Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu, omul providenţial

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.12.2011

Virgil Stănescu, pivotul echipei BC Mureş, a fost omul providenţial în victoria obţinută asupra Energiei Rovinari, scor 84-82, în etapa a 14-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediţia 2011/12.

La intrarea în ultimul minut de joc din timpul regulamentar ViSta a încercat să finalizeze cu un procedeu de pivot, însă prima sa încercare a fost blocată de către David Steffel. Mingea a revenit la Virgil care a trimis-o în coş pentru a aduce avantajul definitiv de partea lui BC Mureş, la 83-82. Ulterior a fost descalificat pentru că a comis a 5-a greşeală personală.

Sportivul originar din Bucureşti a fost titular pe postul de pivot şi a bifat 28 minute de joc. În această perioadă el a totalizat 6/9 la aruncările de două puncte şi 6/8 la linia de pedeapsă pentru un total de 18 puncte. El a adăugat 9 recuperări (patru ofensive), 2 pase decisive, un capac, o intercepţie şi a avut trei posesii pierdute pentru un coeficient de 23 la eficienţă, având cel mai bun indice din echipa sa.

Stănescu s-a confruntat în permanenţă cu cehul David Steffel, un sportiv al cărui joc se bazează foarte mult pe plasament şi pe o continuă mişcare în jurul trapezului. Dacă din punct de vedere fizic centrul Energiei este destul de fragil, Virgil a avut de furcă în faţa lui Steffel pe parte de procedee. A fost un duel cu elemente tehnice de mare rafinament şi extrem de plăcut de urmărit.

După confruntarea memorabilă cu Zoran Krstanovic, sportivul în vârstă de aproape 35 ani a avut o nouă seară remarcabilă într-un meci televizat şi care a ţinut publicul spectator cu sufletul la gură.

Desigur victoria cu Energia Rovinari nu i se datorează numai lui. JuJuan Cooley a instrumentat revenirea din sfertul decisiv cu trei coşuri de la mare distanţă ce parcă au fost sinonime cu nişte pumnale în piepturile gorjenilor, Jason Forte a realizat un double-double, în vreme ce Liviu Dumitru s-a făcut extrem de util în timpul limitat acordat. Dar acesta este exact stilul pe care Virgil Stănescu îl preferă. Nu e genul de jucător care să domine statistic sau individual un meci sau un campionat. Dar este omul decisiv, capabil să facă diferenţa. A demonstrat acest lucru chiar şi la un nivel mult mai ridicat.

Foto: Radu Roşca (www.staychill.net) 

9 comentarii la aceasta stire:
  • tarabostes :

    omul providential
    In opinia mea omul providential pentru BC Mures a fost Kabengele. In rest echipa mureseana ramane doar o echipa simpatica.

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @tarabostes
    Mi se pare mie sau postul tau emana niscaiva frustrare? Asta-i viata simpaticii ardelen,i calmi si cu treaba buna, au luat caimacul oltenilor si i-au readus cu picioarele pe pamant. Pana una alta aici ar trebui comentata evolutia lui Virgil. Poti comenta meciul la topicul corespunzator. Bafta in continuare!

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • tarabostes :

    @oldboy
    Pana una alta comentez cine mi s-a parut providential pentru BC Mures. Hai sa terminam cu noua limba de lemn postrevolutionara (frustrat..etc). Pentru ce as fi eu frustrat ??!!?? Intelegi sensul cuvantului ? In alta ordine de idei eu nu am facut referire la ardeleni , ok? Vrei sa spui ca m-am luat de "ardelenii" din teren poate. Orice comentariu observ ca e perceput ca atac la un anume oras, judet..etc. Take it easy old boy ! Nu in ultimul rand acest meci cred ca readuce echipa din Tg Mures cu picioarele pe pamant; nu cred ca oltenii erau cu picioarele sus. Scorul si ultima faza arata ca distanta de la agonie la extaz a fost foarte mica. Fara "providentialul" Kabengele poate altul ar fi fost alesul la titlul de mai sus.

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • doarbaschet :

    corect
    Cu alta castigatoare,altul era omul providential. Right?

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • maydan :

    @oldboy
    tu ar trebui sa cobori cu picioarele pe pamant...folosesti un vocabular din viitor...parerea mea e ca traiesti intr o fantezie..(nu glumesc) nu m ar mira sa ai vre un laborator in pivnita..in care sa prepari lichide care sa elimine populatia de pe terra..si sa stai tu in scaunul ceresc al baschetului..cu coroana in forma de cos de baschet...vi in costum de baie..sa pari galant,intelectual si diplomat...psihopatule!

    cu 12 ani în urmă (17.12.2011) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    ViSta
    ...asta la ViSta, domnilor! :))
    (si eu care credeam ca se cearta doar ţaţele...)

    cu 12 ani în urmă (17.12.2011) Raspunde
  • ops :

    tarabostes...
    Din pura "simpatie" pentru comentariile poastate de tine ... ai dreptate, nu esti frustrat. Esti foarte frustrat. dar asta este doar problema ta. Explicatiile tale sunt ...patetice, puerile si cred ca pot spune ilare uneori.
    I-ti transmit salutari din tg mures si ne mai auzim dupa ce se termina finala.
    Sarbatori Fericite tuturor si An Nou Fericit va doresc din Ardeal

    cu 12 ani în urmă (17.12.2011) Raspunde
  • tarabostes :

    @ops
    eu nu pot sa "i-ti transmit", eventual "iti transmit", dar asta e alta poveste ce tine de 12 clase + inca ceva daca se mai poate; tu atat ai putut doar....; nu te forta sa mai redactezi ceva ca nu-ti raspund; mi-ai provocat doar compasiune..te inteleg !

    cu 12 ani în urmă (17.12.2011) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @tarabostes & maydan
    @tarabostes: raspunsul tau are acelas mesaj: FRUSTRARE fie ca iti place fie ca nu. Si inca ceva si atunci cand pierde si si atunci cand castiga "vinovati" sunt toti TOATA ECHIPA si nu unul singur. Lasand toate la o parte Energia Rovinari este o echipa frumoasa care poate ajunge in PO. Sper sa iti treaca frustrarea si sa privesti mai departe, campionastul este abia la jumatate si mai sunt meciuri de castigat.
    @maydan: postul tau nu face decat sa intareasca faptul ca nyc name-ul tau ti se potriveste perfect asa ca fa-ti un bine si intoarce-te acolo unde iti este locul.

    cu 12 ani în urmă (17.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!