Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vitaly Stepanovski: „Este un moment important pentru noi”

Vitaly Stepanovski: „Este un moment important pentru noi”

SCM Universitatea Craiova debutează oficial marți (27.09) în stagiunea 2022/2023 cu un meci în cupele europene, „Leii Băniei” fiind în fața primei dispute din istoria clubului în FIBA Europe Cup. Adversara Craiovei în turneul preliminar din Lituania este CBet Jonava.

Înaintea plecării spre locația turneului preliminar, Vitaly Stepanovski a oferit câteva declarații pentru pagina de Facebook SCM Craiova. Antrenorul simte că echipa sa este pregătită pentru primul meci oficial din sezonul 2022/2023:

„Fizic și mental suntem foarte bine. Acum avem lotul complet, după ce zilele trecute l-am adus pe Topias Palmi, care a jucat cu Finlanda la EuroBasket 2022. Mă bucur că suntem în formulă completă și putem să lucrăm din ce în ce mai bine. Suntem pregătiți pentru primul joc oficial.”

Stepanovski se gândește la victorie indiferent de adversar și a punctat importanța acestui duel cu Jonava:

„Toate jocurile sunt importante pentru mine, nu contează că vorbim despre unul amical sau oficial. Cu atât mai mult cu cât acum este debutul absolut al Craiovei în competițiile europene. Este un moment important pentru noi.”

„Știu că jucătorii vor da 100% pe teren”

Tehnicianul Craiovei are încredere în lotul din acest sezon și mizează pe dorința jucătorilor pentru un drum cât mai lung în cupele europene:

„Nu-mi place să vorbesc despre șanse, am doar încredere în echipă. Știu că jucătorii vor da 100% pe teren pentru a atinge faza grupelor în FIBA Europe Cup.”

La final a fost întrebat despre cât de greu a fost să lucreze cu un grup nou de jucători:

„A fost un proces greu, vorbim despre o echipă nouă. Am luat totul pas cu pas, să devenim mai buni după fiecare meci amical și asta le-am spus și jucătorilor că îmi doresc, să evoluăm.

Îmi doresc ca lumea să creadă în echipă, indiferent de ce apare pe parcurs. Tot timpul o să ne dăm sufletul pe teren și vreau ca lumea să vină să ne susțină și să ne ajute.”

SCM U Craiova și CBet Jonava se întâlnesc marți, 27 septembrie, de la ora 20.15 în primul tur preliminar din FIBA Europe Cup. Partida o să fie transmisă în direct pe YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmmm
    De urmarit Craiova in epoca post Tomita... cred ca asta e principala noutate a sezonului.

    cu 1 an în urmă (26.09.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      nota
      nu stiu cat de bine is carmeste echipa dar de interactiuni cu arbitrii nu duce lipsa. Cel putin 2 situatii in meciul cu noi se certa pe decizii la care jucatorii Craiovei isi recunoscusera vina deci e foarte artagos.

      cu 1 an în urmă (26.09.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!