Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vitaly Stepanovski, înaintea confruntării cu Rapid: „Trebuie să jucăm la un nivel înalt”

Vitaly Stepanovski, înaintea confruntării cu Rapid: „Trebuie să jucăm la un nivel înalt”

Astăzi, 28 ianuarie, SCM U Craiova dispută ultimul meci din prima fază a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oltenii primesc vizita lui CS Rapid București într-o confruntare care va începe la ora 19:00, putând fi văzută pe FRB TV.

SCM U Craiova vine după o înfrângere dureroasă în FIBA Europe Cup, suferită pe terenul lui Porto: 90-64. Iată ce a declarat Vitaly Stepanovski în legătură cu acel joc:

A fost un meci greu pentru noi, mai ales în a doua repriză, când am jucat fără pivoții noștri, Nikolic și Mijovic, care au fost eliminați. A trebuit să ne schimbăm formula de joc și să evoluăm cu small line-up. Nu am lucrat asta la antrenamente și a fost foarte dificil. Timp de trei sferturi ne-am ținut aproape, am rămas în meci, dar apoi am cedat. Am pierdut șansa de a ne califica în următoarea fază însă e un rezultat bun pentru noi să fim în Top 16, la prima participare în această competiție. Urmează două jocuri pe teren propriu și, cu siguranță, vom da maximul pentru a câștiga aici.

De asemenea, antrenorul alb-albaștrilor a vorbit și despre duelul cu Rapid:

Rapid e o echipă foarte bună, e pe locul al doilea în grupa noastră. Are jucători buni, experimentați și, pentru noi, e un meci foarte important, după ultimele două înfrângeri. Trebuie să jucăm la un nivel înalt fiindcă această dispută va conta pentru următoarea fază, putem câștiga puncte. Trebuie să fim foarte buni în defensivă și să nu-i lăsăm să înscrie, în special pe Stone, care este cel mai bun marcator al ligii. Au și alți jucători experimentați precum Jeremic și Kariniauskas. Trebuie să ne concentrăm maxim pe acești jucători și să fim agresivi în ofensivă. De asemenea, avem nevoie să marcăm de la distanță, fiindcă în ultimele partide a fost o problemă pentru noi faptul că nu am transformat aruncări deschise.

În acest moment, SCM U Craiova are un bilanț de 8 victorii și 7 înfrângeri, fiind sigură de calificarea în Top 10.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!