Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu: "Scopul nostru este să ajungem în LNBM, nu să jucăm de plăcere"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.12.2012

Cu patru jucători de la echipa mare, inclusiv Travis Bureau, SCM 2 "U" Craiova a izbutit surpriza Ligii I la baschet masculin, învingând pe BC Steaua Bucureşti, scor 71-69. Oltenii au răzbunat astfel înfrângerea la peste 100 de puncte suferită în tur.

În urma declaraţiei lui Marius Toma, oficialul craiovenilor, Total Baschet a luat legătura cu Virgil Stănescu care şi-a exprimat punctul de vedere. Preşedintele Stelei caracterizează decizia craiovenilor ca fiind una ciudată, bazată pe motive puerile, aducând argumente precum dorinţa de a-i obişnui pe jucătorii tineri cu ideea de profesionalism şi performanţă. În cele din urmă Stănescu i-a dat dreptate lui Toma în ceea ce priveşte duelul puternic de sâmbătă, fiind mulţumit de performanţa echipei sale care "a făcut un joc bun împotriva unor jucători de bază a echipei clasate pe poziţia a 2-a în LNBM".

Ce părere ai despre arbitrajul de la Craiova?

Nu am fost acolo şi nu m-a caracterizat niciodată să vorbesc despre arbitraj. Mi se pare că, de multe ori, e o scuză. Mi s-a părut ciudat că a fost desemnat un arbitru din Craiova, dar nu am fost acolo şi nu mă interesează arbitrajul. Mă interesează echipa mea şi cum au jucat.

La SCM 2 au evoluat patru jucători de la echipa mare, printre care şi Travis Bureau ....

Mi se pare o decizie ciudată, bazată pe nişte motive puerile. Faptul că noi am bătut la peste 100 de puncte nu a însemnat că noi am dorit să-i umilim pe ei, ci să punem în funcţie un sistem pe care ni-l dorim pentru a putea face performanţă. Indiferent cine ar putea călca pe teren, noi jucăm serios. Este un grup de tineri cărora dorim să le introducem în percepţie ideea de profesionism şi de performanţă şi să joace 40 de minute, nu 20 cât ar putea să facă o diferenţă confortabilă pentru anumite persoane. Noi  avem ca scop să ajungem în Divizia A, nu să jucăm de plăcere.
Referitor la partidă îi dau dreptate domnului Toma. Este un meci care ne-a făcut bine pentru că am văzut unde ne aflăm. Am jucat împotriva unei echipe de Divizia A care ne-a bătut la două puncte. Pentru noi este un lucru bun. Cât timp pe dânşii îi interesează ambiţiile personale, să facă ce vor. Pe noi ne interesează să devenim din ce în ce mai buni. Un joc din acesta nu poate să ne facă decât bine, în principiu, atât timp când arbitrii nu ar influenţa jocul. Repet, nu am fost acolo, nu cred că e cazul. Mă bucur că împotriva unor jucători de bază ai echipei clasate pe poziţia a 2-a în LNBM, echipa noastră a făcut un joc bun şi a pierdut la doar 2 puncte, în deplasare. Acest rezultat spune multe despre proiectul nostru.

1 comentariu la aceasta stire:
  • user12 :

    Spectator prezent la meci
    Daca te intereseaza mai mult echipa ta ar trebui sa stii ca mai mult au injurat si au protestat decat au jucat...ca au simulat mai mult ca la fotbal.Si nu ar trebui sa va victimizati ca ati luat bataie de la o echipa de div A : a fost un jucator de divizia A si 3 rezerve care nu prea joaca la div A ci la U23.Deci ati luat bataie de la o echipa mai apropiata de U23 decat de div A

    cu 11 ani în urmă (17.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!