Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Căruțașu ratează și meciul cu Energia Rovinari

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.02.2012

Virgil Căruțașu, unul dintre cei mai experimentați baschetbaliști din România, va absenta pentru a 3-a oară consecutiv din angrenajul lui CSM București cu ocazia meciului pe care această echipă îl dispută împotriva Energiei Rovinari în etapa a 23-a din sezonul regulat al Diviziei A masculin.

Gilă a fost lovit la umăr în semifinala din Cupa României pe care bucureștenii au pierdut-o pe mâna lui BCM U Pitești. El a terminat jocul respectiv, dar nu a putut efectua încălzirea premergătoare meciului din finala mică a Cupei României, disputat împotriva lui CSM Oradea. Implicit el nu a fost folosit în timpul jocului, unul pierdut cu scorul de 74-77.

De asemenea, în partida cu BCM U Pitești de miercuri (22.02), din cadrul etapei a 22-a în Divizia A masculin, Virgil nu a jucat. Totuși, CSM-ul a învins cu scorul de 84-77. În absența lui Căruțașu au fost folosiți cu real succes Erik Rhinehart și Andrei Vizitiu.
Primul a fost titularizat și a avut 9 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă cu 2 posesii pierdute în 29 minute de joc pentru 8 la eficiență. În schimb, Vizitiu a contribuit prin câteva reușite împotriva zonei adverse și a terminat meciul cu 8 puncte, o recuperări și o intercepție cu o posesie pierdută în 20 minute de joc pentru 7 la eficiență.

În pofida succesului repurtat și al contribuțiilor importante din parte înlocuitorilor, respectiv cu ajutorul celorlalți colegi și cu ajustările de natură tactică, CSM București resimte din plin absența unui jucător esențial pentru cunoștințele dobândite, experiență, utilitate și știința extraordinară a jocului de baschet în ambele faze.

Căruțașu are 20 de meciuri jucate în actuala ediție de campionat cu medii de 8.4 puncte, 9.3 recuperări și 2.2 pase decisive, 0.6 capace, 0.8 mingi câștigate și 1.7 posesii pierdute în 31.4 minute de joc pentru 14.7 la eficiență. El are patru double-double-uri în cele 25 de meciuri oficiale jucate pentru CSM București. Totuși, jocul lui Căruțașu este mult mai prețios și important în cadrul echipei sale decât o pot demonstra statisticile.

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!