maghiarii mai au în palmares trei titluri naţionale şi două Cupe ale Ungariei.

Al treilea nume care vine la Timişoara este Radnicki Belgrad, o formaţie infiinţată în 1970.

Meciurile se vor disputa în sistem semifinale (vineri), iar apoi sâmbătă au loc finalele (mică şi mare). Iată şi programul meciurilor:

Ziua Ora Meciul
VINERI 17:00 Feni Industries - Albacomp Sz.
  19:30

 BC Timişoara - Radnicki Belgrad 

  SÂMBĂTĂ   17:00 finala mică
  19:30 finala mare

Pe lângă meciurile propriu-zise, suporterii care vor participa la turneu vor avea parte de câteva surprize. Vineri, de la ora 19:15, înaintea meciului cu Radnicki, Leii din Banat îşi vor prezenta oficial lotul, de această dată şi în faţa fanilor. Acest moment va fi urmat de unul umanitar. Conducerea clubului le cere spectatorilor să arunce pe parchet cu cât mai multe jucării de pluş. Acestea vor fi duse apoi la una dintre casele de copii din oraş, pentru ca micuţii să aibă parte de o bucurie.

În plus, chiar dacă intrarea va fi liberă, cei care şi-au achiziţionat abonamente pentru viitorul sezon vor sta pe locurile respective.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!