Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vitaly Stepanovski, după succesul cu Târgu Jiu: „Victoria e victorie”

Vitaly Stepanovski, după succesul cu Târgu Jiu: „Victoria e victorie”

SCM U Craiova a obținut duminică, 4 decembrie, o nouă victorie în Liga Națională de Baschet Masculin, trecând de CSM Târgu Jiu cu scorul de 89 la 75. Pentru olteni urmează la mijlocul acestei săptămâni un duel extrem de puternic, cu CS Rapid București.

Iată ce a declarat Vitaly Stepanovski, antrenorul craiovenilor, după succesul cu gruparea gorjeană:

Vreau să felicit fanii și jucătorii. A fost un meci dificil, timp de 30 de minute nu am arătat un baschet bun. Am permis multe puncte, în special după pick-and-roll și după acțiuni unu-la-unu. Dar, în ultimul sfert, am fost mult mai răbdători, am marcat câteva aruncări deschise și ne-am construit un avantaj care ne-a asigurat o victorie confortabilă. Așa a părut, dar nu a fost o partidă ușoară, a trebuit să investim multă energie și să jucăm cu principalii noștri jucători. În fine, victoria e victorie și ne gândim la viitor.

Tehnicianul ucrainean a spus câteva cuvinte și despre disputa cu Rapid care va avea loc miercuri, 7 noiembrie.

În următoarea etapă jucăm, în deplasare, la Rapid, o echipă foarte bună, cum știe toată lumea. Noi ne vom pregăti, vom face scouting-ul și ce ține de noi și vom aborda meciul cu 100% energie. Trebuie să depunem efort maxim dacă ne dorim un rezultat pozitiv în duelul cu Rapid. Da, cu siguranță, nu e ușor să joci din trei în trei zile. Însă ne cunoaștem planul și acum important e cum ne recuperăm jucătorii după acest meci, în special pe aceia care au avut multe minute.

Nu în ultimul rând, Stepanovski a vorbit despre calificarea Craiovei în faza Top 16 a FIBA Europe Cup, acolo unde se va duela cu Cholet Basket, Porto și Niners Chemnitz.

Am ajuns în Top 16, cu siguranță toate echipele din această fază sunt la un nivel mai înalt decât cele din faza precedentă. În special, Cholet e o echipă foarte puternică și bună. Sunt unul din liderii Pro A, liga franceză. De asemenea, Porto este foarte bună, e pe locul 2 în Portugalia și au jucători buni. Nu în ultimul rând și formația din Germania este de top. Nu vom avea meciuri ușoare și este important să începem bine cu Porto, pe teren propriu. Trebuie să avem energie și concentrare.

De asemenea, George Vlad a avut și el o declarație după disputa cu CSM Târgu Jiu:

Un meci destul de strâns, cu o echipă care, chiar dacă nu are un bilanț pozitiv, joacă un baschet destul de bun. S-a văzut în acest meci că ne-au pus destule probleme. Drept dovadă, de-abia în sfertul patru am putut să ne distanțăm un pic și să fim mai siguri pe noi, cu un avantaj de 8, 9 puncte. În rest, tot meciul au fost acolo și trebuie să fim pregătiți pentru acest tip de joc. Așa sunt echipele din Liga Națională, fiecare partidă va fi strânsă și trebuie să fim gata. Nu trebuie să lăsăm clasamentul să ne păcălească.

*foto: www.gds.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!