Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu: “Vrem să punem Steaua printre stele”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
19.10.2012

Noua echipa a Stelei a pornit oficial la drum joi, 18 octombrie 2012, printr-o conferinta de presa in care au fost prezentate planurile de viitor.

Scopul proiectului care se intinde pe o perioada de cinci ani este, in primul rand, readucerea numelui Steaua in prim-planul baschetului romanesc.

Cu o echipa formata numai din jucatori tineri, Steaua Baschet are ca prim obiectiv promovarea in Liga Nationala de Baschet la finalul acestui sezon si de asemenea crearea unei baze solide de fani si parteneri care sa se implice activ in acest proiect.

Este o noua echipa, dar va fi continuatoarea celei care a obtinut performante deosebite in decursul anilor precedenti. Vreau sa-i multumesc lui Virgil Stanescu pentru ca a acceptat aceasta colaborare si vreau sa-i multumesc si antrenorului Mladen Jojici pentru ca a acceptat sa se implice in acest proiect in conditiile in care cartea devizita il recomanda pentru performante mult mai mari, la care sper sa ajungem si noi”, a declarat George Boroi, comandatul CSA Steaua.

Pus intr-o situatie unica in lumea sportului, aceea de a fi inca jucator activ la o alta echipa, in Liga Nationala si in acelasi timp presedinte la clubul nostru, Virgil Stanescu  considera ca Steaua Baschet nu si-a atins limita nici pe departe.

“Ma bucursa pornesc la un nou drum alaturi de Steaua. E o ocazie pentru mine sa fac ceea ce-mi doresc dupa cariera de sportiv, care se va termina curand. Am vrut sa ma implic in acest proiect, stiu ce inseamna Steaua, am jucat aici si este o echipa care nu are plafon, nu si-a atins limita nici pe departe. Am creat o echipa tanara, vrem sa dezolvtam Steaua, sa punem numele de Steaua printre stele, acolo unde ii este locul. Este o istorie in spatele nostru si trebuie sa ne ridicam la asteptarile brandului Steaua, desigur si cu sprijinul partenerilor nostri, care pana in acest moment sunt Primaria Sectorului 6, Loteria Romana, Regina Maria, reteaua privata de sanatate si Decathlon”, a spus Virgil Stanescu.

“Incercam sa ne axam pe jucatorii tineri. Am adus deja un jucatori strain si vom folosi cu siguranta si a doua optiune permisa de regulament, probabil din iarna acestui an. Vrem insa sa dam in primul rand sansa sa joace jucatorilor romani pe care ii avem in echipa”, a mai adaugat presedintele Steaua Baschet.

Cel care va conduce de la marginea terenului echipa, Mladen Jojic, probabil nu mai are nevoie de nicio prezentare in lumea baschetului din Romania. Este de patru ori campion national si de trei ori castigator al Cupei Romaniei cu Asesoft Ploiesti si tehnicianul care a obtinut cea mai mare performanta din istoria baschetului romanesc, castigarea in 2005 a FIBA Europe Cup.

“Am venit aici pentru ca acum 12 ani am fost antrenor la Steaua, chiar daca numai pentru sase luni, dar pentru mine a fost o mare bucurie. Si nu spun asta din curtoazie, nu sunt genul de om care vorbeste din curtoazie. Steaua este un nume mare, are o istorie mare in baschet, cu 21 de titluri. Acum este altceva, este un drum nou, dar pentru mine este o mare provocare. Virgil mi-a explicat proiectul si desi aveam o oferta la mine in tara, m-am gandit cinci minute si am acceptat, motivul principal fiind dorinta de victorie a lui Virgil”, a spus Mladen Jojic.

“Pentru altii poate ca este o surpriza ca am venit aici, dar pentru mine nu este. Sunt antrenor profesionist, iar proiectul este foarte important. Avem o echipa tanara, fara staruri, dar cu o dorinta foarte mare de victorie. Nu sunt antrenorul care sa promita suta la suta promovarea in prima liga, dar va spun ca nu as fi venit aici daca nu as fi crezut ca putem promova”, a mai adaugat Jojic.

Conferinta de presa a prefatat si prima competitie organizata de noi, Cupa Steaua, care va debuta vineri 19 octombrie in Sala Regimentului de Garda Mihai Viteazul din Bucuresti. Alaturi de Steaua vor mai fi prezente CSU Ploiesti, Concordia Chiajna si Politehnica Iasi.

PROIECTUL STEAUA BASCHET:

2012 - 2013 Calificarea în Liga Naţională cu o echipă bazată pe tineri jucători care să reprezinte viitorul Stelei / construirea echipei under 23 si a Centrului de Excelenţă pentru juniorii Stelei

2013 -2014 Calificarea în playofful Ligii Naţionale / campioni cu echipa Under 23 / Dezvoltarea Centrului de Excelenţă pentru juniorii Stelei

2014-2015 Câştigători ai Ligii Naţionale / Câştigători ai Cupei României

2015 - 2016 Clasare între primele 16 echipe la FIBA Europe Eurochallenge

Foto: prosport.ro 

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe FRB :

    promovare
    Orice antrenor promoveaza cu straini in echipa, deci nu lotul ar fi problema in cazul ratarii promovarii.

    cu 11 ani în urmă (19.10.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    Dom' preshedinte...
    Nu credeti matale ca ar fi mai bine sa-ti inchei cariera mai repede si sa te concentrezi mai mult pe stelutza ?
    ... ca din ce ne-ai aratat pana acum pare ca mai bine ie sa te lasi..
    Mai gandeste-te , fara suparare , bre...

    cu 11 ani în urmă (19.10.2012) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @cione77
    cione, ce spui tu acolo? Meciul de la Bucuresti nu l-am vazut, dar la Brazi impotriva Muresului a facut un meci foarte bun.

    cu 11 ani în urmă (19.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!