Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu continuă cariera la Steaua Baschet

Costin Marinescu

Costin Marinescu
27.07.2013

Virgil Stănescu a anunțat, într-o intervenție la sport.ro, că își va continua cariera de jucător la Steaua Baschet. Stănescu, în vârstă de 36 ani, este și prședinte al echipei care a reușit la finalul sezonului 2012/13 promovarea în Liga Națională de baschet.

Anul viitor mă voi dedica cu totul Stelei și, cu siguranță, voi fi și pe teren. Îmi doresc să dăm absolut totul pentru acest club. Voi juca, cu siguranță, încă un an și cred că echipa va fi una performantă. Îmi face plăcere să joc și ă fiu antrenat de Mladen Jojic, un antrenor obișnuit cu performanța, a declarat Virgil Stănescu.

Sezonul trecut, Virgil Stănescu a îmbrăcat tricoul celor de la CSU Ploiești și a reușit să cucerească titlul în campionatul intern. După terminarea Finalei 2013 el a declarat că se va implica total la Steaua și că nu exclude posibilitatea de a evolua în echipamentul roșu-albastru.

Pivotul de 208cm înălțime a mai jucat pentru Steaua București câteva meciuri la începutul sezonului competițional 2009/10 înainte de a se transfera în Italia, la Teramo. De asemenea, a petrecut sezonul 2010/11 în întregime la formația militară alături de care a disputat o finală de cupă, a obținut un loc 3 în campionat și a avut prestații extrem de bune în FIBA EuroChallenge.

Sezonul trecut, la CSU Ploiești, Stănescu a evoluat în LNBM în 42 partide și a avut medii de 20:28 minute, 11.5 puncte și 6 recuperări pe meci.

Conform statisticii TotalBaschet.Ro, din 2009/10 și până în prezent, Stănescu a evoluat în 118 partide în campionatul intern pentru trei echipe: Steaua, BC Mureș ți CSU Ploiești. El are medii generale de 25:20 minute pe meci, 13.7 puncte, 6.5 recuperări și 1.4 pase decisive pe meci.

Virgil Stănescu este al treilea transfer anunțat oficial de echipa din București, după ce al lui Mihai Paul şi Adrian Tudor.

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!