Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu: "Pe Burlacu l-am sunat prima oară când am primit oferta de la Asesoft"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.08.2012

CSU Ploieşti a realizat cel mai important transfer intern din pauza competiţională. Gruparea pregătită de Dado Arnautovic a obţinut semnătura lui Virgil Stănescu, pentru sezonul 2012-2013, oferind fanilor prahoveni un duo puternic sub panouri, format din Burlacu şi Stănescu.

ViSta a acordat un amplu interviu pentru fairplaydeprahova.ro, în care vorbeşte despre decizia sa de a ajunge la Ploieşti, despre următorul sezon, dar şi despre proiectul său de la Steaua Bucureşti.

Cum a venit decizia de a semna cu CSU Asesoft?
Am avut nevoie de ceva mai mult timp pentru a mă hotărî. Mi-am dorit foarte mult să rămân în București, dar CSU Asesoft a venit cu ceva nou pentru mine. Este formația care de ani buni domină baschetul românesc, reprezintă un etalon al performanței și al seriozității în sportul de echipă. Mă bucur că am ajuns aici.

Ai avut și alte oferte în această vară?
Oferte au existat, ca de fiecare dată, dar nu asta a fost problema. A trebuit, în principal, să găsesc motivația pentru a-mi continua cariera. Acum, că am ales pe CSU Asesoft, îmi pot permite să fiu puțin subiectiv și, o spun din capul locului, avem o echipă foarte bună, dornică să facă treabă.

Ai demarat, de curând, un proiect menit să vizeze performanța, la Steaua …
Într-adevăr, este un proiect pe termen lung, întins pe durata a 5 ani. Este, totuși, prematur să vorbesc despre el, întrucât se află în stadiu incipient. Am încredere că îl voi putea duce la bun sfârșit.

Să revenim la CSU Asesoft. La momentul actual, poate face față echipă pe trei fronturi – campionat, Cupa României și FIBA EuroChallenge?
Sunt convins că așa va fi. Nu cred că se poate problema oboselii, la o echipă care, ani la rând, a atacat cu succes competițiile în care a fost implicată. Este vorba de cât de bine vom reuși să comunicăm, ca și grup, atât pe teren cât și în afara sa. Suntem jucători maturi, cu experiență, câțiva trecuți de prima tinerețe, dar acest lucru nu îl consider un impediment, ba dimpotrivă. Am jucat în EuroChallege, în Uleb Cup, cunosc sistemul și nu cred că va fi o problemă.

Cum vezi lupta pe plan intern?
Va fi o luptă interesantă, benefică, din care vom avea doar de câștigat. Sunt destule echipe bune, care și-au propus obiective îndrăznețe, și asta conduce automat la un nivel și mai puternic în prima divizie. Trebuie să ne respectăm, în primul rând, blazonul și, mai apoi, să ne apărăm titlul. Vom încerca să fim cei mai buni, întrucât CSU Asesoft și-a învățat suporterii cu rezultate deosebite. Îmi doresc enorm un titlu de campion.

În ultimii zece ani, te-am văzut la lucru alături de Căruțașu, la Dinamo, dar și la Steaua. Burlacu a făcut și el pereche cu “Gilă”, la CSU Asesoft. Acum, avem parte de tandemul Stănescu – Burlacu. Cum crezi că va fi?
 … (râde) … Cred că avem mai multe jocuri disputate din postura de coechipieri, la echipa națională, decât din cea de adversari. Ne cunoaștem foarte bine, nu mai există loc de secrete între noi, pe terenul de baschet. Pe Burlacu l-am sunat prima oară când am primit oferta de la CSU Asesoft. El mi-a oferit câteva sfaturi, care s-au dovedit extrem de utile. Tocmai de aceea, am și semnat în cele din urmă.

Multe echipe s-au grăbit să-și umple cele șase locuri destinate jucătorilor străini. La CSU Asesoft, lucrurile au stat exact invers Cum îți explici?
Întotdeauna, la Ploiești, românii au avut prioritate. CSU Asesoft i-a transferat, în ultimii zece ani, să spunem, pe aproape toți jucătorii convocați la acțiunile naționalei. Mă refer, aici, la Burlacu, Tudor, Szijarto, Căruțașu, Paul sau Kabengele. Acum, a venit și rândul meu, iar alegerea pe care am făcut-o se datorează, în principal, acestui aspect.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!