Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu: „Mergem la Târgu Mureş să ne calificăm în Final Four-ul Cupei”

Andrei Militaru

Andrei Militaru
09.01.2015

Steaua a început cu stângul anul 2015, pierzând pe teren propriu disputa cu BC Mureş Târgu Mureş din manşa tur a sferturilor Cupei României, scor 79-91. În ciuda acestui rezultat, steliştii nu dezarmează şi cred că au încă şanse de calificare în Final Four. De exemplu, preşedintele echipei, Virgil Stănescu, e conştient că Mureşul e favorită prin prisma scorului din tur, dar este încrezător că elevii lui Bavcevic pot surmonta diferenţa de puncte.

Va fi foarte greu meciul, mai ales că ei joacă bine, au încredere acum. Vom încerca să câştigăm acolo, mergem să ne calificăm în Final Four, dar sigur ne va fi foarte greu. În meciul tur ei au avut un sfert trei foarte bun, în care au marcat tot din afară, noi ne-am apărat foarte slab, dar sper ca jucătorii noştri să fi învăţat lecţia după primul meci. Trebuie să reuşim să ne adaptăm condiţiilor fiecărui joc”, a spus Stănescu pentru totalbaschet.ro.

Cât despre parcursul din campionat, unde Steaua este liderul Ligii Naţionale, oficialul roş-albastru consideră că echipa sa are şanse mari să-şi îndeplinească obiectivul fixat pentru acest sezon, chiar dacă e convins că în retur fiecare adversar se va mobiliza exemplar pentru a bate Steaua.

Obiectivul nostru este de a fi în primele patru echipe ale campionatului. Eu cred că e realizabil. Niciodată n-am avut ca obiectiv câştigarea campionatului. Asta nu înseamnă că nu ne dorim, fiecare îşi doreşte să ajungă cât mai sus, dar până atunci obiectivul nostru a fost clasarea în primele patru. În retur va fi mult mai greu pentru noi, multe echipe şi-au adus jucători noi şi toţi vin motivaţi să joace cu noi, deoarece mereu s-a vehiculat ideea că suntem invincibili. Am spus-o mereu, nu suntem invincibili, ci tratăm serios fiecare meci în parte şi îl pregătim corespunzător”, a conchis Stănescu.

* FOTO: Bogdan Dănesu (fotoreporter rpressport.ro)

24 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bj :

    welcome
    va asteptam cu drag impreuna cu ciulin si olaru

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    La multi ani Virgil !
    Doresc să vă urez stimate domnule președinte: La mulți ani ! Totodată doresc și precizarea: eu și cam 2000 de mureșeni nu am vehiculat NICIODATĂ CĂ SUNTEȚI INVINCIBILI ! Deci, nu toți ! Jungla vă așteptă !

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Two left hand :

    Ofc....
    binenteles ca veniti sa castigati..si aduceti si pe cine "trebe"....plus comentatorii "nepartinitori" a Digi ului....ptr oamenii ca voi nimic nu sa schimbat..buisness as usual..

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    vine pregatit
    Atentie mare mures o spune unul din buc care nu agreaza aceasta stea plagiata,

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Cam optimisti
    Cam optimist dnul Stanescu, totuși e destul de greu sa remontezi în deplasare un -12. Totuși, cred ca nu e corect sa acuzi în acest mod o echipa ( ca vin cu arbitrii lor, ... ). Au investit mult în aceasta echipa și eu mă bucur pt ca în acest mod creste nivelul baschetului în România și ne bucuram de meciuri de calitate.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    steaua
    Mie personal, jucatorul Virgil Stanescu mi-a placut f mult! Dar ca sa fiu in acord cu comentariile din aceste zile , nu mi se pare corect ca un minister sa fie sponsor! Asta chiar e de ''oaie''

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms:

      IPOCRIZIE !!!
      Bine că ești tu deștept !!! U Cluj pe banii cui trăiește, pe ai tăi cumva ?!!!!

      cu 9 ani în urmă (11.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Lol, din ultimele mele informatii BT era cu capital exclusiv privat, majoritar romanesc! Daca te referi la comisioanele luate de la oameni atunci inseamna ca nu prea sti ce este o economie de piata si daca ii sa punem asa problema vezi ca si statul traieste din taxe si impozite care se iau tot de la oameni (asta in caz ca nu ai aflat deja)! Ca fapt divers primaria Cluj prin Boc nu sponsorizeaza sportul Clujean deoarece, conform cu declaratiilor lui, nu poate sa sustina sportul, in general premiaza sportul la un moment dat in cursul anului dar suma totala acordata este undeva la un milion de lei si asta pentru toate disciplinele si cum la noi se practica sportul sumele sunt! Dupa ce am luat titlul am primit aproximativ 30.000 Euro! Bugetul ala despre care ai tot auzit, ala de un milion de euro este asigurat de BT, care asa cum am spus mai sus este o SOCIETATE PRIVATA care obtine venituri din activitati economice! Tu, eu sau Meea suntem obligati sa cotizam la stat pe cand relatia noastra cu o banca sau un operator privat nu mai este obligatorie ci este la altitudinea noastra unde intram sa luam un credit sau sa cumparam pita! Ca fapt divers, echipa de fortbal la Cluj plateste pentru stadion la CJ, echipa de baschet plateste la Primarie pentru sala, ai aici tarifele: http://www.voceatransilvaniei.ro/inchiriere-sala-polivalenta-cluj-100-de-lei-pe-ora-pentru-sport-de-patru-ori-mai-mult-pentru-evenimente-artistice/

      Asa ca IPOCRIZIA despre care vorbesti se poate sa fie doar un "rade ciob de oala sparta". daca vrei, noi, suntem dispusi sa avem un campionat profesionist (Cristescu a insistat sa se treaca la acest format), dar asta ar insemna ca nu se mai primesc nici un chior din bani publici, rezista Steaua? Hai sa fim ipocriti pana la capat in conditiile astea!

      P.S. Situatia la Steaua este similara cu situatia sportului inainte de 89 si oricum numarul de functii ocupate de Stanescu este exagerat de mare, presedinte Club, vicepresedinte federatie, mai ii ceva si in comisia arbitrilor ....... si tot noi suntem ipocriti?

      cu 9 ani în urmă (11.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Stanescu
      Functii ocupate:

      1.Presedinte Steaua
      2.Vicepresedinte FRB
      3.Vicepresedinte Birou Federal al Federatiei Romane de Baschet

      Sursa: http://www.frbaschet.ro/stiri/2013-12-02/horia-paun-a-fost-ales-presedinte-al-fr-baschet

      Totul tine de ipocrizie, nu?

      cu 9 ani în urmă (11.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Am vrut sa mai raspund si mi-am dat si minus..... Am gresit cu comisia arbitrilor, este vorba de biroul federal asa cumm am punctat in postul anterior!

      cu 9 ani în urmă (11.01.2015)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      danms
      LOL- atat pot sa iti raspund la atitudinea ta...toleranta si bunul-simt nu a omorat pe nimeni!
      As vrea sa stiu despre care echipa ''U'' vorbesti? E o mare diferenta intre cele doua echipe. Denumire si finantare!

      cu 9 ani în urmă (11.01.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Stanescu de la jucator la presedinte de club
    In primul rand vreu sa spun ca Virgil Stanescu este unul din jucatorii mei preferati mai ales ca a stiut sa fie o personalitate atat pe teren cat si in afara lui dar sa nu uitam ca este si el un om supus greselilor si ispitelor.

    Inainte de orice hai sa emitem cateva ipoteze:
    1-oamenii se mai schimba Stanescu presedinte fata de Stanescu jucator vor fi diferiti deoarece ca presedinte ai cu totul alte responsabilitati si obligatii decat ca jucator.
    2-Stanescu are si functie in FRBaschet, tentatiile si ispitele pot fi mari
    3-fluierasii 'influentabili' au cam ramas fara paine de cand Asesoft a bagat bani n jucatori asa ca sunt flamanzi...
    4-Steaua joaca la un nivel foarte bun dar cum nu sunt chiar asa de buni accidentele se pot intampla si cum acestea nu sunt dorite si posibilitati de evitare ar fi de ce nu?
    5-La ultimul meci BC Mures - Steaua, in pauza mare, Cornel Lungu merge la Stanescu si il intreaba ca de la presedinte la presedinte: 'Mai Virgil ti se pare normal ca la un meci in care joaca o echipa din Bucuresti sa fie delegat un arbitru tot din Bucuresti?' Raspunsul lui Stanescu a fost un zambet enigmatic si o ridicare din umeri, atat.
    6- meciul din cupa de la Sibiu: prestatia asa zisei brigazi de arbitrii??!!!
    Eu ma astept ca la Mures maestru Ciulin & co sa se dea in stamba umplandu-l pe Dykes cu faulturi rapid ca sa nu poata juca + alte cateva artificii si treaba este gata.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Gabitzu01
    Faptul ca au investit in echipa si ca pana acum au jucat foarte bine nu inseamna ca nu pot fi batuti mai ales ca nivelul campionatului este relativ echilibrat asa ca intr-un meci cu echipe aproximativ egale niste 'erori nevinovate' de arbitraj pot influenta clar soarta meciului iar din punctul asta Ciulin este un maestru daca vrea. Sa fie clar Ciulin este un arbitru foarte bun si poate fluiera impartial daca vrea (am vazut meciuri arbitrate de el la care nu am avut ce comenta) dar am vazut si ce poate face atunci cand are anumite interese asa ca sa nu fim naivi.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș hubatheo :

    Doar Ciulin?
    Nu-l subestima te rog pe Olaru. În ultimii doi ani ne-a fost naș :)

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Jale
    Hahaha! Bine ca domnul Lungu nu a intrebat de ce se joaca 5 la 5 in baschet. Asta cu arbitrii din Bucuresti la meciurile lor este veche de o mie de ani si nu o va schimba nimeni pana ce ora exacta se da de la Bucuresti. Sa faca bine si sa ridice problema la Adunarile marilor presedinti de la FRB si nu sa-l intrebe pe Stanescu.
    Asa cum v-am spus arbitrii au venit cu lectia gata invatata: daca meciul ne va permite ii ajutam pe stelisti. Marele antrenor Sekulovic a gresit de mai multe ori, muresenii au jucat ba relaxati ba crispati si iata ca s-a ivit si ocazia ca flueirasii sa-si faca treaba. Dupa ce au vazut ca nu Steaua nu mai are cu cine au inceput sa fluiere nasoale si impotriva lor ca sa-si scoate cumva imaginea in fata observatorului. Dar noi astia din fata TV-lui si spectatorii din Mures nu sunt prosti, au vazut si ei ce s-a intamplat. Pacat ca au uitat la final si imediat sareau sa-si aplaude favoritii in loc sa-i desfiinteze pe cavalerii mafiei din baschetul Romanesc. Daca nu vor pune presiune pe ei vor pierde din nou un an in care au cel mai valoros lot din istoria lor. Over and out!

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    Virgil Stanescu
    Un fost mare baschetbalist si un viitor mare manager sportiv,Virgil Stanescu nu merita ironizat si jignit pt ca el nu jigneste si nu ironizeaza pe nimeni! Calificarea muresului in final4 sper ca v-a potolit setea de a-l acuza de legaturi ale Stelei (si implicit ale lui Stanescu) cu arbitrajele scandaloase care sunt tot mai dese. Sper ca nu ati uitat ca Virgil a activat si la voi la club si macar pt asta ar trebui sa incetati cu suspiciunile!

    cu 9 ani în urmă (11.01.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    final de meci
    Arbitrajul a fost jalnic! De fapt ...PREVIZIBIL! Spectatorii nu pot face nimic impotriva mafiei din arbitraj! Atat doar, se vor goli salile din cauza lehamitei! Asesoftul are o echipa foarte buna in acest an , cu jucatori determinati, e adevarat ca antrenorul nu e se ridica la nivelul lor- si, totusi nu umple sala! Si inca la ce meciuri, cu ce echipe joaca!

    cu 9 ani în urmă (11.01.2015) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    Ciudat...
    Oamenii au ajuns sa fie traumatizati si sa strige ca sunt furati de arbitrii inainte sa se joace meciul. Cate probleme ati avut cu Steaua cu arbitrajul anul acesta? Si in declaratia asta ce vroiati sa spuna? Venim cu coada intre picioare sa pierdem??


    Problema cu faptul ca Virgil este Vicepresedinte la federatie si la birou nu este problema lui.Ce trebuia sa faca sa refuze un post de conducere? Sa fim seriosi cine refuza in situatia asta? Problema este la nivelul conducerii ca permit asemenea porcarii. Daca nu era Virgil era Cristescu si atunci care mai era diferenta?


    Din nou problema ca a atras bani de la guvern e problema de la guvern ca permit sa se intample asa ceva. Ce echipa din Romania din nou refuza daca reusea sa atraga atatia bani?

    cu 9 ani în urmă (11.01.2015) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    partial de acord
    Cred ca la asta s-a ajuns in privinta arbitrajelor. Problema este ca aproape de fiecare data cei care striga au dreptate sa se teama chiar inainte de a se juca meciurile . Insa,la meciul de sambata cred ca arbitrii au gresit mai mult pro Mures,asta poate si datorita prestatiei nemaiintalnit de partinitoare a brigazii de la Sibiu. Parerea mea este ca niciun conducator de club nu ar trebui sa faca parte din conducerea federatiei. Sunt destui fosti oameni de baschet care sa ocupe aceste functii. Evident ca si ei ar avea diverse afinitati,dar nu ca cei pentru care finantarea clubului pe care il conduc depinde de rezultatele obtinute.E clar ca nu poti fi chiar impartial si incerci sa profiti de influenta ta (daca nu sa ai arbitraje favorabile, macar sa nu le ai impotriva). Exemplul Energiei,care este pedepsita pentru ca nu accepta cu umilinta mizeriile fluierasilor,este elocvent. S-ar intampla asa ceva cu Steaua,chiar daca ar face contestatii la fiecare meci? Ma indoiesc. Nu e vina lui Vista ca a ajuns vicepresedinte, e vina regulamentului ca permite ca el sa ocupe aceasta functie.

    cu 9 ani în urmă (12.01.2015)
    • CSA Steaua București tzony:

      @Alin67
      Exact asta zic si eu... Ce presedinte de club din Romania refuza asa ceva?
      Daca nu era Steaua in pozitia asta era Clujul...
      Care era diferenta?

      cu 9 ani în urmă (13.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      @tzony, cu tot respectul, dar el nu a fost propus in functiile ci a candidat si a fost ales in functiile alea nu a fost sau este obligat sa faca asta! Cine ar refuza asa ceva? un presedinte de club care se respecta si respecta sportul, avem asa ceva? din pacate nu! Cat despre Cluj.... din pacate nici asa nu ar fi fost corect..... aceste organisme ar trebui sa fie independente si cumulul de functii interzis, nu poti fi si avocat si procuror in acelasi timp si caz! Eu am spus dupa alegeri si ma repet si acuma, ma bucur ca nu a iesit Cristescu, stiu si de ce (sunt apropiat, nu)! De exemplu se intampla ceva la Steaua si FRB trebuie sa judece si sa penalizeze, crezi ca Stanescu se va penaliza singur? Un presedinte de club nu are ce cauta in conducerea federatiei (nu stiu daca nu contravine si Legii Functionarului Public daca postul nu este cumva asimilat acestui statut) si asta indiferent cum il cheama sau pe cine reprezinta!

      cu 9 ani în urmă (13.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Nu este functionar public: http://www.frbaschet.ro/documente/download/statutul_ianuarie_2009.pdf

      cu 9 ani în urmă (13.01.2015)
    • CSA Steaua București tzony:

      @ARM
      Perfect de acord. A canditat si a castigat alegerile dar cine ia dat dreptul sa candideze si cine la ales?
      Din pacate asta este sistemul in Romania. Si nu cred ca Virgil este cel mai rau care putea fi ales...

      cu 9 ani în urmă (14.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      @tzony, nici unu nu este bun ales acolo si asta indiferent de nume, nici macar Cristescu! Sistemul trebuie schimbat, nu este logic sa fie asa si asta indiferent de cat de cinstit este omul ales in functia asta! Asa cum am spus, este imoral ca Stanescu, vicepresedinte FRB sa trebuia sca sa ia o decizie punitiva impotriva lui Stanescu Presedinte Steaua! Nu stiu cine a facut acest regulament dar sincer suferea de orice dar nu de inteligenta!

      Pana la urma de cand cu Stanescu si Paun nu s-a schimbat absolut nimic sau daca s-a schimbat nu este nimic diferit in mod vizibil! Intr-un sistem putred tehnica pasilor marunti nu are valoare, ori schimba totul taind raul de la radacina ori..... se complac in situatia asta si atunci pana la urma totul se va reduce la nimic!

      cu 9 ani în urmă (14.01.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!