Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vitaly Stepanovski: „La fiecare meci sunt emoții, indiferent de competiție”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.10.2022

Vitaly Stepanovski: „La fiecare meci sunt emoții, indiferent de competiție”

SCM Universitatea Craiova se pregătește pentru prima partidă din istoria echipei în faza grupelor unei competiții europene. Oltenii vor da piept cu CSO Voluntari în prima etapă a grupei H din FIBA Europe Cup, într-un meci programat miercuri, 12 octombrie, de la ora 19:00.

Înaintea disputei de pe teren propriu cu ilfovenii, Vitaly Stepanovski, tehnicianul Leilor din Bănie, a fost prezent la conferința de presă și a prefațat confruntarea de miercuri.

„O să fie un meci foarte important pentru noi. O să fie un moment istoric pentru Craiova, fiind primul meci în grupele unei competiții europene. De asta vom încerca să jucăm la capacitate maximă ca să câștigăm. Voluntari e o echipă foarte bună. S-au pregătit și și-au construit un lot pentru Champions League. Au o echipă foarte bună și un antrenor pe măsură. Ilfovenii au schimbat câțiva jucători, dar cei mai importanți au rămas. Au șapte străini acum, autohtoni foarte buni, jucători de națională și cred că sunt ușor favoriți în această grupă.

Trebuie să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut, să fim fizic și mental la 100% și dacă vom face pe teren tot ce am antrenat zilele astea cu siguranță vom obține un rezultat bun. Sper să avem un public larg și ca fanii să vină să ne încurajeze de la spate. ”

În continuare, antrenorul ucrainean a vorbit despre provocările din acest debut de sezon pe care echipa sa le-a înfruntat.

„Niciodată nu e ușor să construiești o echipă nouă, să semnezi o grămadă de jucători noi. Am încercat să fac un mix omogen de străini, așa că am semnat doi finlandezi, doi americani și un sârb. Pentru mine contează enorm atmosfera și vreau ca jucătorii să se înțeleagă între ei. Suntem mai buni de pe o zi pe alta, iar cel mai important pentru mine e să fim împreună la antrenamente. Am avut câțiva jucători plecați la 3x3 (n.r. Blaj-Voinescu și Coconea), dar acum îi avem alături și putem construi o formație cum ne dorim și să ne îndeplinim obiectivele.”

Nu în ultimul rând, Stepanovski a comentat legat de emoțiile provocate de situația excepțională ce o reprezintă acest joc pentru SCM U Craiova.

„La fiecare meci sunt emoții, indiferent că vorbim de campionat sau de cupe europene. Avem mulți jucători fără experiență europeană, dar băieții au demonstrat în Lituania că sunt pregătiți. Pe de altă parte, avem și câțiva jucători experimentați și cred că suntem pregătiți să facem față acestei provocări.”

Partida dintre SCM U Craiova și CSO Voluntari va avea loc miercuri, 12 octombrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!