Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vitaly Stepanovski: „Pe final am făcut greșeli, dar am jucat bine pe ambele faze”

Vitaly Stepanovski: „Pe final am făcut greșeli, dar am jucat bine pe ambele faze”

SCM Universitatea Craiova a încheiat cu 0-6 bilanț grupa I din Top 16 FIBA Europe Cup, „Leii din Bănie” fiind învinși după o repriză de prelungiri miercuri seara (08.02) pe teren propriu în duelul cu Niners Chemnitz. Scorul final a fost 79 la 85.

Ambele echipe s-au oprit în Top 16, din această grupă calificându-se Cholet și FC Porto.

Vitaly Stepanovski a avut câteva declarații la final potrivit gds.ro, felicitându-și echipa pentru jocul prestat contra nemților:

„A fost un meci foarte bun. Le mulțumesc jucătorilor pentru că și-au făcut treaba. Pe final am făcut greșeli, dar am jucat bine pe ambele faze. Am pasat bine și am găsit multe aruncări deschise, doar că am ratat multe astfel de aruncări. Dacă vă uitați la procentajele noastre, nu puteam să câștigăm. Aveam această șansă pe ultimul atac din sfertul patru, dar am ratat. E final de competiție pentru noi. Vreau să felicit clubul pentru că am atins Top 16 la prima participare în FIBA Europe Cup și cred că nu este un rezultat rău pentru Craiova.”

Dimitrije Nikolic și George Blaj-Voinescu au lipsit din agrenajul oltenilor în acest ultim duel european:

„Am evoluat fără doi jucători importanți, Nikolic și Blaj-Voinescu. Ei se confruntă cu mici accidentări. Suntem o echipă și suntem puternici împreună. Dacă un jucător lipsește, altul trebuie să-și facă treaba în minutele pe care le primește.”

Antrenorul Craiovei a fost rugat să spună și cel mai frumos moment din această campanie în FIBA Europe Cup:

„Cu siguranță turneul din Lituania a fost cel mai frumos moment. Nimeni nu avea încredere în noi. Toată lumea spunea că o pierdem primul joc, cel cu Jonava, dar le-am demonstrat că suntem o echipă puternică. Apoi ne-am câștigat grupa pe tabloul principal. Acum, în Top 16, am jucat în fața unor oponenți mult mai buni. Chiar și așa, toate cele trei jocuri de acasă au fost echilibrate. Puteam să batem Cholet și Chemnitz, iar contra lui Porto am condus timp de 25 de minute. De acum atenția noastră se îndreaptă asupra Cupei României și a Ligii Naționale.”

Oltenii au ajuns pe tabloul principal al competiției în urma unui turneu preliminar, terminând prima fază cu 5-1 bilanț, iar apoi în grupa I au încheiat ultimii cu 0-6.

SCM U Craiova merge la Constanța pentru Final 8-ul Cupei României, în sferturi fiind reeditarea finalei de anul trecut, contra lui CSO Voluntari, sâmbătă (11.02) începând cu ora 14.30.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!