Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vitaly Stepanovski, după eșecul cu Oradea: „Am făcut o mulțime de turnover-uri stupide”

Vitaly Stepanovski, după eșecul cu Oradea: „Am făcut o mulțime de turnover-uri stupide”

SCM U Craiova a debutat cu stângul în noua stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin, fiind învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 74 la 69, de CSM CSU Oradea, în ciuda unui final mai bun al oltenilor.

La conferința de presă organizată după încheierea partidei, Vitaly Stepanovski, antrenorul alb-albaștrilor, s-a arătat nemulțumit de jocul elevilor săi:

„Sunt supărat după acest meci, pentru că am jucat normal, dar am făcut o mulţime de turnover-uri stupide şi le-am oferit pe tavă o mulţime de mingi şi puncte, în special în sfertul al doilea. Am condus la şase puncte, am ratat atacul de trei ori consecutiv, iar orădenii au revenit în joc. Extrem de uşor am pierdut punctele, iar noi facem greşeli tâmpite de-a dreptul. Da, am pierdut împotriva unei echipe puternice, era greu, dar nu-mi pasă acest lucru. Fie că jucăm cu Oradea, Cluj sau Focşani, noi trebuie să ne facem treaba şi să jucăm calitativ, mai ales când suntem şi acasă, în faţa fanilor. Repet, sunt dezamăgit de faptul că noi am pierdut acest meci, pe mâna noastră şi a deciziilor proaste pe care le-am luat.“

Amedeo Casale, autor a 6 puncte și 5 recuperări, a fost de-acord cu tehnicianului ucrainean, accentuând și el nevoie de a comite mai puține greșeli:

„Într-adevăr, o înfrângere greu de înghițit. Până la urmă, sincer, cred că avem un progres față de meciurile de la Cupa României. Numai că mai avem de lucrat pe multe momente, momente cheie în care trebuie să avem grijă de minge. Se vede că pe partea fizică stăm mai bine decât în acele meciuri dar, repet, mai avem de lucrat la relațiile de joc pe momentele astea importante în care nu reușim să fructificăm acțiunile sau aruncările libere pe care ar trebui să le găsim. A fost clar că am avut niște momente în care am pierdut niște mingi foarte importante și clar că acele mingi nu ajută deloc la mentalul echipei, la mentalul jucătorilor. S-a văzut că, în momentul în care am pierdut acele mingi, băieții de la Oradea, cu experiența lor, au profitat de asta și ne-au pedepsit.”

Cu toate acestea, baschetbalistul autohton privește cu optimism la viitor:

„Potențialul este mare. Mai ales pentru că domnul antrenor are un sistem de joc foarte bun. Numai că mai avem nevoie de un pic de timp să înțelegem exact toate regulile pe care ni le dă și să le punem în practică. S-a văzut că, în momentul în care am respectat tot planul său de joc, am jucat de la egal la egal cu o echipă precum Oradea.”

Pentru SCM U Craiova urmează duelul cu BC CSU Sibiu, care va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, la ora 17:30, în Sala Transilvania din Sibiu.

*foto: Facebook – SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!