Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu a semnat cu CSU Asesoft Ploiești!

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.08.2012

CSU Asesoft Ploiești a dat lovitura pe piața transferurilor. Campioana în exercițiu a României a obținut semnătura lui Virgil Stănescu.

În vârstă de 35 ani, Stănescu a jucat în sezonul 2011/12 alături de BC Mureș. Centrul de 2.08 metri a bifat medii de 15.2 puncte, 7.6 recuperări, 1.7 pase decisive, 1.0 intercepții cu 2.1 posesii pierdute în 29.2 minute pe meci în 33 partide disputate.

Înțelegerea pare să fie una extrem de benefică din punct de vedere sportiv atât de o parte cât și de cealaltă. În primul rând, Asesoftul își leagă numele de unul dintre cei mai importanți sportivi români în activitate și în același timp de un personaj extrem de plăcut și agreat în orice sală din România. De asemenea, prahovenii au înregimentat practic cel mai bun jucător pentru poziția 5 existent în baschetul românsec.

În schimb, Stănescu va juca pentru acea echipă care se identifică cu rezultatele și trofeele în sportul cu mingea la coș din țara noastră &ˆn ultimul deceniu. Astfel, ViSta va avea șanse foarte mari să câștige primul său titlu de campion al României, dar în același timp el va putea să împărtășească din extraordinara experiență acumulată în străinătate. De altfel, Stănescu este atras, mai mult ca sigur, participarea în FIBA EuroChallenge.

Născut pe 9 ianuarie 1977, Virgil și-a început cariera alături de Soced București, înainte de a juca în liga universitară nord-americană alături de South Alabama Jaguars.

În Europa, Stănescu a debutat în Germania, alături de Opel Skyliners Frankfurt. Pe parcurs, el a mai jucat la Telindus Oostende (Belgia), Turk Telekom Ankara (Turcia), Dinamo Erbașu București, Al Qadisiya (Kuwait), Spartak St. Petersburg, Spartak Primorje Vladivostok, Unics Kazxan, CSK VVS Samara (Rusia), Banca Tercas Teramo (Italia) și Steaua Turabo București.

Stănescu e al 4-lea transfer realizat de CSU Ploiești în această vară. El va fi coleg din nou cu Adrian Tudor. De asemenea, au fost transferați Vukasin Mandic și Robert Nyakundi. În plus, Asesoftul a prelungit contractele pentru Aleksandar Vlahovic, Levi Szijarto, Darius Hargrove și Vladimir Tica. Foarte probabil urmează anunțul cu privire la prelungirea șederii lui Cătălin Burlacu, cel mai influent jucător al Asesoftului în ultimul deceniu.

Vom reveni cu alte detalii!

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    era de asteptat
    ....de cand l-au pus pe liber pe Capusan, una peste alta o mutare f buna pt Ploiesti

    cu 11 ani în urmă (03.08.2012) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    ok
    Deci de acum se joaca campionatul pentru locul 2 nu?

    cu 11 ani în urmă (03.08.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!